Доц. Бенатов от Киев: Страната е уморена, изнервена, всяка нощ е лотария

Украйна очаква голяма реформа в мобилизацията
Обновена: 23 фев 2024 09:53 | 23 фев 2024 09:51, Анисия Иванова
181

"Украйна вече е доста уморена, изнервена, но все още стоим на място и се борим. Страната в момента има няколко зони, първата зона е близко до линията на фронта, там по никакъв начин няма нормален живот - унищожени градове и села. Другата зона са градове като Запорожие, Херсон, Харков, там животът е ужасен. Имам доста познати в Харков и руснаците всяка нощ изстрелват различни ракети, дронове", разказа доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Последните две години той успява да покаже и разкаже от първо лице всичко за руската инвазия.

Събеседникът припомни, че Харков се намира на едва 40 км от границата с Русия.

"При нас в Киев и някои други градове е горе-долу спокойно, но всяка нощ е като лотария. Човек ляга в леглото и не знае какво ще се случи през нощта и какво ще се случи сутринта. Вие, както и всички други разбират, че Украйна няма възможност за произвеждане на оръжия. Заради това ние сме доста силно зависими от подкрепата на международни институции. Украинските войници доста добре воюват, изучават бързо новите оръжия, но ние вече нямаме промишленост", допълни доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Украйна очаква голяма реформа в мобилизацията: "Войниците трябва да могат да се заменят и да си вземат почивка. Човек отива в армията и не знае кога ще се върне".

"В Русия няма никакви избори, голяма грешка е да се казва, че президент на Русия ще бъде избран, той няма да бъде избран. Той е диктатор и изборите изглеждат като театрален фарс. Той е цар, не е президент. Нямам оптимизъм и към Доналд Тръмп, защото навсякъде в САЩ и ЕС хората излизат популисти", коментира доц. Даниел Бенатов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевско направление. Боевете при Ласточкино продължават. Руските бойци не успяват да овладеят н.м.. Някои източници съобщават, че боевете се водят близо до горските насаждения около Ласточкино. Като цяло ситуацията тук определено не е проста. На южния фланг ВС на РФ има напредък в района на Северное. Вчера някои източници твърдяха, че Северное е било взето под контрол от руснаците, но тази информация се оказа преждевременна. На северния фланг битката продължава при Степовое.
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната рекламно - дизинформационна статия! Специално подготвен свой човек в Украйна, срещу някой лев реди някакви клишета, тука ни ги ретранслират като нещо кой знае какво. Каквото повикало, такова отвърнало. Скоро Русия ще ги размаже укро фашистите.
79
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Последния абзац можеше и да го пропусне. В Русия ще има избори пък били те и нагласени... както е и в 90% от случаите по света. Но пък Зеленски директно ги забрани в Украйна. Кой е диктатора в случая?
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Направление Артемовск. При Богдановка продължават позиционните боеве. ВС на РФ не успява да пробие отбраната на зомбитата в това населено място. Относителни успехи се отчитат в района на Ивановское (Красное) - по време на настъплението руските бойци установиха контрол над няколко десетки къщи в североизточните покрайнини. Не само руски, но и други източници съобщават за напредъка на ВС на РФ. Продължават позиционните боеве в района на Клещеевка. Зомбакнацистишена държи позицията си. ВС на РФ се опитват да нарушат ротацията на зомбитата и доставката на боеприпаси, като ползват атаки с дронове.
77
0
 
