Доц. Бенатов от Киев: Страната е уморена, изнервена, всяка нощ е лотария

Украйна очаква голяма реформа в мобилизацията
Обновена: 23 фев 2024 09:53 | 23 фев 2024 09:51, Анисия Иванова
181

"Украйна вече е доста уморена, изнервена, но все още стоим на място и се борим. Страната в момента има няколко зони, първата зона е близко до линията на фронта, там по никакъв начин няма нормален живот - унищожени градове и села. Другата зона са градове като Запорожие, Херсон, Харков, там животът е ужасен. Имам доста познати в Харков и руснаците всяка нощ изстрелват различни ракети, дронове", разказа доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Последните две години той успява да покаже и разкаже от първо лице всичко за руската инвазия.

Събеседникът припомни, че Харков се намира на едва 40 км от границата с Русия.

"При нас в Киев и някои други градове е горе-долу спокойно, но всяка нощ е като лотария. Човек ляга в леглото и не знае какво ще се случи през нощта и какво ще се случи сутринта. Вие, както и всички други разбират, че Украйна няма възможност за произвеждане на оръжия. Заради това ние сме доста силно зависими от подкрепата на международни институции. Украинските войници доста добре воюват, изучават бързо новите оръжия, но ние вече нямаме промишленост", допълни доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Украйна очаква голяма реформа в мобилизацията: "Войниците трябва да могат да се заменят и да си вземат почивка. Човек отива в армията и не знае кога ще се върне".

"В Русия няма никакви избори, голяма грешка е да се казва, че президент на Русия ще бъде избран, той няма да бъде избран. Той е диктатор и изборите изглеждат като театрален фарс. Той е цар, не е президент. Нямам оптимизъм и към Доналд Тръмп, защото навсякъде в САЩ и ЕС хората излизат популисти", коментира доц. Даниел Бенатов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От Киев заврян в квартирата си ли се бориш ве, пумпал?
100
0
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/96 "Хахах, Армения напуска Договора за колективна сигурност (руския аналог на НАТО), и ще търси военно сътрудничество със Запада, най-вече с Франция!" - ми те и Чехите имаха договор за колективна сигурност с Франция до 1938 година. После стана известен изразът: "Гаранция Фрамция".
99
3
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 3 месеца
До АнонименПросто е. Този е инсталиран софтуер на хазаро-юдейската върхушка в България, т.е. от обкръжение на Зеленски, което бъка с хазароюдеи и доста прилича на хитлеровото обкръжение;)))
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоз защо не е на фронта, като е толко загрижен, ами си мишкува в столицата?!
97
0
 
17
 
! Отговори
Тенгри кан преди 3 месеца
Бенатов, Бенатова... Случайност? Едва ли;))) Хазаро-юдаизъм;))) Евреите по принцип са добри в мрънкането, мърморенето и дрънкането;)))
96
0
 
21
 
! Отговори
Бенатов си е тук преди 3 месеца
До Анонимен 93. Бенатов е в България, води занятия онлайн. Така че никакъв автомат Калашников не се кани да хваща. Също както и нашенските евроатлантици.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 94 Дааа, на това му се казва хумор на фронта. Точно на място и съвсем сполучливо.
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахах, Армения напуска Договора за колективна сигурност (руския аналог на НАТО), и ще търси военно сътрудничество със Запада, най-вече с Франция! Потвърдено е днес от Никола Пашинян, а френския военен министър е в Ереван на посещение за задълбочаване на връзките между двете страни
93
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"стоим на място и се борим", твърди този "Борец" Ти пък къде се бориш бе? Скрит в бункера и пред лаптопа качва клипчета, това ли ти е борбата?
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доценте скоро ще те освободят от умората. Завинаги.хахахахагагаа
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя ми ти доцент вместо да пише пасквили и да дрънка по кабеларки, да хваща калашника и да отива на фронта, че само ляга да спи на спокойствие в Киев.
90
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лъжливия доцент да не тревожи ,догодина пак ще пише статийки от затвора в Харков но вече състава на Русия.По лайковете ще разбера кой споделя моето мнение
89
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никоя славянска държава , не е видяла нищо добро от запада .Украйна го разбра по трудния начин , но ще се оправи .Ние 34 години сме в никакво положение
88
0
 
12
 
! Отговори
ze nigmar преди 3 месеца
Като сте мирни хора си вдигайте гълъбите:)))
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Донецк и Южнодонецко направления. В Мариинския сектор на Донецкото направление продължават боевете в Георгиевка. Съобщава се, че руските бойци са успели да заемат няколко къщи в селото. Напредък има и на север - ВС на РФ се доближиха до село Красногоровка. В Угледарския участък на южнодонецкото направление продължава разчистването на селището Победа. Съобщава се, че в селото все още има около дузина зомбита на киевската хунта. Основните сили вече са отстъпили на югозапад. Щурмът на Новомихайловка продължава. Без голям напредък през последните 24 часа.
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сайтовете леко започнаха да обръщат палачинката . До една седмица , очаквам окончателно да пишат хвалебствени статии за Русия . Ще видите на 3 ти Март , какви знамена ще се веят . На 9ти Май парада ще се проведе в центъра на Киев .
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
План Б за Украйна. Владимир Зеленски каза, че Украйна няма "план Б", ако Съединените щати не отпуснат многомилиардна военна помощ. Но Давид Арахамия, ръководител на фракцията "Слуга на народа", изрази, че има план Б. Той заяви, че недостигът на боеприпаси и военно оборудване ще бъде заменен с жива сила. Добър Ви ден русофоби!
84
1
 
18
 
! Отговори
бат зельо преди 3 месеца
нямал да води преговори бат зельо, като не иска преговори още малко да му резнат подкрепата от натото, и бачо *** ще влезе с жигилитата с киев. точно махнаха и те петолъчката от партийния си дом, пак трябва да я слагат.
83
0
 
12
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
След освобождаването на Степовое, Ласточкино и Северное ВС на РФ очакват новата линия на отбрана на зомбитата на киевският наркокартел да бъде Бердичи - Семьоновка - Орловка - Тоненькое.
82
0
 
25
 
! Отговори
да преди 3 месеца
целия народ говори едно, всички медии говорят обратното.....егати и държавата!