Германия обвини офицер за шпионаж в полза на Русия

Той е предавал секретна информация на руското разузнаван
15
Германия обвини офицер за шпионаж в полза на Русия
Снимка: БГНЕС

Германската федерална прокуратура съобщи днес, че е повдигнала обвинения срещу офицер от службата за военни поръчки, за опит за предаване на секретна информация на руското разузнаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Германският гражданин, идентифициран от прокуратурата единствено като Томас Х., е задържан през август. Той е обвинен, че от май миналата година по собствена воля на няколко пъти е влизал в руското консулство в Бон и в посолството в Берлин, предлагайки сътрудничество.

Германските власти предупреждават, че страната, която е един от най-големите доставчици на военна техника за Украйна, е важна цел за руските шпионски операции, които са се засилили от началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г.

Федералната прокуратура съобщи, че в един от случаите Томас Х. е предоставил информация, придобита в рамките на работната му дейност с намерението да я предаде на руските разузнавателни служби.

Домът и работното място на задържания са претърсени. Прокуратурата не уточни естеството на информацията, която той се е опитал да прехвърли на Москва.            

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Германияшпионаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Немците са некадърни и неграмотни комплексари. Винаги са били такива. Даже вече 79 години си нямат собствена държава... Както и преди 100 години де.
13
2
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Да обвинят и другият,който шпионира за Украина. Няма никаква разлика между левият т..а..ш..а..К.. на СССР и другият му десен. Ако питате мен,Българският Кан О 'Боги..България.Наздраве!
12
6
 
3
 
! Отговори
И. Петров преди 1 месец
Интересно, защо не е изпратил шпионската информация по пощата, а рискувал да ходи лично до руското посолство. Нещо ни вземат за мезе, май..
11
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 1 месец
Пиша!Едното е за "на атаките на руска територия ще се отговори с атомки" - за последните две седмици бяха ударени 10-тина рафинерии, някой от тях дълбоко в просия. Да не говорим за месеци бой по "нова руска земя"..Другото е за руснаците, които нападнаха русия. Те бяха "избити до крак още на границата", но седмица по-късно все още има ежедневни престрелки и артилерия в района, а от днес официално шефчето на областта организира евакуация на хиляди цивилни.Страшни пинчери са вашите шефчета!
10
4
 
3
 
! Отговори
До Клоуни преди 1 месец
До Клоуни - Пиши си домашните, че утре пак си на училище, сополллчо.
9
4
 
6
 
! Отговори
до глуПППи № 2 преди 1 месец
До Анонимен 2 - Един батальон са 1000 човека. Дай им оръжия, пък да видим дали първо няма да превземат Народното събрания и *** на Козяк.
8
10
 
6
 
! Отговори
Клоуни преди 1 месец
Откакто НАТО всъщност започна да говори за изпращане на войски в Украна, джуджо и приятели се изпона**аха. Даже медведчо не е достатъчно пиян, че да говори за ядрени ракети и т.н. - нещо, което правеше по 2 пъти на седмица до сега.Както винаги - джуджо и приятели са като дребни кученца - безсилни, немощни, могат да лаят много, но не и да хапят. Спешно имат нужда от торбички, да си съберат а*аното - помагайте, копейци! :)
7
3
 
1
 
! Отговори
Щирлиц...ха-ха-хи преди 1 месец
А стига беее...Не може да бъде...Льиошььь офицер...многьо льиошьььь...!!!!
6
6
 
9
 
! Отговори
Ахтунг...Ахтунг !!! преди 1 месец
От федералната прокуратура предупреждават:Не влизайте по собствена воля в руското консулство в Бон и в посолството в Берлин ще ви обвиним в шпионаж в полза на Русия !!!!ХА-ха=ха....БундесНАхтенДойчлантХитлерКапут!!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-якия е Щази, това е бил прякора на Путин когато е служил в ГДР
4
7
 
13
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 месец
на вас колко ви плащат за шпионаж и БГ предателство?
3
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
РЕЖИМА ПЛАЩА ДОБРЕ ЗА ШПИОНАЖ! ВСЕ ПАК Е ХУБАВО ДА СЕ ЗНАЕ С КАКВО КЪДЕ И КОГА ЩЕ БЪДЕ НАПАДНАТ :D ВПЕЧАТЛЯВАЩО Е, ЧЕ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ШПИОНИ НЕ Е ШЕГА НАИСТИНА СА МНОГО.
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русофилите от този форум ще ги изпратим като първи батальон от България да ходят да стрелят по мракобесника путин ,защото първо се жертва утайката на обществото.
1
8
 
10
 
! Отговори
измислици премислици преди 1 месец
Почнат ли на запад с тия хайли-лайклита - работата ясна, търсят си боя.