Бойко Ноев след интервюто: Путин е лъжец, не трябва да му се вярва

„Те се клеха, че никога няма да влязат в Украйна, а вижте какво стана“
9 фев 2024 09:45, Елка Василева
183
Бойко Ноев след интервюто: Путин е лъжец, не трябва да му се вярва
Снимка: архив, БГНЕС

„Заглавията, които излизат след интервюто на Путин пред американския журналист Тъкър Карлсън, са, че руският президент е казал, че не смята и няма интерес да напада Полша и Латвия. През последните години Путин се доказа като един лъжец пред световната общност“, коментира пред bTV Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.

Още по темата
„Той така говореше, когато влезе в Крим. Казваше, че няма нищо общо със зелените човечета, а след това си призна, че са били негови хора. Те се клеха, че никога няма да влязат в Украйна, а вижте какво стана. На Путин не трябва да му се вярва хич“, допълни Бойко Ноев.

“Не виждам никакъв проблем в смяната на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна. Това е решение, което се готви отдавна. Мисля, че украинското ръководство е преценило добре нуждата от тази смяна. Според мен няма никакъв проблем с операциите на фронта, навярно може би ще се извършват по друг начин и по-добре“, смята бившият военен министър.

„Без помощта на САЩ в Украйна положението там ще бъде много тежко, независимо от активната роля на Европа. Смятам, че САЩ ще продължат да подкрепят Украйна. Важно е да продължим да я подкрепяме и ние. Посещението на нашата делегация е важна морална подкрепа. Българският народ винаги е проявявал съчувствие към народи, които са били жертва на агресия, какъвто е случаят сега“, заяви Ноев, след като стана ясно, че Сенатът е одобрил новата военна помощ за атакуваната от Русия страна.

Шпионският скандал в ГДБОП

Относно шпионския скандал в ГДБОП Бойко Ноев коментира, че е „съвсем нормално, естествено и очаквано е Русия да търси възможност за операции в България – от гледна точка на своите интереси. Да имплантира хора в държавни структури, така че да отслабва българската държава. Това трябва да се очаква. Въпросът е как българската държава реагира на тези неща“.

„През последните години има активизация за сигурност, но за съжаление всичко остава на хартия, на трибунката. Съобщава се с гръмки заглавия – помните шпионина Малинов, който в момента пътува свободно и е председател на световния проруски интернационал. След това имаше две-три шпионски групи, които отново бяха шумно оповестени. Имам голямо съмнение дали ще излезе въобще нещо от това“, заяви Бойко Ноев.

„Експертизите са един от начините да се саботират разследванията. Проблемът у нас е прокуратурата. Руската агентура в България посяга на живота на български граждани. На „Петолъчката“ загинаха трима български граждани. Вече 12 години няма нито едно приключено разследване – нито по взривовете, нито по отравянията, нито по шпионажа. За мен това означава едно – че българската прокуратура е дълбоко пробита от руски интереси. Няма друго обяснение“, посочи още бившият министър на отбраната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 87 Кква е тази логическа логика? Има формална и символна, ти някаква друга ли успя да дефинираш?
86
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
поредният ни политик с деца в САЩ!
85
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако просто търсим за какво да се заядем с Путин, не е трудно винаги да има за какво. Но има и много ща какво да се замислим. И хора като Ноев ме карат повече да мисля и по-малко да се заяждам. Никога не е късно да станеш за резил.
84
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да лъжец а ти къв си ,100държави и сащ и ЕС дадоха много милиарди и оръжие и пак не победихте Русия ,щом тъгарев пръв приятел на Зеленски ,каза че Русия е победила Украйна ,ко искате
83
8
 
12
 
! Отговори
Не е точно преди 2 месеца
Лъжец Путин. Русия няма интерес да напада съседни държави, но ще го направи ако интересите и бъдат засегнати, което значи, със сигурност че Европа е в опасност поне докато санкции, конфискуване на имущество, взривяване на газопроводи, забраняване на руски спорт, култура и тн продължават.
82
2
 
29
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Бойко, ти на какви хапчета си? Путин влезе в Донбас и защитава рускоезичното население там след отделянето на Донбас от Украйна. Така че изтрий си очилата и виж фактите. САЩ бомбондираха Сърбия и България заради Косово, а сега Донбас вместо Украйна. Това не е ли двоен стандарт?
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 85. Много си фантазираш. Според логическата логика "Позитано" няма нужда от *** понеже сме русофили в България и съответно такава силна необходимост изпитва посолството за съгласуванки и алабализми.
80
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом пeнд.eлитe до тоя *** са опрели да ни обясняват кое и как....
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 83 Аааа, то си личи. Активизирането винаги се вижда. :)))
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 81 Проблемът е, че не се знае какво точно става и кой какво върши там.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 82. Николко.
76
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От "Позитано" колко трола активизираха?
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 79. Че кво става в Полша и Латвия че щяло било да приключва ?
74
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпросът е след Полша и Латвия на коя друга държава ще дойде редът?
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Крадецът вика дръжте крадеца."
72
4
 
37
 
! Отговори
относно лъжците преди 2 месеца
Подписахме Минските споразумения, за да спечелим време, цитат на Меркел. Отделен е въпроса за НЕ РАЗШИРЯВАНЕ НА ИЗТОК НА НАТО И ЕС.... ОБЕЩАВАНИ 30 Г
71
29
 
3
 
! Отговори
Майтапчия преди 2 месеца
Тука много мирише на социализъма на Тато , щом толкова вервате на Путин.
70
3
 
3
 
! Отговори
Хм? преди 2 месеца
До aa Каква е тази дума "наизкочиха" и какъв е смисъла и?
69
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо да вярвам на един дребен и жалък американски слуга като Ноев, а не да кредитирам един от най-влиятелните президенти в света Владимир Путин?
68
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
намагнитко Сланинески дали ще забрани излъчването на интервюто както на Митрофанова по БНР.