9
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Бойците казаха още, че МО на Украйна, примамвайки ги в редиците на ВСУ, им е говорило лъжи за облаги и гаранции. Единственото, което получиха колумбийците, беше гарантирана ликвидация при среща с ВС на РФ.
76
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
ВС на РФ денацифицираха поредната партида колумбийски наемници. Четирима бойци бяха убити в контролирания от Киев Курахов. Медиите научиха за смъртта на наемниците от близките на един от тях. Отбелязва се, че те дори не са били информирани за смъртта на техния близък. Сега близките се опитват да получат тялото. Колумбийски наемници по-рано се оплакваха, че режимът в Киев не помага на семействата да си приберат телата - сега има потвърждение за това.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В околностите на Авдеевка са идентифицирани 881 украински войници, за чиято неотдавнашна смърт се съобщава в социалните мрежи. От тях 444 са на възраст от 48 до 51 години. Останалите са на възраст от 16 до 70 години, като повечето са над 40 годишни. Голяма част от тях са новобранци, преминали кратко обучение и това няма да свърши, докато Украйна готви нови вълни на тотална мобилизация.
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Близо до Авдеевка е елиминиран видният украински националист Иван Корнут (позивна "Мазепа"), започнал фашисткото си дело още през 2014 г. с батальон "Айдар".
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По време на изказването си на Консервативната конференция в четвъртък сенаторът Томи Тъбървил многократно заяви, че Украйна "не може да спечели" войната срещу Русия."Ние сме тези, които предизвикахме тази война, защото упорито налагахме НАТО на Украйна и казвахме на Русия: хей, ще строим военни бази на вашите граници. А Путин каза: Не, не, няма да го направите", заяви Тъбървил."Не съм гласувал за никакви пари, които да отидат в Украйна, защото знам, че украинците не могат да спечелят"
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Холдингът "Високоточни комплекси", част от Ростех, достави на армията поредната партида модернизирани БМП-1 АМ "Басурман". По време на извършените дейности всички основни възли и възли на бойните машини бяха напълно ремонтирани или заменени с нови. Благодарение на модернизацията БМП подобри бойните си способности и стана по-мобилна както на суша, така и във вода. Оборудването премина всички необходими видове изпитания, включително всяко превозно средство да произведе най-малко 70 изстрела от 30-мм оръдие в различни режими и най-малко 150 изстрела от картечница.
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Западната военна техника на въоръжените сили на Украйна беше съсипана... от мишки. Както пише Le Figaro, позовавайки се на френски военен, те са прегризали жиците с обвивка от царевични влакна и по този начин са обездвижили колите. "Украинските войници пострадаха от неочаквани последствия", пише вестникът. Не се уточнява кое конкретно оборудване е повредено. Мишките вече фигурират в сайта на "Миротворец" като бойна единица на агенти на Кремъл.
70
1
 
17
 
! Отговори
Как започна всичко преди 3 месеца
До преврата в Украйна от 2014 година (финансиран от САЩ) между Русия и Украйна нямаше никакви проблеми.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Очевидно е, че благодарение на войната Русия и САЩ богатеят, а Европейския съюз обеднява. Явно двете страни са се разбрали войната да продължи с години, за да си трупат печалби.
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
0:17"Това е Полша, а не Брюксел. Не подкрепям украинците", крещят поляците на границатаОт днес поляците ще блокират напълно границата с Украйна.И ПОЛЯЦИТЕ ВИ МРАЗЯТ, КАКТО И РУСНАЦИТЕ, САМИТЕ УКРАИНЦИ В ТЕЛЕГРАМ СИ ИЗКАЗВАТ ЗЛОБАТА КЪМ УНГАРЦИ И ПОЛЯЦИ.
67
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Ама как така, нали ще победим все пак? Вие нещо да не съмвявате в победата на Украйна?
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медведев ви каза , или с Русия или няма Украйна . Какво се мотате още ?
65
0
 
25
 
! Отговори
Ех, тоя Путин! преди 3 месеца
Само той пречи на "целия свят" да се развива свободно! :D Ако беше възможно просто ей така, със щракване на пръсти да изчезне (както са изчезвали други хора, по волята на "свободния свят") всичко щеше да се нареди. И зелена сделка, и големия рестарт, и хитин в храната ни, и централизирана електронна валута със срок на валидност, и въобще всички чедесни сценарии за бъдещето щяха да се реализират без проблеми. Пък то какво стана? Ковида не можахме да си изкараме като хората даже! :D
64
1
 
23
 
! Отговори
аре бегай преди 3 месеца
Да не бяхте Нюландови курабийки яли, не бихте чудо видяли!
63
0
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
До Питър: Паси овцете си, Питър. Със злоба не се стига далеч.
62
1
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Доцент Бенатов,просто няма как да не е всяка нощ лотария ,даже лотарията е денонощна ,защото всички парични средства,които Зеленски получава се разпределят чрез лотария на украинците,за да могат да бъдат материално обезпечени при превземането на Държави като Българската.Една от мистериите в Европа е ,че никой не вижда беден украинец. Явно лотарията им е доста финансирана от руското управление в ЕС структурите и ООН. Война няма.Има мазане на дебели филии с лъжа.