Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва

Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140
199
Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140. В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав атентат". В същото време се съобщава за продължаващ обстрел в конфликта между Русия и Украйна, предаде БНР.

Още по темата

Отговорност за нападението срещу "Крокус сити хол" в град Красногорск пое "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели. Въпреки това руският президент Владимир Путин каза, че задържаните са бягали към Украйна:

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница".
В отговор в традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Путин търси начини да отклони вината за масовото убийство в концертна зала край Москва в петък. Той посочи, че

Владимир Путин е мълчал 24 часа, преди да обвърже стрелците с Украйна:
"Всичко е абсолютно предвидимо. Тези стотици хиляди руснаци, които сега убиват на украинска земя, със сигурност ще бъдат достатъчни да спрат всички терористи. И ако руснаците са готови мълчаливо да умират и да не задават никакви въпроси на своите служби за сигурност и разузнаване, то Путин отново ще се опита да обърне подобна ситуация в своя лична полза".

Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани.

На този фон снощи беше съобщено, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през деня повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Назначеният от Русия регионален губернатор заяви, че една жена е пострадала от шрапнел и има нанесени щети на инфраструктура, включително офис сграда и газопровод.
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъснаха атаката, съобщиха украински официални лица. Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в столицата е имало експлозии. Съобщава се и за взривове в Лвовска област. Заради руската въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница рано тази сутрин са били активирани полски и съюзнически самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Москважертвиатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 130- а ако 35 000 000 от народа ти живее в лошия запад, а ако децата на Кремъл живеят на метри от Айфеловата кула, в най скъпите Лондонски квартали в имоти за милиони- тогава как оправдаваш войната в Украйна с тоя лош, лош Запад, нали трябва да направиш нещо за да ти "повярва" народа- влез в ютуб и вижте как "вярват' руснаците на теракта- мъже стрялят в празен коридор, празна сцена- нали трябва предварително да проверят инструментите озвучителната техника, зрители които се снимат
131
0
 
0
 
! Отговори
Съболезнования братя преди 1 месец
Съчувстваме ви и скърбим заедно с вас :(
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некадърните руски службы са в задънена улица,пред дълбок ров!Знаят кои и що са извършителите,но че са ИДИЛ абсолютно не ги устройва щото на куково лято ще открият организаторите!А как им се иска това да са украинските,западните,американските служби!Защото от години си подготвят наивного население за това,колко са лоши те и как желаят затриването на руския народ!Хем ги предупредиха американците!Ама нали трябва да излеят яростта си на невинните украинци за некадърността си! За нищо не стават тия!
129
4
 
3
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Руснака забавя, но не забравя! Ще има отмъщение за жертвите и УКРО ФАШИСТИТЕ ще платят цената!
128
2
 
2
 
! Отговори
Гневен турчин преди 1 месец
Един от терористите бил треперел! А бе за какво развиваш някакви философски теории, не виждаш ли,че навън е люта бля...дска зима и че човека нарочно са го оставили по тишърт? По всички бля...диски медии наблягат на това!Един вид-така се е уплашил човека от супермените руснаци,че видите ли трепери от страх!Избиха ви цивилните под носа ви бе ,некадърни руССл...ци!!!Не можахте да ги опазите!!!
127
4
 
2
 
! Отговори
Гневен турчин преди 1 месец
Който нож вади от нож умира! Стара украинска поговорка! Да би мирно седяло таквоз чудо не би видяло!Стара бг поговорка!Аз ли почнах войната та сега ревеш?!Ооо,още има да видиш ти !Не си взимаш уроци от историята(Каддафи,Саддам,Мусолини,Чаушеску) но и тебе собствения ти народ ще те залюлее на някой стълб на Красная площад! Тия 88% дето ги получи ще се забрави в един миг! Тоя път Запада няма да ти прости,защото ти забрави,че не можеш да им се репчиш и че истинското ти място е сибирската ***!
126
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Второ - нервен срив. Дълго време терористът е в ежедневно състояние на дълбок стрес, потиска емоциите си и постоянно изпитва безпокойство. В момента на ареста настъпва банална истерия. Ефектът му се засилва от "полудяването" от наркотиците и психическия натиск на силите за сигурност.
125
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 месец
При задържането им, хладнокръвните убийци се крият зад дърветата, плачат и крещят. В очите им се чете истински ужас. Гледайки ги в това състояние, се чудите как това нищожество може да стреля от упор по деца, беззащитни хора, преди няколко часа? Първо - изтекло е действието на наркотиците, с които са натъпкани тези терористи. Под въздействието на дрогата има силно освобождаване на хормони в кръвта, т.е. всички резерви на тялото се изразходват с дива скорост, включително адреналин. Такъв стрес се отразява на тялото: видеото показва как един от задържаните трепери по време на разпит.
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киев. Арт барът Ofenziva, чието меню вече включваше пържола Дария Дугина и сандвич Навални, въведе нов артикул в менюто си. Комплектът беше наречен "Крокус-сити". За 250 гривни се предлагат пилешки крилца, кръгчета лук и пържено сирене и порция пържени картофи. Както се казва, без коментари.
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън и Урсула са фашисти! Те подкрепят фашистката хунта в Киев и принудиха Русия да започне СВО за да защити 1-во руснаците, които бяха подложени на геноцид и 2-ро собствената си сигурност от ракетите на нато разположени на територия 404.
122
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уверих се, че българските русофоби са психично болни!
121
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Империята от която идват всички злини по света САЩ и техният сателит НаглоБритания прибягват до последните мерки в своят арсенал,масови убийства на цивилни граждани и създаване на хаос и несигурност!
120
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, след като Пу се обряза преди няколко години заради Кабаева и и построи най-голямата джамия, но тя не ходи с фередже, какво можехме да очакваме? Американското разузнаване беше предупредило да се очаква теракт, ама!
119
11
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Виновника за смърта на тези хора се казва Владимир Путин.А народа си го харесва.Такъв народ не е жертва,той е съучастник.Значи си заслужават съдбата.
118
8
 
6
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Е то всеки ден трябва да е траур за Русия , на фронта в Украйна всеки ден умират повече от 140 човека, ама за тях никой не скърби
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е християнско, трябва да се скърби и за жертвите в Украйна. Братски народи са.
116
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веселее, ребята! Путин не вечен!Бабьй еще нарожают!
115
6
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
На фасадата на най-високата сграда в света се появи надпис Обединените арабски емирства подкрепят РусияНебостъргачът Бурдж Халифа беше осветен с цветовете на руското знаме в памет на жертвите в "Крокус". - А у нас атлантици призовават българските власти да не се изказва съболезнования на Русия.
114
11
 
6
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Румен Радев днеска в знак на траур сигурно е с бели чорапи...
113
11
 
8
 
! Отговори
Всеки преди 1 месец
...ще предпочете Урсула, Байдън , и ..., пред престъпното Джудже! Праща стотици хиляди за тор, че после да претендира, че земята била негова! А дано ,ама надали...