Външно привика временно управляващия руското посолство заради Навални

Руската мисия определя оценките ни като тенденциозни
Обновена: 23 фев 2024 12:41 | 23 фев 2024 12:37, Стела Стоянова
86
Външно привика временно управляващия руското посолство заради Навални
Снимка БГНЕС, архив

Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно управляващия Посолството на Русия у нас. Това става ясно от съобщение на дипломатическата мисия във Facebook. Повод за срещата е смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

"На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България", посочва руското посолство. "По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета", допълва то, пише "24 часа".

"От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация", пише още в поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
емо преди 2 месеца
тези от министерството на външните работи не са добре, както всичко в държавата ни - това е пряка намеса във вътрешните работи на русия, която, наред с всички други простотии ще се отрази на отношенията ни - за тях вече сме неприятелска държава благодарение на усилията на управляващите.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искаме от руснаците независимо и обективно разследване на смъртта на Навални! Високоморални хора са тези от МВнР. А нещо да кажете за смъртта на Алексей Петров? От външно питам? А какво се случи с българския Навални-Васил Божков? А за партийно назначените независими от конституцията и законите конституционни съдии Атанасова и Бялозелков? Обективно и безпристрастно? Според чии критерии? На щатите и ЕС? Ти да видиш.
61
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Вместо да се занимават с мобилните оператори,че ограбват народа , те се занимават с мошенника , ограбил френската фирма Ив Роше.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле ,тия нашите от външно че командват русия ,смях в залата ,а бря Навални не е български гражданин ,или по смъртно е българин ,голяма излагация
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега чакаме да извикат и американския посланик от "посолството" за геноцида в сектора Газа, спонсориран и прикриван от САЩ???
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин като е разбрал за това нахалство се е скъсал да се смее. Сигурно така се опитват да го убият - да умре от смях??? Егати жалкарите! Сега се убедих, че във Вънжно министерство няма нито един образован дипломат, а някакви малоооумници
57
0
 
5
 
! Отговори
Жабата чака подкова? преди 2 месеца
Външно повикало???? Да не би Анални да е бил български гражданин??? Егати смешниците. Мишката повикала в дупката си мечката, да и тегли едно конско. Мечката обикяла наоколо, подушила, че мишката се е пооцапала отзад, но се чуди от къде църка, та да я настъпи?
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква е тази клоунска държава да иска обяснение за вътрешните работи на друга държава???? Вие съвсем откачихте ппейци и дерибейци
55
3
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До ДО rambaldievskievic 60: Точно защото са терористи. Затова. И не дрънкам, а се аргументирам. Ти да не би да ги защитаваш и да смяташ, че имат право на адвокат, на застъпване от Human Rights Watch...? Тези институции и служби са за хората, не за терористите.
54
2
 
8
 
! Отговори
Руя преди 2 месеца
Ало двойния стандарт.Америка и аглосаксонците и цялата западна клика може да убиват безнаказано.Да грабят да заробват .А другите са роби каквото кажат те.
53
4
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До ДО rambaldievskievic 57: Там са затворени терористи главно от Ал Кайда, която за съжаление, отново се възражда не без помощта, не явна рабира се, на "християнска", "източноправославна" русия, иран, кндр, сирия...
52
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
извикаите и италианския да каже с какво тровиха сергеи антонов толкова годинии накрая го умориха ами кои уби георги марков така и не разбрахме какво стана сразследването
51
1
 
10
 
! Отговори
робин худчо преди 2 месеца
Колкото и звездички да слагате и да ми изтривате писаното,хората знаят какви са управляващите ни,от 1989г. до 2024г.-от едно КОТИЛО са всичките
50
3
 
9
 
! Отговори
робин худчо преди 2 месеца
На кого е угодна *** на Навални/Бог да го прости/? Това е най-важното.На милия, демократичен Запад!!!!!!!!И на USA !!!!! За Укрите не пиша,те са редовни в мръсните номера. Е тука е разковничето,не ни трябват коментари от нашите *** политици.ИСТИНАТА Е ПРЕД НАС. Кой уби Навални,за да очерни черната Русия? Не се поддавайте на пропагандата на предателите!МИСЛЕТЕ,МИСЛЕТЕ,МИСЛЕТЕ,МИСЛЕТЕ
49
4
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
На кого му трябва повече този инцидент? На Русия или на САЩ? Според мен на САЩ: дискридитация на Путин преди изборите и отпушване на пари за Украйна и Израел.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като е бил осъден си е имало за какво . Всяка грешка се заплаща , за някои това е аатално. нека не го геризираме , защото няма за какво.Ние имаме достатъчно престъпници , някой от друга държава случайно да се е заинтересувал и да се е намесил ?Хайде не ни занимавайте вече , че става досадно с тази сервилност към някои господари !
47
10
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До хаха 46: Не са като КГБ и ФСБ. Тогава? Колкото и да цитирате западни анализатори, естествено тези, които импонират на русофилските ви схващания, нещата са такива каквито са. И пак повтарям: ЦРУ са служба, защитаваща преди всичко интересите на САЩ, а те са демократична страна, следователно и ЦРУ са такава служба. А това, че САЩ са демократична страна - сравни с кндр, русия, китай, иран, венецуела, цар, нигер...
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така се репчат и пинчерите.
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко сме жалки...
44
1
 
3
 
! Отговори
По-добре преди 2 месеца
До Учете историявиж произведенията на същия и отговори - как така той се спасява от 2 кървави въстания, Старазагорското и Априлското. Съмнително е, че оцелява в най-кървавите въстания. И интересното е защо след Освобождението става върл русофоб? Може би руснаците са знаели нещо, което е искал да скрие!