След атаката в Москва Русия мобилизира още хора за войната в Украйна?

Москва "се е вслушала" в предупрежденията на Запада за очаквано нападение
616
След атаката в Москва Русия мобилизира още хора за войната в Украйна?
Снимка: БГНЕС

Терористичната атака край Москва може да послужи на Русия за аргумент за военна мобилизация на още хора, каза в интервю за БНР експертът по международна сигурност и управление на конфликтите доц. д-р Искрен Иванов.  
Според него трагедията е можело да се избегне, ако Москва "се е вслушала" в предупрежденията на Запада за очаквано нападение на терористичната организация "Ислямска държава".

Още по темата

"Ислямска държава" винаги е била активна в Европа, винаги е била активна в Русия. Но преди войната в Украйна и преди анексирането на Крим, Русия беше член на много съвети за партньорство заедно с НАТО и Западът знаеше, особено САЩ, че в общ интерес е терористите да бъдат спрени. Америка предупреждаваше Русия за тези атаки, съответно тя го направи и сега! Тогава Русия имаше един доста сериозен гръб, но този гръб вече го няма заради войната в Украйна“, каза той.

„Голяма част от стратегическите ресурси на руското разузнаване са насочени към подкрепа на режима в Кремъл, към обезпечаване на ресурсите в Украйна. Това създаде вакуум вътре в Русия и се стигна до този атентат. Дотук нямаше да се стигне, ако Москва се беше вслушала в предупрежденията на САЩ и Великобритания. Тези жертви щяха да бъдат избегнати, най-малкото защото имаше сигурни данни, че ДАЕШ ("Ислямска държава" – б.р.) подготвя такава атака", каза доц. д-р Искрен Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още по темата: МоскваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
7
 
5
 
! Отговори
Цивилизация преди 2 месеца
До АнонименКое измятам, кой правеше украинофилски шествия в София, вееше фашистки украински знамена и скандираше нациския украински поздрав Слава Украинъй. Ако тъпата ти Европа подкрепя нацисткия режим в Киев си е неин финансов и човешки проблем след като иска да воюва. Нека видим колко ще издържат разглезените европейчета да воюват като се има предвид, че голяма част са женени за мъжете си.А ако наричаш цивилизация страни,които дават хормони на децата си за смяна пола още в детската градина?
454
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мъчно ли ви е бе русофили за 150 цивилни убити? А това че армията ви го прави всеки ден от 2 години, всеки ден, случайно мъчно ли ви е за тях , за децата, майките, за роднините им?
453
3
 
3
 
! Отговори
Кас преди 2 месеца
До Украйна=терористи не знаех че си АHAЛEH ПОЛИТОЛОГ
452
7
 
6
 
! Отговори
Украйна=терористи преди 2 месеца
До КГБ инсценировкаТо абсолютно същото важи за теб, след като си неспособен да представиш и един читав факт, който да обори тезата на американското посолство, че Украйна няма нищо общо със случая.Слаб пропагандатор си, ще те уволнят от Козяк или просто днес няма да ти платят.
451
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изненадани? Е, това беше ясно, че е Активно мероприятие организирано от КГБ под ръководството на кремълските главорези. Вътершна работа, да могат да убедят оффчия руски народ, че е нужна още могилизация.
450
2
 
5
 
! Отговори
Признание преди 2 месеца
Бих заложил на вътрешни хора да го пре4укътПутя Но не заради Украйна за това, че Китаеца чака за Сибир
449
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не го измятай, украинофили няма в България, това са хора за Европа! Има като тебе, русофили, за съжаление! Това не е война на Украйна-Русия, както го пишете бушитота, това е атака на Бушия срещу цивилизацията!
448
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
447, Проблемът не е , че има българи, които симпатизират на украинците- напълно нормално е съчувствието да е насочено към жертвата на военната агресия, а не към военният агресор. Проблемът на тебеподобните ти е, че поставяте защитата на руските държавни интереси над защитата на българските държавни интереси, а сте с бг документи за самоличност- в това е проблема...
447
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименМи, според теб е нормално ние сега да сме подчинени на Запада и САЩ? Тива нормално ли ти се струва? България никога не е била Толева зависима от американците и европейците, които ни зануляват като държава!
446
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 440Кое пълна руска лъжа, че хванаха извършителите на атентата и те си проснаха, че украинци са ги изпратили?
445
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименТо и аз не разбирам ценностната система на българи, които харесват Украйна, има предвид украинофилите, които си слагат знамена на профилите и скандират украински фашистки поздрави. Как може да са такива необразовани, ме да не знаят, че синьо-жълтото знаме на Украйна е фашистки флаг от Втората световна война, а скандирането Слава Уктаинъй е фашистки поздрав.
444
3
 
7
 
! Отговори
До 440 преди 2 месеца
Да, ама това е пълна руска лъжа! Подкрепена с няколко манипулирани клипа! Не можеш ли реално да мислиш?
443
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Град Шопенхауер се заселва през последните 140 години от хора, отритнати от собствените си градове. Знам, че Димитър Талев е забранен в Обеля-2, но творчеството му е достъпно, ако излезете от дупката. Още героите на Талев са потресени, от това, което им се представя като столица на новоосвободена България. Основната причина за появата на искрена русофобия в град Шопенхауер е жаждата за власт (1944 ~)
442
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
чрез страх от ядрените й бомби, а....Показателен е коментарът. в който се казва, че едва ли не русия имала право да ни спретне събитията в л/днр, само защото видите ли, България е сложила визи за руските граждани и отказва издадавето им;0 По посоченият руски манталитет, България за тях е просто руска дестинация, която рано или късно ще бъде включена- доброзорно- като руски федерален субект в състава на русия, българите ще сме подчинени на руснаците и това е...
441
4
 
4
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 2 месеца
До Анонимен 440 Колкото повече руски лъжи добавяш към поста си, толкова по-очевидно става, че си склонен да защитаваш лъжите на КГБ за "атентата", само защото идват от руските фашисти.
440
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Украйна=терористи Ти не правиш разлика между "мобилизация" и "наборна служба" СЪС СИГУРНОСТ не си ходил в казарма.
439
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направи ми впечатление, че русия изисква от всички държави да осъдят /атентата/.че това е много странно, защото същата тази русия иска ДА СРИНЕ международният правен ред, надграждан над 80 години, а когато нещата опрат до оказване на дипломатическа позиция, изисква те да бъдат направени по настоящия международен правен ред. И защо така- да не би, защото става ясно, че той е адекватен на реалността, или защото русия признава безсилието си да го наложи с военни агресии в съседните й държави,
438
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименНапротив, САЩ предупредиха гражданите си да се изнесат от територията на Русия. А и самите украински бягаха панически от Киев, защото бяха гузни. Всичко води до украинската връзка *** този безчовечен атентат. А и не забравяй, че украинците извършиха масови убийства на цивилни руснаци в Донецк, Луганск и Мариупол в началото на войната, избиха хиляди жени и деца и такъв атентат за Украйна е детска игра.
437
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбирам ценностната система на българи които харесват Русия, имам предвид путинофилите! Как може да си такъв селянин, това е изостанала, долна и азиатска ***! За хора от села, паланки и малки градчета и 65+ го разбирам, ама за другите по полов път ли се предава?
436
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ку ку, тоя оли от се се пръкна?