Киев: Украйна не е замесена в стрелбата край Москва

Предположенията за украинска връзка са лъжа на руските спецслужби
23 мар 2024 16:49, Анисия Иванова
155
Киев: Украйна не е замесена в стрелбата край Москва
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

Още по темата

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната. "Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени", допълни Юсов, цитиран от БТА.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който снощи и днес отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни", отбелязва британската агенция.

Днес в обръщение към нацията Владимир Путин специално наблегна на т.нар. украинска връзка в атентата, която се прокарва в пропагадните канали от сутринта. Твърдението е, че за атентаторите е имало подготвен "коридор" през руско-украинската граница, за да минат в Украйна, "където имали контакти".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
12
 
! Отговори
Ето как е станало! преди 1 месец
Украинските тайни служби са наели и обучили хора, които са извършили стрелбата. ЦРУ е подслушало и засекло тази украинска дейност. Или самото я координирало. Но работещи в него фенове на републиканците и Доналд Тръмп са предупредили руснаците, без да дадат никакви подробности (което е съобщаване на държавна тайна! подробната информация!). Феновете на демократите и Байдън в ЦРУ са си затваряли здраво устите, но феновете на републиканците и Тръмп са изпратили до Москва обща, неясна информация.
95
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки непредубеден човек с грам мозък в главата знае,че са укрофашистите! По същия жесток и нечовешки начин те избиха хиляди беззащитни цивилни хора,включително и деца в Донбас и Луганс! Светът видя безпощадното избиване на стотици хора в Одеса в запаления профсъюзен дом,между които и млада бременна жена! Стрелят по пазари,болници,жилища! Използват цивилните като жив щит,пазейки собствените си з**д*ци! Наследниците на бандера нищо от старите си мерзости не са забравили! Дано Бог ги накаже!!!
94
0
 
7
 
! Отговори
Само така! преди 1 месец
Няма да признавате!
93
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като путин е предприел този номер от своя репертоар, ясно че си е опекъл допре предварителната постановка! Никой не верва на путин! За загиналите, по един шпек, щом са дали фира в полза на войната на путин!
92
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа, преди 1 месец
а пък един мармот завива шоколад в станиол!
91
0
 
23
 
! Отговори
ТИПИЧЕН БАНДЕРОВЕЦ преди 1 месец
НА ФОТОТУ
90
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бандера пудела на Хитлер им е национален идол.
89
0
 
20
 
! Отговори
ПРЕЗ ВСВ УКРАИНСКИТЕ преди 1 месец
НАЦИСТИ ( съюзници на Хитлер ) СА ИЗВЪРШВАЛИ НАЙ-СТРАШНИТЕ ЗВЕРСТВА > НАКРАЯ САМИЯ ХИТЛЕР Е НАРЕДИЛ " въведете ред сред тези бандити там "
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наркозависимото е просmo но не чак толкова,то знае много добре какъв ще бъде отговорът за това-страшен,тук са намесени хората които искат войната да продължи и да ескалира още повече,а кои да те,ами имате глави на раменете и може да си отговорите!
87
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От хора като Зеленски и тези около него , които смъркат бял прах всичко може д се очаква,видяхме на майдана в Киев и Одеса, какво направиха заедно със САЩ.Много тъпо изпълнение , лоша режисура беидиоти.Не може да заблудите целия свят ,какво правите
86
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна била виновна на руските бандити.
85
2
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
москва не вярва на сълзи убии-ци
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек като тези статии по медиите направо може да се шашне.Според статиите руснаците сами по себе си стрелят,за да натопят укрите.А пък укрите явно сами по себе си стрелят,за да натопят Москва,защото руснаците още от миналата година свършиха ракетите и снарядите според всички медии...Не е смешно!Жалко е!Загиват така невинни!
83
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е във война с това гасударство,всеки би тръгнал натам.Тя последна ще съдейства на раши.Нещо,извън това ,доказателства за намеса на Украйна в лнн,тъй де в работите русшзки....
82
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От началото на март укрите дъвкат по медиите,че Москва щяла да бъде потопена в кръв пък сега не били замесени?Да бе да...
81
2
 
25
 
! Отговори
Украйна=терористи преди 1 месец
Гузен негонен се оправдава.
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е СЕЖГА НЕ РАЗБРАХ, РЪКОПЛЯСКАТ ЛИ ЗЕЛЕ И ЮСОВ НА ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ ИД ИЛИ СКЪРБЯТ ЗА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ??!!!...
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се реши да разменят Баце за некое терористче, ОК, но първо да върне чекмеджетата пълни и да пренапише пълно пълномощно за барцелонските и гръцките имотчета
78
1
 
8
 
! Отговори
ГолямаБялаГадост преди 1 месец
Нашите да покрията яко, дълбоко и на сигурно Киро, Академика, Тъгарев и тези които ходиха да се прегръщат с БялоКлщнестат Днепърска гарга. Хората имат величествен БелоГлав Орел а укерасите БелоносаГарга, майнъФилибето. Като гледаме как го изораха завчера заради моста, умножи по 333 да сметнем как ще го преровят заради загиналите в залата. Зрителите били над 6000. За няколко минути за ударени над 200, загинали-над 40.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори във Франция вече призовават да се разследва за какво отиват налетите там милиарди евро и долари. Друг е въпросът, че най вероятно използваха укрите за отмъщение заради атаките срещу кибуците в Израел. Нещата са много дълбоки.