Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
кога Урките промениха закона за да водят преговори за мир?Че то там всички партий са вече забранени , изборите отменени.Пълна демокрация е там докато е войната само жертвите и милионерите са им във възход!
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
по вероятно е Русия да изчака и да обсъди спирането на СВО с висшето ръководство.. демек с тръмп... с простолюдието никой не преговаря...
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 52. И Киев е руски град.
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Одеса е руски град.
49
2
 
25
 
! Отговори
Леле, преди 3 месеца
ще правят среща в Швейцария да съставят мирен план при условията на Киев. После ще организират втора такава и евентуално щели да поканят РФ за да го връчат :) Зеления, че е пълен хахо си го знаем, ама съюзниците май напоследък следват примера му... А между временно войските на РФ ще си стоят мирно и тихо и ще се подготвят за изтегляне, според тези перковци :)
48
12
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 3 месеца
Абе на блиц ли взе да вярваш? Че те са проруска медия мозък.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя пак е на черешата. Мисли си, че нещо зависи от Киев.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонимеН 38 - Вместо да врещиш, отвори ройтерс от 25 февруари, може би ще повярваш. Първо ще обсъждат визията ва Зельо за прекратяване на инвазията, по-късно, на втора среща ще я предадат на Русия. Швейцария ще е домакин ва срещата. А дали Русия ще приеме зельовата визия.......надали.
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Георги, преди месец словакът Мирослав Радаковски каза от трибуната на Европейския парламент: Ако вие не прекратите доставките на оръжия за Украйна и убийствата на славяни, то ние, славяните, ще се обединим като братя, а аз вярвам, че ще се обединим и ще сравним Западна Европа със земята. От Татрите и до Ла Манша - Травник и показа една хоризонтална линия с ръка.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Условията може да са само руски и други няма да има.
43
0
 
14
 
! Отговори
мдааа...ха-ха-ха преди 3 месеца
Укро ФЕЙК...
42
0
 
17
 
! Отговори
Дарк преди 3 месеца
Най,-после!Сега няма начин да не му коленичат и да му кажат каквото поискаш,нооо първо ще трябва да извадиш с голи ръце сьомга от устата на сибирска мечка.Ако не успееш колкото мечката се оставила след сьомгата,толкова и ти ще получиш.Такс са се научили от татарите да преговарят.
41
4
 
14
 
! Отговори
Не вярвайте на преди 3 месеца
Измислени, глупави и неверни новини.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А не, не! Путин да не им се връзва, украинците искат да печелят време, още се надяват да им бъдат изпратени далекобойни ракети и F-16, затова са тия приказки.
39
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ахаха. С условията на Киев. Като че ли Русия е губещата в случая. Нали Зеленски никога нямаше да преговарял с тях... Да си беше свършил преговорите в Турция. Сега както и да свърши войната ще е много по зле за Украйна
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние винаги сме били схванати във външната политика, България над всичко и приключват преговорите, тука говорим за укрите лъжци :)))
37
2
 
16
 
! Отговори
Георги преди 3 месеца
Правя кекс с украинка. Прекрасна жена!Да оставим настрана интимните подробности,не е мъжко да ги споделям,обаче... Обаче мога да ви кажа за възгледите и,различни от всички тези крещящи синьо-жълти Европаветници тук в България! Споделя,че нацистите подкрепяни от Великобритания са в основата на всички беди ,сполетели рускоговорящите и сънародници! Симпатизира на Путин и смята,че ще дойде ден,когато руснаците в Украйна ще се прегърнат с братята си на изток! Ще бъдат едно цяло и войната ще е мин
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"съгласно условията на Киев" - сън в лятна нощ.
35
2
 
17
 
! Отговори
УКРИ ВЪРНЕТЕ ДОНБАС преди 3 месеца
И КРИМ НА РУСИЯ > НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА РАЗСЕЯНИ
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ние ще платим масрафа , защото нас не ни канят на преговорите за делбата . Защото нашият външен не се среща с руснаци. Под достоиството и е. Му ХаХа