Външно привика временно управляващия руското посолство заради Навални

Руската мисия определя оценките ни като тенденциозни
Обновена: 23 фев 2024 12:41 | 23 фев 2024 12:37, Стела Стоянова
86
Външно привика временно управляващия руското посолство заради Навални
Снимка БГНЕС, архив

Българското Министерство на външните работи е привикало на среща временно управляващия Посолството на Русия у нас. Това става ясно от съобщение на дипломатическата мисия във Facebook. Повод за срещата е смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

"На 23 февруари временно управляващ Посолството на Русия в България беше поканен на разговор в МВнР на България", посочва руското посолство. "По време на срещата българската страна изрази очаквания относно изясняване на причините за смъртта на А. Навални, а също така сподели някои тенденциозни оценки за политическата ситуация в Русия във формата на вече познатите западни клишета", допълва то, пише "24 часа".

"От своя страна подчертахме, че ситуацията около А. Навални е изключително вътрешен въпрос на Русия и всякакви опити за оказване на натиск върху властите на страната не са нищо повече от намеса във вътрешните работи. Акцентирахме, че преди да се правят изявления по този въпрос, е необходимо да се изчакат резултатите от разследването, което се извършва от компетентните органи в пълно съответствие със законодателството на Руската Федерация", пише още в поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес.ру що се правите на ощипани. временно управляващия Посолството на Русия!? Има си посланик ве злееета!
42
4
 
16
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
До rambaldievskievich - ХАХАХАХА, ЦРУ били служби на демократични държави?! Виж прочети статията на Джефри Сакс от оня ден, голяма демокрация, голямо нещо. Убийства, преврати, кражби.
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези пък какво ги интересува причината за смъртта на някакъв *** дет въобще не ни вълнува. Ша изясняване причини. А при нас Българите като почине някой близък така ли се трогват, от министерствата?
40
3
 
11
 
! Отговори
Митрофанова Ха-ха преди 2 месеца
Дьибрью иютрьо...сетихте се малко късничко....Аааа...разбирам...дошло е нареждане от ПОСОЛСТВОТО...ИлизанетоНЕ закъсня...
39
3
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 2 месеца
Странно защо не извикат примерно посланика на Израел за ужаса в Газа или този на Австрия, че не ни пускат в сухопътния Шенген. Държавната бухалка в действие по нареждане на едно друго псолство...жалка картинка.
38
12
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен 40: Дори и да е така (което е доста вероятно) ЦРУ и MI6 са служби на демократични държави, защитаващи интересите им и способстващи (особено ЦРУ) в голяма степен (за щастие) за ликвидирането на комболшевизма/сталинизма/нацизма, а сега и путинизма в различни места по света (най-вече в русия).
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скот Ритър: Навални изпълняваше поръчка на ЦРУ и МI6 за свалянето на Путин.ЦРУ, Държавният департамент и британското разузнаване се опитаха да създадат опозиция, която да го замени. През 2007 г. те се опитаха да организират цветна революция.Навални беше част от плана той стана част от тази младежка активна група. Трябваше да повторят случилото се в Украйна по време на Оранжевата революция, но нищо не се получи. След това Навални навлезе в своята фаза, която уж разобличава корупцията.
36
3
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Ти да видиш (35), Виж отговора ми 25 на коментара на 17.
35
13
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мара показва, че е напълно неадекватна в Мвнр, а сега иска да става и министър-председател... Е??
33
11
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
32
10
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 месеца
Според рускофашистките тролеи,Ботев,Стоянов,Левски,Стамболов и Раковски са имали опорки.
31
4
 
25
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
Това не е ли намеса във вътрешните работи на Русия? Какво общо има България с един руснак осъден за финансови измами в Русия?
30
5
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До ДОЛНЮ (22): Защото там всичко е ясно, а именно, че т. н. геноцид е провокиран от палестинското клане на 7. окт. 2023 г. Затова.
29
9
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
28
9
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Вова Шаломович и неговите приятели руските олигарси Авен,Чорни,Милер,Ротенберг, Абрамович,Микелсон,Дерипаска, Мордашов и Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
27
3
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен 28: Защото американско преавителство, не американско - като не може да се вярва на руските СМИ, се иска информация по друг начин (чрез посланика или временно упрвляващия посолството). Затова.
26
4
 
6
 
! Отговори
До Учете история преди 2 месеца
Ей, хората са учили и учат история. Ама не по твоите опорки. Голяма си досада, няма тема, където да не си ги копи/пейстнал.
25
8
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
24
8
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)