За 20 минути майката на Навални изпрати сина си в последния му път

Малцина успяха да положат цветя
1 мар 2024 15:05, Нели Христова
154
За 20 минути майката на Навални изпрати сина си в последния му път
Снимка: Twitter

С малко закъснение от предварително обявения час започна опелото на Алексей Навални в църквата на иконата на Божията Майка "Утоли моята печал" в московското предградие Мариино. То обаче продължи по-малко от 20 минути, след което ковчегът бе изнесен от храма и качен на катафалката, за да бъде транспортиран до Борисовското гробище, където опозиционерът ще бъде погребан.

Пред храма от часове се извиваше опашка от хиляди хора, които искаха да си вземат последно сбогом с опозиционера, който почина на 16 февруари в наказателната колония ИК-3 "Полярен вълк" в сибирското село Харп.

Заради бързата траурна церемония обаче това успяха да направят малцина.

Ковчегът с тленните останки на опозиционера бе докаран с катафалка от моргата около 13 часа, когато трябваше да започне траурната церемония. По-рано от екипа на 47-годишния опозиционер обявиха в канала си в Телеграм, че опелото може да се забави, тъй като тялото на Навални все още е в моргата и не е предадено на близките му.

Събралите се хора посрещнаха катафалката с аплодисменти и викове "Навални" и "Русия ще бъде свободна". Сред множеството с букет червени рози в ръце бе и американската посланичка Лин Трейси.

Според руската православна традиция ковчегът на Навални беше отворен. Това означава, че опечалените могат да видят и докоснат лицето на починалия. Кадри показаха тялото на опозиционера в ковчега, покрито с рози.  Той е заобиколен от хора - включително майка му Людмила и баща му Анатолий - държащи свещи. Наблизо стои православен свещеник.

 

Когато церемонията приключи и майката на Навални излезе навън, присъстващите започнаха да я прегръщат.

Във видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как няколко души се приближават и я прегръщат, казвайки: "Благодарим ти за сина ти" и "прости ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жена му къде е?Крепи парапета на Грозния да не падне ли хаха?Тоя се оказа страшен русофил...чак с рускини прелюбодейства,а иначе знае да ги плюе.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците погребаха Навални днес! Виж нашите " медии", ще го погребват още месеци!-:(
128
6
 
5
 
! Отговори
Стилиян преди 1 месец
А многострадалната му вдовица защо не присъства, След толкова циркове в медиите
127
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сашо 133 Май Чичваркин я плющu тая, грозев е мuшka, a Aнальная е като товарен кон, иска корав жокей. ристю ще й умре на пъпа.
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези които искат да накарат хората да се страхуват и да са безучастни към злодеите окупирали властта, нямат шанс. Дори и от небето, блясъкът на звездата на Навални ще заслепява неговите врагове, гласът му ще се чува отвъд страната му! Скоро мечтата на Навални за еднa нова и свободна Русия ще се случи.
125
11
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
А толкова силно любящата го съпруга така и не дойде на погребението му! Сигурно "скърби"в обятията на нашия супер агентна ми 6 Христо Грозев.
124
10
 
8
 
! Отговори
Златен скункс преди 1 месец
За някакъв криминал цял ден, а за "плавно" покачващите се цени на горивата,хр.стоки и др.-нищо. За постоянно тегленето на заеми от кокорчо-тишина. Че и внуците ще ги връщат-нищо. На мен ми остава още малко живот,но ми е мъчно за моите наследници,бял ден няма да видят.
123
11
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Родните русофили как наричат Навални предател ,все едно са граждани на Рассия...***.и вие сте национални предатели ,продавате страната си за копейки .Навални беше герой за страната си ,а не предател както го наричат нашите майкопродавци ...и доказателство за това е хилядите хора които го изпратиха !!!Джуджето се крие в мухлясалия бункер и трепери от страх ,както Шолц трепери да не дава ракети на Украйна ...
122
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските путинофили, живеейки в достатъчно демократична страна, харесват диктатурата в Русия защото съзнателно или подсъзнателно се виждат на страната на тези, които упражняват диктатурата. На страната на тези, които убиват или хвърлят в затвора другите хора. Ами ако стане обратното?
121
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в България- за разлика от Русия ние живеем в демократично общество, в което можеш да си ибиеш който си искаш и да си живееш щастливо. В Русия за подобно нещо вероятно ще те осъдят. Но тук е демокрация... Питай майките на загиналите деца, близките на Милен Цветков... Пък за едни копейки никой няма да те търси! Така че смелчага, дерзай! Ти си човека!
120
7
 
7
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Всяко чудо за три дни.
119
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в България вземем за пример съвременна Русия и започнем да действаме както там, както им се иска на нашите копейки, значи да започнем да избиваме същите тези копейки, защото у нас те са опозиция.
118
13
 
18
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Обикновените хора майки ги раждат. Русофилите ги ражда "червеното знаме". Човек е убит бе........ не можете ли поне глава да сведе те?
117
9
 
15
 
! Отговори
Бг Маке преди 1 месец
Нема по-лошо майка да изпрати сино си в отвъдното!Не знам Путин не мисли ли да умира,какво ки каже на всевишнио кат се видат!
116
18
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Навални е руската Мая Манолова: 27% на избори за кмет при 32-37% участие.
115
8
 
11
 
! Отговори
Великият Ботев преди 1 месец
"Тоз който падне в бой за свобода той не умира!"
114
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на този фон украинската армия изнемогваща заради липса на хора обяви мобилизация на 16 годишни момчета и момичета. На бойното поле руските войници намират трупове на такива непълнолетни войници.
113
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде чао!
112
14
 
7
 
! Отговори
ГРУ преди 1 месец
Случаят Навални показва каква ще е съдбата на всеки евроатлантик, на всеки русофоб независимо къде се намира по света.Защото вътре в Русия действа ФСБ, а извън Русия действа ГРУ!
111
8
 
13
 
! Отговори
Свети Байдън преди 1 месец
Краварофили, ваш ред е!