След атаката в Москва Русия мобилизира още хора за войната в Украйна?

Москва "се е вслушала" в предупрежденията на Запада за очаквано нападение
616
След атаката в Москва Русия мобилизира още хора за войната в Украйна?
Снимка: БГНЕС

Терористичната атака край Москва може да послужи на Русия за аргумент за военна мобилизация на още хора, каза в интервю за БНР експертът по международна сигурност и управление на конфликтите доц. д-р Искрен Иванов.  
Според него трагедията е можело да се избегне, ако Москва "се е вслушала" в предупрежденията на Запада за очаквано нападение на терористичната организация "Ислямска държава".

Още по темата

"Ислямска държава" винаги е била активна в Европа, винаги е била активна в Русия. Но преди войната в Украйна и преди анексирането на Крим, Русия беше член на много съвети за партньорство заедно с НАТО и Западът знаеше, особено САЩ, че в общ интерес е терористите да бъдат спрени. Америка предупреждаваше Русия за тези атаки, съответно тя го направи и сега! Тогава Русия имаше един доста сериозен гръб, но този гръб вече го няма заради войната в Украйна“, каза той.

„Голяма част от стратегическите ресурси на руското разузнаване са насочени към подкрепа на режима в Кремъл, към обезпечаване на ресурсите в Украйна. Това създаде вакуум вътре в Русия и се стигна до този атентат. Дотук нямаше да се стигне, ако Москва се беше вслушала в предупрежденията на САЩ и Великобритания. Тези жертви щяха да бъдат избегнати, най-малкото защото имаше сигурни данни, че ДАЕШ ("Ислямска държава" – б.р.) подготвя такава атака", каза доц. д-р Искрен Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още по темата: МоскваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терориста е Путягин!Таджиките вместо да бегат към рехавата руско-казахска граница тръгнали към строго охраняемата украйнска граница.При залавянето им е имало "престрелка" при която няма нито един ранен,, терорист" и полицай.След атентата терористите сменят колата и даже за по сигурно се разделят и изхвърлят оръжието.При ареста полицайте намират новият модел, Калашников" АК-12, оръжие на спец. частите. Не се продава на черният пазар.
494
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Специалните части и полиция къде бяха? Срам за Путин! Става само да арестува мирни демонстранти и да убива затворници .
493
6
 
15
 
! Отговори
русофил преди 1 месец
атентата е по сценарий на Кремъл. Изборите минаха и крепостните нямат работа повече освен да *** за Путин..ха ха ха
492
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смърт на украински фашисти
491
8
 
6
 
! Отговори
като урките се водят преди 1 месец
по акъла на агличаните нещата отиват на лошо !
490
8
 
11
 
! Отговори
не било ЦРУ преди 1 месец
а МИ6. та се тая. Англичаните винаги са били мизерници виртуози! Ама как хленчат 'идеините' ИД като руснаците ги спипаха!А по време на атентата сочат Аллах с лява ръка, което се смята табу. КОЕТО означава, че нищо общо нямат със ИД! А МИ6 си е платило на *** иили....
489
0
 
3
 
! Отговори
моето мнение преди 1 месец
До запознат: Имаше документален филм за тази история! Даваха го по National Geographic!Авиодиспечера беше изкормен пред дома си пред очите на жената и децата! Руснака беше осъден и след излежаване на половината си присъда беше пуснат и се прибра у дома!
488
3
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
До моето мнение: Ами напълно нормално! Руснака ако загуби човек от семейсвото просто става зомби и единствното нещо което остава в главата му е как да отмъсти! Помните ли оня руснак който загуби децата си в авиокатастрофа над Швейцария и се оказа, че авиодиспечера е виновен! Потърсете в нета за да видите какво му се случи на авиодиспечера!
487
9
 
7
 
! Отговори
моето мнение преди 1 месец
Както винаги ефекта от организирания атентат от УКРАЙНСКИТЕ ФАШИСТИ в подмосковието е увеличаване на руските доброволци за фронта! Те УКРО ФАШИСТИТЕ когато си мислят че печелят, не виждат какво губят!
486
11
 
8
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Значи ще продължи производството на кайма "Бандеровска"!
485
9
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 1 месец
Относно Крим. Има три РускоТурски войни за Крим. ТурскоУкраински войни няма. Крим е подарък на Хрушчов щото се изживявал като Украинец. Висоцки никога не е казвал "аз съм Укринец".
484
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 486 - Украинците докато потапят кораби ще им потъне държавата.
483
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До предложение 489 Сигурно ще отидат след като ти се запишеш доброволец в Украйна.
482
10
 
10
 
! Отговори
предложение преди 1 месец
Колко българи-русофили има. Да отидат да ги мобилизира Путин. Нали Зеленски и украинците са лоши. Да отиват.
481
6
 
8
 
! Отговори
Крим преди 1 месец
Ще се върне при законните си собственици УКРАЙНА. Въпроса е колко загуби още могат да понесат окупаторите преди да осъзнаят правило от учил купаторите винаги си тръгват рано или късно
480
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Dj Единствените които трябва да плащат са руските нашественици.
479
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилчета, пак погром в Севастопол. Още 2 големи десантни кораба Ямал и Азов се нагълтаха с вода завинаги. Тайния щаб на черноморския флот в Севастопол заедно със всички офицери от от флота замина на концерт на Кобзон. Цялата тая руска трагедия се разигра за минути миналата нощ. Някои по-честни военкори писаха за това, но след час бяхо принудени от властите да си изтрият постовете, сякаш такъв погром и резил на Русия може да бъде скрит.
478
12
 
9
 
! Отговори
Dj преди 1 месец
Не е даеш докторе, украинците са. И ще си платят. На Зеленски времето му тече, тик так.
477
11
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Украйна и тази вечер доказа, че няма никаква нужда да употребява инструменти от арсенала на терористите. Защото спокойно вие бава *** и легално - с ракети.
476
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кои не съм? Не съм от КГБ!