ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

Митрофанова благодари на българската полиция
18 мар 2024 14:35, Елка Василева
188
ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин
Снимка: БГНЕС

Повечето руски граждани в България гласуваха за президента Владимир Путин в единствената изборна секция, разположена на територията на руското посолство в републиката. Това съобщиха пред ТАСС представители на секционната избирателна комисия.

"За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков – 516, за Леонид Слуцки – 19, а за Николай Харитонов – 26. Броенето на гласовете приключи", съобщиха от СИК в дипломатическата мисия.

По оценка на руската посланичка в България Елеонора Митрофанова "изборите са преминали спокойно и организирано, без никакви ексцесии в изборния ден". Дипломатът благодари на българската полиция, която не е допуснала участниците в няколкото протестни акции близо до избирателите, допълва ТАСС.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 1665 гласували във България,1104 са дали своят глас за Путин или той печели близо 70% от вота на руснаците у нас!Някой нещо да не е разбрал?
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма никаква разлика за резултата от изборите, дали не си гласувал или си гласувал с не подкрепям никого. Никакви гласове на негласували за партия не се разпределят по партии. Единствената разлика е, че гласовете не подкрепям никого вдигат избирателната активност, която после е пречка при провеждане на референдум. Пречка, защото вдига летвата за броя гласували на референдум.
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние сме демократични фашисти. Не търпим чуждо мнение.
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте какви хора живеят на територията ни! Руснаци, поддръжници на Путин! Позорно е да се дава легитимност на такива хора, подкрепящи един престъпен режим - те са вредни както за България, така и за страната си. Да си вървят при Путин!
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Я па я. Точно обратното. Разпределят се само гласовете на неотишлите до урните. Не се прави, че не си гледал резултатите от изборите. "Не подкрепям никого" се отчиташе като отделна графа и партийците ги беше яд най-много на тези гласоподаватели, защото нямаше как да им прилапкат гласовете. И в студиата също коментираха това. Ама вервай си като искаш. Кой ти пречи.
143
6
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 месец
Щом има такава информация, всички руснаци в БГ да бъдат депортирани от БГ с мотив: Подкрепа на вражеска държава, терористичен режим и военна агресия.
142
5
 
6
 
! Отговори
До 145 преди 1 месец
Този фейк го развивате от началото на войната, та вече се изтърка. Дай нещо ново. НАТО не мобилизира чужди армии, балък. Имат си предостатъчно доброволци, ако им потрябват. Не ходят като путинските генерали да измъкват бедни деца от малцинствата от колибите им и да ги пращат за пушечно месо, за да си начеше Путин егото. Като ги убият, пращат мизерно обезщетение на роднините, колкото да им затворят устите. А доброволците към НАТО са повече от отлично заплатени. Има разлика.
141
3
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 месец
Всички гласове признати за валидни, включително "Не подкрепям никого", се разпределят пропорционално. Който гласува така, практически подкрепя всички.
140
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който играе с Възраждане, после оревава орталъка. Има опция, на която пише "Не подкрепям никого". Хем гласът ти се признава, хем не се разпределя към партия. Ако не гласуваш, тогава се разпределя. Възраждане е кауза пердута, но гласът си е твой. Ако искаш, сдъвчи си бюлетината, както постъпи една възрожденка.) Ти така или иначе си от Възраждане, но те е срам да си признаеш директно).
139
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очертава се българите като крепостни селяни на САЩ, да ни пратят да защитаваме интересите на САЩ в Украйна.
138
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците гласуват за Путин, а ние за кого да гласуваме? ГЕРБ и Бойко Борисов не стават. ПП с Петков и Василев също не стават. ДПС не става. Май само за Възраждане горе-долу може да се гласува, а трябва да се гласува иначе печелят тези дето не ги искаме.
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 140; Е какво очакваш от крепостни селяни? Те не могат без господар. Халал да им е диктатурата. Путин ще опре и до наборниците зад граница някой ден. Дългата ръка на Кремъл ще ги издири и мобилизира. Да не реват за децата си после.
136
5
 
6
 
! Отговори
До Елеонора преди 1 месец
Какво като призоваваш. Първо, избори няма да има. Второ, Възраждане достигна максимума си. Оттук само надолу, както става с всички националистически партии. Трето, за такива призиви може скоропостижно да бъдеш изстреляна към родната си Рассия-Мизерия. Тук не ти е путинска околия.
135
8
 
2
 
! Отговори
Елеонора преди 1 месец
Призовавам моите сънародници на предстоящите избори да гласуят за Возраждане!
134
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само в България, по цял свят руските граждани масово гласуваха за Путин въпреки пропагандата на САЩ и колониите им като България.
133
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
..... и за Възраждане!
132
2
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
На всички рускини българските мъже умират рано!! Имайте го предвид , когато се "влюбвате" в тях!:)):))
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агентите на Путин са дошли да му зарегистрират благодарността си, че ги е пуснал да окупират БГ.
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рускините не искат да учат български един път заради великоруския си шовинизъм и второ, защото нашите глаВочи се опитват да им демонстрират знание на руски, демек, чужд език и да им улесняват живота. Аз знам руски, но като ме заговорят, казвам: " Не разбирам. Говорете ми на български, моля!" И те почват да се опитват. Прави ми впечатление, че така се държи само женският пол. Мъжете се стараят да понаучат езика ни.
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има красиви рускини, ама живеят във Варна, но не искат да научават български.... :))) Една ми вика, що не съм е разбирал, еми българския коренно се различава от първобитния руски с падежите :))) Ти може да ми кажеш ***, аз мога да ти кажа хиляда обидни думи... :)))