Съюзници на Путин към Макрон: Ако изпратите войски в Украйна, ще имат съдбата на Наполеон

Обвиниха френския президент, че иска да разпали Трета световна
Обновена: 28 фев 2024 21:16 | 28 фев 2024 20:17, Анисия Иванова
454
Съюзници на Путин към Макрон: Ако изпратите войски в Украйна, ще имат съдбата на Наполеон
Снимка: БГНЕС

Съюзници на руския президент Владимир Путин предупредиха днес френския президент Еманюел Макрон, че ако изпрати войски в Украйна, това ще доведе до същия край, както при нахлуването на Великата армия на Наполеон Бонапарт през 1812 г., когато френските войски претърпяват огромна загуба, предаде Ройтерс.

В понеделник Макрон открито формулира идеята за изпращането на войски от европейските държави в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма постигнат консенсус.

Коментарите му накараха редица западни държави, в това число Съединените щати и Великобритания, да заявят, че нямат такива планове, докато Кремъл предупреди, че конфликтът между Русия и  НАТО ще бъде неизбежен, ако европейските членове на Северноатлантическия договор изпратят войски, които да се сражават на територията на Украйна.

Вячеслав Володин, председател на Държавната дума, долната камара на руския парламент, и близък съюзник на Путин, заяви, че Макрон изглежда възприема себе си като Наполеон Бонапарт и го предупреди да не върви по стъпките на френския император.

"За да запази личната си власт, Макрон не можа да измисли нищо по-добро от това да разпали Трета световна война. Инициативите му стават опасни за гражданите на Франция", заяви Володин в социалните мрежи. "Преди да прави подобни изявления, би било редно Макрон да си спомни как е завършил пътят на Наполеон и на неговите войници, повече от 600 000 от които бяха оставени да лежат във влажната земя", добави той.

Нахлуването на Наполеон Бонапарт в Русия през 1812 г. първоначално постига бърз напредък и водените от него войски успяват да превземат Москва. Руските военни обаче използват тактика, която принуждава Великата армия да пристъпи към отстъпление след няколкоседмичен престой в града. По време на дългото си изтегляне стотици хиляди френски войници загиват в резултат на болести, глад и студ, припомня Ройтерс.

Войната в Украйна предизвика най-тежката криза в отношенията на Русия със Запада от Кубинската криза през 1962 г., а Путин, който контролира най-големия ядрен арсенал в света, предупреди за опасностите от пряка конфронтация между Русия и НАТО.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предположи, че Макрон има опасна мегаломания за величие и заяви, че изявлението му е пример за това колко погрешно е станало западното политическо мислене.

"Дребнавите и трагични наследници на Бонапарт, които пробват златните пагони, откъснати преди 200 години, жадуват да си отмъстят с наполеонови величини и изричат яростни и изключително опасни глупости", заяви той, цитиран от БТА.

Медведев, който някога бе възприеман като модернизиращ реформатор, от началото на войната в Украйна втвърди риториката. Той направи серия от войнствени изявления, в които нападна Запада и предупреди за риска от ядрен апокалипсис, ако определени червени линии бъдат прекрачени.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че изявлението на френския президент е показало, че , другите държави от Запада, за разлика от Макрон, разбират рисковете от пряк сблъсък между войските на НАТО и Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
7
 
1
 
! Отговори
лайНА ТО и смОТАН преди 1 месец
Ще свършат като Чаушеску.
346
6
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Русия няма никакви съюзници. И Беларус ще ги пуснат по пързалката.Никой не иска да си има работа с империята на злото.
345
13
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
остров цвета елена там завърши наполеон похода си на изток макрон женен забаба си повтаря същите прос-то-тии сега е 21 век никои никого няма да нападане плашете хората с вашите глу-па-ви приказки искаме преговори и мирстига вече
344
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ти от кой свят си?В Международното право има едностранни действия, като случаят с Косово - същият тип инвазия както в Украйна. Така че Клинтън да е мислил през 1999 година, ама не е мислил.
343
11
 
