Президентът Радев осъжда терористичната атака в Москва

Той изрази солидарност с руския народ
23 мар 2024 11:51, Елка Василева
47
Президентът Радев осъжда терористичната атака в Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при атаката в Красногорск край Москва. В профила си в социалната мрежа "Екс" държавният глава написа, че осъжда атаката, при която загинаха повече от 60 души и много бяха ранени.

Още по темата
"България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали", написа Радев.

"Изказвам съболезнования на опечалените семейства и изразявам солидарност с руския народ", допълва още президентът.

В петък стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, отне живота на над 60 души, а най-малко 145 пострадаха.

Според различни източници нападателите са били между трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматични оръжия. Първо са открили огън по охраната на залата, намираща се в Красногорск, което е северозападно предградие на руската  столица. След това нападателите са започнали да стрелят по зрителите, присъствали на концерт на групата "Пикник".

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за нападението, предаде Ройтерс. Бойци на ИД "атакуваха голяма проява /.../ в покрайнините на руската столица Москва", твърди групировката в своя канал в приложението "Телеграм", цитирана от Франс прес. Джихадистката групировка твърди, че след нападението нейният отряд "се е върнал безопасно в базата си".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Албански реотан - загрява бавно!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Осъжда, но ще дава каски, патрони и оръжия срещу Рассия!
32
0
 
3
 
! Отговори
А защо Правителствот преди 1 месец
Мълчи? Иначе осъждат терористичен акт по света! Само в Русия не..
31
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
": Крадеца вика , дръжте крадеца ! " . Уважаемия лицемер , който е отлично запознат с терора и практиките на колегите си и на войниците, които са втората година в казармите от неговото време до 1988 година се прави на много жалостив . Днес ни управляват и неговите съмишленици, които с действията си показват , че ще тероризират българските граждани и най-вече тези слоеве от населението , които сме най-бедните и хората, които сме с нулеви доходи , но това не са пенсионери и инвалиди с пенсии ...
30
3
 
1
 
! Отговори
България загива преди 1 месец
Но сме на първо място по измиране заедно с братска Украйна. ВНИМАНИЕ - КГБ ви записва!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е за мирни преговори между Русия и Ислямска държава.
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев, Русия е терористическа държава и сега си плаща за стореното по света. Хитрата сврака с двата крака в батака.
27
6
 
6
 
! Отговори
Радееев! преди 1 месец
Как не те е срам! На половината свят президентите още през нощта изразиха съболезнования на Русия, ти пишеш в Телеграм по обед на английски?! Кой ще ти го чете, страхливецо?!
26
10
 
9
 
! Отговори
Не го чух преди 1 месец
да осъди атаката в Мариупол .
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Коки Аз мисля също, че България е на този хал, но по съвсем други причини. И докато в Ню Йорк могат да си поднасят цветя по принцип, защото "така се прави", ние в България знаем, че руските престъпници мамят целия свят и една от целите им е точно това - да предизвикват съчувствие. Всичко това за сметка на бъдещите още по-гнусни репресии, които ще произведат в следствие на инсценировката си. Де факто лъжата ще им послужи като трамплин за нови престъпления.
24
2
 
9
 
! Отговори
Коки преди 1 месец
От коментарите става ясно защо България е на този хал,мнозинството от хората са злобни, зависими и с ниска култура! Дори в Ню-Йорк множесто граждани поднасят цветя пред руското консулство. Но защо Радев пише в социалните мрежи и то на английски, не трябва ли по официален път да изрази съболезнованията си?
23
2
 
6
 
! Отговори
аде де преди 1 месец
Буци осъди ли атентата, или е зает с магнолията у Банкя?
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън мръcнитe глобалисти! Нов нюрнберг е критично необходим!!
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генерал решетников го е активирал...
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
19
9
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 1 месец
Добре де, абсолютно никой ли не знае на каква информация се базира изказването му, че в Русия е имало "терористична атака"? Виждам, че темите за тоя "атентат" са пълни с коментари, моля ви, осведомете ме откъде Чорапа знае, че в Русия е имало атентат?
18
11
 
18
 
! Отговори
122 преди 1 месец
След като марионетното Бг правителство мълчи и не дава съболезнования, което се прави при всеки терористичен акт, това означава само едно, зад тероризма стоят САЩ и Украйна. Първите са дали парите. Вторите са го организирали, а Ислямска държавй е просто изпълнител за пари. Русия ще отмъсти на всички!
17
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зелен чорап и пенция и заплата влачи :)))
16
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никаква съпричастност към тия варвари, все пак си избраха най-големия световен терорист за президент, така че каквото са си избрали това получават
15
9
 
10
 
! Отговори
Жълтопаважници преди 1 месец
Вместо да коментирате, стягайте се за нов Народен съд, гответе си последните речи. Не че това ще промени нещо, но все пак надеждата умира последна. 1989 НРБ - 9 000 000, 2024 РБ - 5 000 000. Чист геноцид.