Киев: Украйна не е замесена в стрелбата край Москва

Предположенията за украинска връзка са лъжа на руските спецслужби
23 мар 2024 16:49, Анисия Иванова
155
Киев: Украйна не е замесена в стрелбата край Москва
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

Още по темата

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната. "Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени", допълни Юсов, цитиран от БТА.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който снощи и днес отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни", отбелязва британската агенция.

Днес в обръщение към нацията Владимир Путин специално наблегна на т.нар. украинска връзка в атентата, която се прокарва в пропагадните канали от сутринта. Твърдението е, че за атентаторите е имало подготвен "коридор" през руско-украинската граница, за да минат в Украйна, "където имали контакти".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
2
 
! Отговори
Браво, изисли го !!! преди 1 месец
До Анонимен ..... Цитат "Чакайте, чакайте още малко....въпрос на време е да пламне пълният с нефт Дагестан" . След като обединените усилия на евро-либерастите, краварите и украинските нацисти губят войната, сега нова мантра - Дагестан с втори фрон ще спасява положението. Както се казва ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА
115
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Агент 007!
114
36
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте, чакайте още малко....въпрос на време е да пламне пълният с нефт Дагестан, където поне 20 народа има, които искат независимост. Там и в момента е "Русия" само на теория. Да ги видя тогава руските велики *** как ще водят война на няколко фронта, само до Украйна ще им е, за Бългярия да не говорим...Забравили сте как в "антитерористични" операции омонаджиите избиха не само заложниците в московския театър, но и дечицата в Беслан...
113
1
 
21
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
От тука нататък Русия ще има друго отношение към нацистко-терориското правителство на Украйна.Борбата с терористите трябва да бъде безмилостна!На всички е ясни,че тези нечевеци от украинскитеводачи стоят зад терористичният акт!
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пьотр Толстой, зам.-председател на долната камара на руския парламент, Думата, спомен изрично България и Румъния като евентуални цели на бъдещата руска военна експанзия. Но подчертайте, че за да стигнете до тях, Русия първо трябва да се свърши с Украйна.България и Румъния са само база на НАТО, каза Толстой в предаване на руската проправителствена пропагандистка Олга Скабеева. "В България по цялото крайбрежие са нашите граждани. Те ... ще започнат да демонстрират. Не се вълнувайте"."В този смисъл няма никакви проблеми. Това не са тези държави, с които има смисъл да се играят игрички",
111
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетете тази статия, за да разберете истинското отношение на нацистка русия към България- Руски политик: Нямаме проблем с България. Там по цялото крайбрежие с нашите граждани (ВИДЕО)Зам.-председателят на Руската дума Пьотр Толстой признава, че Украйна не е крайната цел на руската агресия Водещ руски политик призна в телевизионно предаване, че Украйна не е последната цел на военната агресия на страната му и че тя може да се разпростре на Балканите.
110
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
116- честно казано, не ми дреме за Палестина, Дреме ми за това, че наглата русия ИЗИСКВА съчувствие, след като зам председателят на руската дума- пьотр толстой, същия, който през 2016 г. каза пред БНТ, че русия ще изкупи цяла България, защото вече е купила половина, през лятото на 2023 г. каза, че русия ще прасне и България, но като свърши с Украйна, и че по нашето Черноморие всички били руски граждани, които ще излязат на митинги да искат присъединяването му към русия- ТОВА ме интересува.
109
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
114- докажи по безспорен начин, че / терористите бягали към Украйна./ НЕ МОЖЕШ , защото това е твърдение на агресора в Украйна- русия, която има интерес да твърди точно това, за да е оправдана всеобщата мобилизация, която ще обяви след ден два...
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, като не е замесена Украйна, защо терористите бягаха към Украйна и при първите разпити казаха, че в Украйна са техните хора, които ги чакали да се приберат? От украинска страна щели да им помогнат при пресичането на границата?
107
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оттук нататък руснаците трябва да знаят, че всяка агресия, всяка мисъл дори за военна агресия в друга държава, особено от Нато, ще заплатят с кървави сълзи. Именно защото са нагли, с навирени носове, унижават другите държави, е време да си получат заслуженото. Значи, геноцида, извършен от тях в Украйна е нищо, така ли, а че имат убити руски граждани в терористичен акт, ооо, това е адски много. Който нож вади, от нож умира- българска поговорка.
106
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото посяха руснаците- агресии, терор, манипулации, насъскване на народите едни срещу други, нека сега си го сърбат. НЕ , НЕ им съчувствам- заради цинизма и наглото им отношение към България от 1989г. насам. Да се оправят, НО да знаят, че в България ще и счупят завоевателските отровни зъби. Колко пъти путинистите СЕ ГАВРИХА с нас- българите,в нашите форуми, а- милиони пъти. Нека сега да ги боли- малко им е.
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някоя служба е използвала вътрешна информация и направили проект за атентат на предварително определено място. При предстоящо събитие, готовия проект се продава или подхвърля на някоя терористична органшзация.
104
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ни спря незаконно доставката на природен газ и пускаше гавраджийски клипове, в които европейците стоим на тъмно и студено поради липса на доставка на руски газ, кой през лятото на 2023 г. си каза директно,че след Украйна военна руска агресия ще се осъществи и над България и Румъния и тъй като на нашето черноморие има много руски граждани, по заповед на кремъл те ще въдат вдигнати на митинги с цел искане и приветстване на присъединяването на Черноморието ни към русия.
103
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поддръжниците на терористите са самите путинисти. Кой 1ви обяви Р.България за вражеска държава- не беше ли русия, ЕДИНСТВЕНАТА държава В СВЕТА, която ни е обявила за вражеска държава; кой нонстоп се гаври с българите, че сме били /еврогЕй/ове, гл;бти, че сме били ***, че сме били предатели на русия- не е ли самата русия; кой плаши и България над 45 пъти с 1ви руски ядрен холокост, ако не правим това, което ни каже русия
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заловени са 11 човека, 4 - *** от тях са извършителите. ИДИЛ не бил отговорен за теракта, казаха че е фейк, абсурдно било в дните на РамаданСБУ в Таджикистан е вербувал убийците, така писаха. А ние даваме пари на Украйна, която ги използва да разстрелва мирни хора за назидание. Това само нацистите са го правили в окупираните руски територии. Та какви сме ние- поддръжници на терористи!? Такъв срам и позор за българите!Спрете се!!!!
101
0
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 1 месец
Е то оставаше да кажат,че са замесени...
100
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС фашистите платиха на украинските фашисти за атентата в Русия
99
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путинчо са преструва на умен с този хитър трик, ама ние сме по умни и го разконспирирахме веднага! Сърбали сме тая попара!
98
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След тоя хитър трик, путин ша запей Ставай страна агромная!
97
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво биха спечелили украинците, ако са го организирали? Руският народ в този случай би увеличил подкрепата за войната! А как мислиш ти, господин Путин?