Марина Литвиненко: Владимир Путин е чудовище

Тя била шокирана от новината за Навални
19 фев 2024 11:58, Нели Христова
94
Марина Литвиненко: Владимир Путин е чудовище
Снимка: БГНЕС

Вдовицата на бившия агент на руската Федерална служба за сигурност Александър Литвиненко – Марина Литвиненко каза за Скай нюз, че критиците на Владимир Путин в Русия се нуждаят от подкрепа от Запада и нарече "чудовище" руския президент.

Съпругът на Марина Литвиненко, виден критик на Путин, почина през 2006 година, след като беше отровен в Лондон с полоний 210 - рядък и много мощен радиоактивен изотоп. Смяташе се, че убийството на бившия агент на Федерална служба за сигурност е било подписано лично от Путин, но Русия винаги е отричала да е замесена.

Наричайки Путин "чудовище", Марина Литвиненко каза, че е била "шокирана" да чуе новината за смъртта на Алексей Навални, но "без съмнение" руският президент е отговорен. "Не можете да очаквате нищо друго от Путин", каза тя, говорейки по Скай нюз. На въпрос дали се страхува да говори срещу руския режим, тя отговори "не", добавяйки, че животът в страх би бил това, което Путин иска.

"Мисля повече за хората, живеещи в Русия, за тях животът е по-опасен. Те се нуждаят от подкрепа, а ние, живеейки тук на Запад, трябва да подкрепим тези хора в Русия", отбеляза Марина Литвиненко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 28, какво има да се отклонява от това че сте превзели някакво село в покрайнините на Донецк, със загуби 7 пъти по-големи от украинските според британското разузнаване? А колапсиращ фронт има само в празнте ви руски кратуни
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А руснаците какво мислят за Навални? Някога този "опозиционер" имал ли е подкрепата поне на комунистическата партия в Русия - 30%. За Единна Русия да не говорим. Навални беше и все още е Никой. Само западните медии го представят за някакъв фактор. Бил критик на Кремъл? Сериозно, критици на Кремъл са 150 млн граждани на РФ и там спокойно си пцув.ат властите, както навсякъде по света. Путин ще бъде сменен от гражданите на РФ, когато те решат, не от Западът.
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 23, и защо се обиди бе грозна копейко? Какво те засегна? Нали си русофил до мозъка на костите си!? А иначе казано - обкновен бо*кл*ук!
22
1
 
0
 
! Отговори
ze nigmar преди 3 месеца
Чудовище и звяр е кръволока на мрака:))) а елементите за глупост ли ги смятате?:)))
21
5
 
10
 
! Отговори
Беше належащо преди 3 месеца
Беше належащо. Да се отклони вниманието на Западните медии пт провала на Украйна в Авдеевка и колапсиращия фронт. Беше належащо да се даде ново доказателство зс това че Русия е много опасна и страшилище, да се сплаши масовката на Запад за да си гласуват политиците нови десетки милиарди за пералнята в Украйна. Е, със смъртта на този клет колохозник и раздухването на новината по медиите на Запад, и двете цели са постигнати.
20
6
 
9
 
! Отговори
И аз осъзнах преди 3 месеца
Осъзнах че съм в Русия!! Четох онзи ден новини по Западните медии за Русия. Ама съвсем не внушения, ами истински новини. Факти ви казвам! Народът бил протестирал, мразил Путин. Народът бил репресиран и унил, по улицата арестували хора заради протести или заради политическата им позиция. Ама страшна работа ви казвам. Държавата пред разпад била. Спрях да чета и погледнах навън през прозореца. Осъзнах че всъщност съм бил в Русия през цялото време! Добре че бяха тези медии да ми отворят очите!
19
4
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
До Анонимен 7: К'ъв бунтар и ти, бе, ***(к)инопоклонник?!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 20 : А Апостола е герой. Днес Българите за това говорят!
17
4
 
10
 
! Отговори
ПАНЧО преди 3 месеца
До Факт Ако на мен ми предстояха избори не бих пипал Навални. Бих го ликвидирал поне три месеца преди изборите или три месеца след изборите.Кой има интерес от този шум сега-ЗАПАДА. Като видяха, че той няма никакъв шанс в изборите РЕШИХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ТРУПА МУ. Те го създадоха да вреди на Русия те го и убиха.
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Koпейки, и с кое точно не сте съгласни - Путин е типичен кървав диктатор и МАСОВ УБИЕЦ, който избива и своите и чуждите! За огромно съжаление Русия се върна във времената на Сталин - днес вече не можем да открием някаква разлика
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига ронили сълзи за Навални, грантаджии такива! Кажете една добра дума за Дякона, поднесете едно цвете. Всички само Навални, Нотариуса, Мис Силикон и измисленият свети Валенти!
14
1
 
5
 
! Отговори
Баба Радка преди 3 месеца
Да събираме капачки за паметник.
13
2
 
2
 
! Отговори
една част от тях са преди 3 месеца
До Руските емигрантиот Украйна, а друга са дошли още по Елциново време
12
5
 
13
 
! Отговори
А зеленият преди 3 месеца
Не е. В Момента след Натаняху няма по-голям сатрап от Зеленски. Унищожава Украйна и народа й заради интересите на англосаксите
11
3
 
6
 
! Отговори
Мечока Иван преди 3 месеца
Да е жив и здрав още 100 г.
10
16
 
1
 
! Отговори
Руските емигранти преди 3 месеца
в Западна Европа, ако са вече 4-5 млн. са сила, и заедно могат да постигнат много за разрушаване престъпния режим на Джуджето и прочистването на МаЦква от гнили болшевшко-авторитарни елементи.
9
3
 
10
 
! Отговори
Зрител преди 3 месеца
Първо е бил криминален. След това отива на хранилка при прасето соросъ.
8
4
 
11
 
! Отговори
Да ама не преди 3 месеца
Някой може ли да ми обясни с думи прости .Как Путин лично пусна Невлани първият път като го отровиха да пътува до Германия да се лекува . Нали е искал да го убие защо просто не го уби тогава..... Ако искаше да го убие щеше да симулират самоубийство както правят на Запад (Епстйн и още много други неудобни на режимите)
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тъй като и преди, и сега съм бунтар, колкото повече говорите против Путин, толкова по-симпатичен ми става. Мисля, че при доста хора е така.
6
6
 
16
 
! Отговори
Зрител преди 3 месеца
На 18 юли 2013 г. Навални е осъден по т.нар. дело Кировлес от съд в гр. Киров на 5 години затвор за присвояване на над 500 000 щатски долара (16 милиона рубли) от държавна компания за дървесина.