Питат децата в руските училища: Какво обединява руския и украинския народ?

Те са принудени да гледат интервюто на Путин с Тъкър Карлсън
24 мар 2024 20:40, Нели Христова
238
Питат децата в руските училища: Какво обединява руския и украинския народ?
Снимка: БГНЕС

На 11 март училища и колежи в цяла Русия започнаха да прилагат извънкласна програма, наречена "От Рус до Русия", в която на учениците се показва интервю на Владимир Путин с американския политически коментатор Тъкър Карлсън.

За инициативата беше съобщено за първи път от "Not the Norm", канал в Telegram, посветен на събирането на информация за провоенната пропаганда на руското правителство в училищата. Според канала, след като гледат част от интервюто Путин-Карлсън, учениците участват в състезание, което се състои в отговаряне на въпроси относно причините за нахлуването на Русия в Украйна, споразуменията от Минск, санкциите на САЩ и свързани с тях теми.

Meduza откри съобщения за новите уроци на уебсайтовете на училища, лицеи и колежи в Чувашката република, Башкортостан, Алтайския край, Чукотския автономен окръг, Московската, Ростовската и Новосибирската области, наред с много други.

В някои части на страната програмата се предлага само на ученици от гимназията. В други е показан на ученици от всички възрасти - от първи клас до 11 клас.

Въпросите, включени в теста, включват:

Какво е обединение?
Какво обединява руския и украинския народ?
Кой вариант на отговор не може да се приложи към думата "украинец" през 13 век?

Вариантите за отговор, посочени за последния въпрос, са "гранична охрана", "човек, живеещ на ръба", "жител на граничната зона" и "жител на държавата Украйна".

На учениците също така се казва да избират страни, които са имали "така наречените "цветни революции" от списък, който включва Узбекистан, Украйна, Азербайджан, Грузия, Латвия и "Киргизия", което е колониалното име на Русия и съветската епоха за Киргизстан.

Повечето училищни онлайн публикации за уроците завършват с една и съща фраза:

"Това беше интересна и информативна дейност. Студентите проведоха и ентусиазирана дискусия какви въпроси биха задали на президента на страната ни г-н Владимир Путин."

Училище в Саратовска област каза, че тестът му е продължил 11 кръга и включва въпроси за "различни исторически събития, личности и културни феномени, свързани с формирането на държавата Русия". Продължава: "Студентите можеха незабавно да определят дали отговорите им са верни, използвайки видеото от интервюто с президента и американския журналист."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
4
 
! Отговори
Крещенето е вредно преди 1 месец
За човешката цивилизация и развитие на човешката цивилизация.
154
12
 
15
 
! Отговори
Украйна ли? преди 1 месец
Няма такава държава Украйна!Това е Руска територия.
153
1
 
2
 
! Отговори
90,% от населението преди 1 месец
На земята е излишно и няма никакъв смисъл да си търкаш питичките на 4 часа да крещиш и да си биеш кратуната в килима и да хабиш водата и замърсяваш околната среда и въздуха.
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
158 така е колкото и да не му се ще побъркания фашизиран. Имената на селищата местносностите реките планините са славянски. Фоклорът е славянски. За съжаление има опити да се подмени.Когато католическа Литва иска да католицизира хората от Северщината, те се противопоставят на това толкова активно, че Москва успява, възползвайки се от това, без война да постигне отделянето на Северщината от Литва и да я присъедини към Руската държава.
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 155Коренното населения на днешна Украйна са сармати, българи и татари.)))Няма такова нещо коренното население са славяни, даже се знаят имената на племената.
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
155 а коренното население на днешна румъния са даки. Които пък са траки. Само че няма един жив дак. Нито трак. Има българи и румънци. А ти си за затвора. Писна ми да ти чета глупостите ве Атила или Мирослав Блажев дето отвлече автобус. А щеше да връщаш българските земи от руснаците. Само че влезе в затвора. От такива теории
149
4
 
1
 
! Отговори
Украинците се преди 1 месец
Обединяват около инкубацията за развъждане на деца в епруветки за долари и кокаин.
148
5
 
9
 
! Отговори
333 преди 1 месец
Киевска Рус няма нищо общо с Русия нито като население нито като манталитет. Коренното населения на днешна Украйна са сармати, българи и татари. Днешна Русия е по скоро наследник на Молголската империя, за което говорят и 35 милиона мюсулмани
147
9
 