4
 
! Отговори
цитатот акадПРОДАНОВ преди 1 месец
Европейският съюз и страни като Германия са особено силно ударени от енергийната криза през последната година, резултат на разкъсването на връзките с руската икономика. Загубите им през 2022 г. от това са над 1 трилион долара. Резултатът е, че през 2022 г. 32 % от ръководителите на компании в ЕС временно са прекратили или намалили обема на своето производство, а 15 % се готвят изобщо да прекратят своето производство.[5] Неслучайно тези процеси накараха германският министър на отбраната Кристиан Линднер да заяви през вестник Ди Велт на 16 юни 2023 г., че страната му може да се наложи да не дава
342
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Тактиката,която е използвал Кутузов е: запалил Москва и Наполеоновата войска била уморена от глад и болести. Сега московчани ще се съгласят ли да им изгорят квартирите ? Съмнявам се. Те и тогава надали са ги питали.Още Лермонтов пише в стих. Бородино:" да , были люди в наше време, не то что нынешное племе, боготары не вы..."
341
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС иска да изпрати сухопътни сили да умират в Украйна, но няма много желаещи.
340
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия няма съюзници
339
13
 
4
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
Бай Дрън пампърса каза, че войници няма да праща в ***, страх го било от последствията. И ся таз чикккия на мокър пясък наречена Макрон къф го вади? бухахахаха
338
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скъпи съюзници моля ви лекувайте си дучето и му обяснете че фашизмът завършва зле за практикуващите го!
337
14
 
15
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ВЕЧЕ 3- ГОДИНА РУСКИТЕ ВЪШКАРИ ПЛАШАТ СВЕТА- ТУ СЪС ЯДРЕНИ БОМБИ, ТУ С РЪЖДАВИ НАПОЛЕОНИ....ХАХАХАААА....ПОНЕ ДА БЕХА ЗЛАТНИ, БЕ....!
336
13
 
15
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 1 месец
Aa-a-a-хахаха!!!!То един готвач тръгна към маЦква и нямаше кой да го спре, че френския легион ако тръгне... - направихте ми усмихнат денЯ!
335
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бях Путин досега щях да съм ги нюкнал тия пара зити
334
11
 
13
 
! Отговори
Ти от кой свят си? преди 1 месец
До Анонимен.......От света на бандитите и мошениците, или от света на правото и международните договорености? Няма никакъв Майдан и прочее Руски наративи. Украйна е НЕЗАВИСИМА и СУВЕРЕННА страна от 24.08.1991 година! Същата година се разпада и СССР.Всичко това е уредено с ДОКУМЕНТИ и всичко както си му е редът.А в 1994 Украйна се съгласява доброволно да предаде на Русия ядрения си арсенал, като в замяна Русия, Англия и САЩ стават ГАРАНТИ за териториалната цялост на Украйна.Това са фактите!
333
10
 
3
 
! Отговори
Келеша преди 1 месец
е ароматен момък с промит процесор, неудовлетворени емоции и незавидно положение в обществото , с една дума ..излишък . Поздрави от Вовката
332
15
 
10
 
! Отговори
аьаььааь преди 1 месец
Този глллупак Макрон за такова опасно исказване трябваше да си подаде оставката. Няма място във власттта за такив малумници.
331
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин винаги чете историята както му е удобно. Наполеон влиза в Москва без съпротива . И разбира , че няма какви да превзема . И няма и нищо интересна за да остава. Защото страните зад него се съюзяват и решава да отстъпва . Освен това и във Франция има размирици . През тия години Русия е периферията на Европа . Москва е див град и с нищо не известен . Освен с крепостничеството .
330
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Старата песен територията която наричаш украйна е територия откъсната от Русия през 2014 г чрез майдан в който САЩ наляха 15 милиарда долара. Утре и ако ние не се подчиняваме ще ни разделят на Добруджа Тракия Мисия Шопия и Источна македония и ще ни накарат да се самоизбиваме . Ше ви измислят и Добруджански език и Мизииски и Шопски и история ще напишат как Добруджа е завладяна от траките а те били друг народ нямаш нищо общо с траките както сега украйнците са друга нация нямат никаква славян
329
16
 
14
 
! Отговори
52 страни преди 1 месец
52 страни в момента воюват срещу русия не само ЕС и САЩ има много други който изпращат и оръжия и финансови средства и наемници ще спомена само по големите който не са от НАТО , Япония, Австралия , Аржентина Южна корея , Еквадор, Колумбия но въпреки това цялото НАТО с всичките се съюзници финанси и технологии неможа дори да помръдне армията на Русия . Жалко че успяха да излъжат Русия да свали обсадата на Киев 2022г отново с подла гнусна измама на Лондон и Киев
328
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не само разбива франсетата но и ги гони и унищожава чак до франция а другите страни само са ръкопляскали