Няма данни за загинали или пострадали българи при атентата в Москва

МВнР: Посолството ни е в контакт с местните власти
23 мар 2024 08:29, Елка Василева
16
Няма данни за загинали или пострадали българи при атентата в Москва
Снимка: архив, БГНЕС

По информация на посолството на Република България в Москва до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при стрелбата в концертна зала в Москва, съобщиха за БТА от Министерството на външните работи.

Още по темата
Посолството на Република България в Москва е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, допълват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: EMBASSY.MOSCOW@MFA.BG

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: CRISIS@MFA.BG

Стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол" снощи в Красногорск в Подмосковието, отне живота на над 60 души. Ранените са 145 ранени. Сред пострадалите има и деца.

Според различни източници нападателите са били между трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматични оръжия. Първо са открили огън по охраната на залата, намираща се в Красногорск, което е северозападно предградие на руската столица. След това нападателите са започнали да стрелят по зрителите, присъствали на концерт на групата "Пикник".

По последни данни на Министерството на здравеопазването от ранените 145 души в нападението срещу концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието 115 души, в това число и пет деца, са хоспитализирани в болници. Според новинарския канал База в Телеграм загиналите в атентата вече са 62, предаде Ройтерс.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е имало никакъв "атентат". Това е инсценировка на руския фашистки режим.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как бе, нали всички копейки ходят в росия по концерти и почивки??!?!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Янките им го казаха преди 2 седмици още, че са прехванали разговори зза готвен атентат. Снощи ИДИЛ пое отговорност. Знае се, че са смъртни врагове на Русия след като руската армия ги поразчекна в Сирия. Но на пияните москали няма да им попречи да го лепнат я на ЦРУ, а на колективния апад, я на украинските ръководители без каквато и да е логика зад това.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези,които подкрепят тероризма са някакви откачалки като номер 8.Евалата!Забранявате референдуми,подправяте избори с ала бала,а сега се кефите на тероризъм.Пропадате Плавно,неусетно почти и удряте дъното.Тоеа е морален упадък.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2 Браво бако/стрино е това е много важно, би могло да обърне разследването ако колхозниците въобще ше правят такова както в 90% от случаите поради некадърност
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егаси що не е имало ни една копейка там? Нали копейките много ги величаете що ни една копейка дори и не пробва да отиде при путинака в матушката а си седят на диваните в ЕС и НАТО?
4
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
До Анонимен 2 Благодарим за уточнението .Много е важно. А убитите и ранените така ли са ?
3
2
 
5
 
! Отговори
Мъка преди 1 месец
Чеченци Сър. Съпротивляват се и отмъщават за избора на Путин.
2
7
 
7
 
! Отговори
по пързалката преди 1 месец
Всъщност няма никакви доказателства, че "данните" за "многобройни жертви" и простреляни са реални. Няма кадри на многобройни простреляни, всъщност няма кадри с НИКАКВИ хора, за които да се вижда, че са простреляни. Имаме кадри от пълна бутафория - хора във военни дрехи стрелящи по празни седалки (несъмнено с халостни патрони), докато хората от балконите отгоре снимат, уж някакви "терористи" "проправящи си път" през ... празни фоайета и т.н.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол"" - В действителност концертната зала в "Крокус сити хол" разполага с 7 200 места.