Държавните медии поправиха грешките на Путин от интервюто с Карлсън

Вървим ли към Трета световна война?
13 фев 2024 19:00, Нели Христова
272
Държавните медии поправиха грешките на Путин от интервюто с Карлсън
Снимка: БГНЕС

Контролираните от Кремъл медии поправиха грешка, която Владимир Путин направи за Втората световна война в интервюто си с Тъкър Карлсън.

Беше съобщено, че междуметията на бившия водещ на Fox News по време на негово интервю, публикувано в четвъртък, също бяха отрязани, а версия, гледана онлайн, пропусна спорен сегмент, в който руският президент говори за Адолф Хитлер.

Резултатите от интервюто продължават, тъй като американският водещ е изправен пред критики, че е направил малко, за да предизвика руския президент, особено по време на монолози за руската история, които той използва, за да оправдае пълномащабното си нахлуване в Украйна.

В една част от интервюто Путин допусна фактическа грешка при описанието на предполагаема среща с украинския президент Володимир Зеленски, когато според уебсайта на Кремъл Карлсън го попита дали украинският президент има "свободата да преговаря за разрешаване на този конфликт."

Путин отговори: "Трудно ми е да преценя" и каза, че "бащата на Зеленски се е борил срещу фашистите, нацистите по време на Втората световна война“.

Едно от оправданията, които Путин даде за войната, която започна, беше да отърве Украйна от нацистите, чието предполагаемо присъствие и влияние беше отхвърлено като глупост от Киев и международната общност.

Путин продължи: "Веднъж говорих с него за това. Казах "Володя, какво правиш? Защо днес подкрепяш неонацистите в Украйна, когато баща ти се бори срещу фашизма?" където по време на това, което Москва нарича Великата отечествена война, водена от СССР срещу Германия, той е бил "войник на фронтовата линия".

Бащата на Зеленски, Александър, е роден едва през 1947 г., две години след края на войната, въпреки че неговият баща - дядото на украинския президент, Семьон, наистина се е сражавал, отбелязва разследващото издание на руски език Агентство.

От понеделник уебсайтът на Кремъл запази думата "баща" в преписа на интервюто, но Agentstvo съобщи, че държавните медии ТАСС, Лента.ру и таблоидът Комсомолская правда са заменили думата "баща" с "дядо" на следващата сутрин излъчването.

"Това предполага, че поне някои медии са разбрали по време на публикацията, че Путин е направил грешка и са се "питали да я поправят", каза Agentstvo.

"До неделя вечерта на зрителите беше показана вече цензурирана версия на думите на президента, където той не говори нито за бащата, нито за дядото на Зеленски", се добавя в него, като се отбелязва как е направена промяната за телевизионния канал Русия 1.

Руската медийна платформа RTVI каза, че някои от въпросите на Карлсън също са изрязани от уебсайта на Кремъл, като например когато американският водещ последва речта на Путин за хилядолетна история с „Не съм сигурен, че е уместно“.

Версия на интервюто, което беше широко гледано онлайн в OTC Live, руски канал в YouTube, пропусна отговора на Путин на въпрос за Полша и Украйна, който спомена Адолф Хитлер.

Руският президент каза, че Полша е "принудила" Хитлер към агресия, като е била "несътрудничеща" с исканията на нацистите да завземат територии, включително полския град Гданск, известен тогава като Данциг.

Няма доказателства в подкрепа на твърдението на Путин, че Хитлер не е имал "друг избор" освен да нахлуе в Полша, а Националният музей на Втората световна война казва, че германският лидер е провел операции под фалшив флаг, за да подготви почвата за нахлуването през 1939 г.

Полският външен министър Радослав Сикорски написа на X, че Путин е "параноичен" и нарече "шокиращо" това, че Карлсон е дал на руския лидер трибуна да разпространява фалшивите си твърдения.

Тетяна Хранчак, гостуващ асистент-преподавател в Училището по гражданство и обществени въпроси Максуел на университета в Сиракюз, която избяга от Киев в началото на войната, каза пред Newsweek, че Путин е искал да даде интервюто, за да разпространи изкривени разкази за своето нашествие.

Поради липсата на междупартиен консенсус относно по-нататъшната помощ за Украйна в САЩ, тя каза, че Путин „подчертава, че това не е вашата война, тя е толкова далеч от вас, вие имате други въпроси освен Украйна.