4
 
! Отговори
Руският народ преди 1 месец
Се обединява с житейските ценности на християнската вяра, култура и традиции а Украйна я обединява атлантическитр мултикултурни ниско интелигентни религиозни общности без род и родина като наркоманията хомосексуалисти и наркоманията,содомия и феодално-тоталитарен режим.
146
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 137Абе, робе я виж кой спасява от разпадане на Осман. Империя през 1832год.когато в голяма част Осм. Имп. вече е започнал разпад, Сърбия, взема Тимошко, Гърция се освобождава, Саудитите надигат въстания в Албания почти независима, Русия си е осигурила Влашко и Молдова като протекторати и сипе заплахи срещу всички османски отцепници и изпраща ЧФ в Средиземно море срещу египетският паша Мехмед Али достигнал, чак до Коня. Ако не беше Русия Осман. Империя още тогава щеше да се разпадне.
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
145 даже и в СУ много добре знам как седят нещата. Сега има "нов" ректор но като видиш стария и какво и как е публикувал ти става ясно. Въпросът е защо *** теб не ти е ясно?Гледай : Аристотел, Политика. Превод от старогръцки език Анастас Герджиков. София: Фондация Отворено общество, 1995, 332 с.Сега отиди виж НБУ кой го е основал. Да същия който е основал и отворено общество, даже и агент на ДС Богданов, който сам казва че баща му е бил фашист.
144
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 1 месец
Това е било на 11 03 2024г.в руско училище.А ние, образовани хора да видим над какъв въпрос са работили дечицата. На 21 март в Боливия в провинция ",,,,,,,,,,,," беше по интересен теста.
143
5
 
33
 
! Отговори
ДА НЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ преди 1 месец
ДА НЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПИТАТ КОЕ ОБЕДИНЯВА ДОБРУДЖАНСКИЯТ И ТРАКИИСКИЯТ НАРОД ИЛИ ШОПСКИЯ С ИЗТОЧНОМАКЕДОНСКИЯТ??? АМЕРИКА ПЪРВО ГИ РАЗДЕЛЯ ПОСЛЕ ГИ СМЕНЯ ИСТОРИЯТА ПРАВИ ИМ НОВ ЕЗИК И ГИ НАСЪСКВА ДА СЕ САМОИЗБИВАТ ! ТАКА БЕШЕ И В ЮГОСЛАВИЯ СТАНАХА ПОВЕЧЕ НАРОДИ ТАМ И КОСОВАРСКИ И БОСНЕНСКИ И ХЪРВАТСКИ И ЧЕРНОГОСКИ, СЛОВЕНСКИ, МАКЕДОНСКИ . ТАКА И ЗА НАС НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕ
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КУКУ
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
141 казах ти опорката за предварителността не минава. Циклиш над една дума от договора и от нея искаш да изопачиш целият договор. Така не става. Това че се предвиждат и други договори се разбира от самосебе си. Всичко не може да стане за един ден. За това е записано така. Това не значи че не важи или че трябва да има обратен резултат. Договорът е постигнат с кръв и много усилия, а не с твоите опорки. Иво инджевдски впрочем.
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъй наречените "медии" не оправиха българите, но тръгнали да оправят руснаците. Нека си оправим първо нашата ко . чина.
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
144 Абсолютно вярно. Грешката е моя- при спор с глУУпак е виновен този, който го е допуснал...
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
140, Аве уминик, аз ти пиша какво виждам на ФАКСИМИЛЕТО НА АВТЕНТИЧНИЯТ ДОГОВОР, който е качен в нета,- Снастефанския договор, оно рупа ли , рупа, мармалад с мед...Я питай в СУ как стоят нещата. И преди да мрънкаш, вземи, ТА ПРОЧЕТИ най-накрая съдъжранието на договора... Хем нищо не знаеш, хем не си магистър, хем се пробваш да мрънкаш... Ужас....
137
3
 
5
 
! Отговори
222 преди 1 месец
Спора за договора от Сан Стефано е безсмислен. Това е предварителе договор който разпределя сферите на влияние между две империи. Във варианта който е достъпен и съм чел има около 5 страници, България е спомената в 3 изречения и думите свободна или независима отсъстват.
136
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете Руснаците ,те ше се оправят .България я правят краварскиПолигон.