"За руснаците обаче неговите пропагандисти имат други послания за война с колективния Запад, за прекрояване на света и възстановяване на имперското величие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е Тунгуският метеорит да цопне в московските блата и да се приключва този резил!
255
4
 
2
 
! Отговори
Страшно е преди 2 месеца
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те счупят от бой.10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Армия oт пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагмана с флота по дъното да лази. Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите! За Лондон да тръгнеш,в Авдеевка да стигнеш! Страшно е!
254
2
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
Поредната нескопосана по.мия ,разлята от полуграмотната и дебела като бъчва Н.Х. Това грозновато и противно женище просто цепи мрака с глупостта си."Отец" на руски често означава и "баща" и "дядо".Всеки който е гледал интервюто на Путин ,може да прецени какво е изсмукала от пръстите си Н.Х.
253
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 2 месеца
гледайте интервюто и тогава прочетете пропагандния материалпак и ще ви стане ясно кой води по пропаганда.
252
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полша е създадена след първата световна война със земи от Русия и Германия. 20 години тази държава непрекъснато тероризира руското и германско малцинство, както и евреите. През 1939 година двете страни си връщат старите граници. Евреите в немската част продължават да са тероризирани, като в тероризирането учостват и поски колаборационисти.
251
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Авдеевка пада, от седем километра два са паднали вече...
250
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин се е объркал между бащата и дядото а Байдън правилно не си спомня кога е починал родният му син и правилно се ръкува с въздуха и правилно казва че Тръмп ще спечели изборите и слава богу че поне за това е прав.
249
2
 
8
 
! Отговори
Небинарен фактчекър преди 2 месеца
Щом е написан такъв дълъг пасквил, значи работа с "грешките" на Путин, много силно мирише.
248
5
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен Ти си бил/била голям/гхоляма "руснак/рускиня", бе, 236! Бре, да се не види! А за дедушка или дед нещо да кажеш, а? Отец. Било и дядо. 'баси!...
247
4
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Това ли било?! A. бе, 247, как от разпадаща се държава/империя да се иска прошка, бе?! Прошка се иска от велика държава/империя.
246
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поръчковите медии пак търсят игла в купа сено, без да се опитат да си отворят очите за грозната истина. Представете си Путин говорил за руската история. Какво кощунство! А ония слушал. А какво да прави ?? Да го поучава ?? За руската история..??
245
9
 
15
 
! Отговори
Това ли било?! преди 2 месеца
Объркал "баща" с "дядо" и това било поправено. Това, което са направили от ТАСС се нарича корекция и не е цензура като вашето. Колкото и да се мъчите да плюете, Истината ви отнася жалките лъжи и опорки на бунището. Приемете този факт, покайте се и поискайте прошка преди да е дошъл Видовден за грешните ви души!
244
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какво ще ми обясняват тези *** и целенасочено да омаловажават цялото интервю заради една-две неточности? Смисълът, значението и посланието от интервюто остават същите!
243
5
 
15
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 месеца
да де, ама колкото до изказването на Путин за бащата на лицето Зе, да не забравяме все пак какво ръководеше той, и че е твърде възможно да има информация за истинския му баща....нал тъй...
242
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смукане от пръсти се нарича цялата работа. На всички занимаващи се с история им е ясно защо и как Полша дразни Хитлер. И Играта на ингилизитер с поляците също. И избиването на евреи от поляците с цел грабеж също е известно.Некви ще търсят в интервю исторически доказателства!
241
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грешки направил Путин и добре, че са държавните медии да коригират. И нали там имало диктатура и то зверска, та как се осмеляват? Грешките на западните политици никой не ги поправя, че да не се отзове безработен на улицата или още по-зле. Вкарвате си автоголове с тези статии.
240
3
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 месеца
до анонимния240след доста години прекарани в Русия ша зема да те поправя, че ми става нервно от такива "грамотници"на руски отец може да се каже на баща или духовно лице, за другото (демек дядо) се използва думата "предки", може и дедущка
239
1
 
2
 
! Отговори
244 преди 2 месеца
Добре,защо и думата и д и цензорирате?????????
238
0
 
4
 
! Отговори
объркан преди 2 месеца
Говори се за няколко версии на интервюто.....***,че разбери кой какво питал и кой какво казал!Аз коя ли гледах в YOUTUBE?
237
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
'Полският град Гданск, наричан тогава Данциг'. Ами толкова са преписали. Градът е немски, винаги в бил немски до края на ПСВ, столетия и в него са живели тевтонците. Именно този откраднат от немците немски град и даден на Полша става причината за ВСВ.