Съюзници на Путин искат връщане на смъртното наказание

Те са разгневени от атентата в Москва
24 мар 2024 23:00, Нели Христова
68
Съюзници на Путин искат връщане на смъртното наказание
Снимка: БГНЕС

Няколко високопоставени членове на режима на руския президент Владимир Путин призоваха страната да върне смъртното наказание след петъчната атака срещу концертна зала в Москва.

Русия има мораториум върху смъртното наказание от 90-те години на миналия век, но в лагера на Путин нарастват призивите той да бъде отменен след най-смъртоносното нападение в страната от две десетилетия.

„Сега се задават много въпроси относно смъртното наказание“, каза в събота Владимир Василиев, ръководител на управляващата партия „Единна Русия“ в Държавната дума, долната камара на парламента. „Тази тема определено ще бъде задълбочено, професионално и съдържателно разработена. Ще бъде взето решение, което ще отговори на настроенията и очакванията на нашето общество“, каза Василиев във видео изявление. „Необходимо е да се върне смъртното наказание, когато става дума за тероризъм и убийства“, каза в събота Юрий Афонин, заместник-ръководител на комисията по сигурността на Държавната дума.

Бившият президент Дмитрий Медведев, сега заместник-ръководител на Съвета за сигурност, и председателят на Думата Вячеслав Володин – двама от близкото обкръжение на Путин – също призоваха „терористите“ да бъдат „унищожавани“. „Терористите разбират само терор за отмъщение... смърт за смърт“, каза Медведев в петък в публикация в Telegram.

Този ход беше подкрепен и от ръководителите на други две пропутински партии в руския парламент. Критиците изразиха безпокойство относно плановете, включително поради широкото използване на закони за борба срещу тероризма и екстремизма от Русия, които бяха използвани за насочване към противниците на Кремъл и поддръжниците на Украйна.

Според независимия новинарски сайт Mediazona властите са задвижили рекордните 143 наказателни дела, свързани с „терора“ през 2023 г. срещу по-малко от 20 на година преди 2018 г. По-рано този месец руският надзорен орган за финансов мониторинг добави „международното ЛГБТ движение“ към своя черен списък на „терористи и екстремисти“. Алексей Навални, най-яркият критик на Путин от последното десетилетие, който почина в арктическа затворническа колония миналия месец, беше сред онези, които излежават години в затвора по обвинения в "екстремизъм".

„Ако позволим смъртното наказание за тероризъм, осъзнавате ли колко хора ще убие системата?“, каза в събота активистката за правата на жените Альона Попова в Telegram. „Колко души са в затвора в момента... които по никакъв начин не са терористи?“ добави тя. „В никакъв случай не трябва да играем с трагедията“, призова тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин ще се съгласи. Той не иска, но народът иска смъртно наказание и той ще се съгласи. Както генерал Гном каза, че "народът не искал избори".
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България също трябва да се върне смъртното наказание!
50
8
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Аз като гледам как вървят нещата, то смъртното наказание си го има в Русия, къде новичок, къде зимен лагер на север.... който трябва не излиза. Какво да връщат като то не си е тръгвало.
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ не си избиват опозицията. Правете разлика.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам за Русия, но ако го върнем тук, България ще стане Швейцария за 3 дни!
47
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на Ковид в Русия умираха по 1000 човека всеки ден, това може да се провери. Данните са подадени от Русия. Във войната в Украина според неофициални данни са починали над 500 000 човека и още толкова са ранени, освен това унищожени са десетки градове и стотици села.Над 10 милиона са останали без домове и са мигрирали.Хубаво е да се въведе смъртното наказание в Русия.След войната може да се наложи много Руснаци да бъдат наказани.
46
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали били лоши в САЩ понеже имало смъртно наказание. В САЩ са лоши ,а копират МОЛове, копират Ситихолове, сега искат да копират и смъртното наказание. Това не променя нищо към добро,а ще става още по-зле в Русия. Представете си как лесно ще избиват всички опозиционни политици, всеки с различно мнение. Махнете си тоталитарния режим и започнете с демокрацията.и тогава няма да има нужда от подобни мерки.Русия избра много погрешен път.
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в българия трябва да се върне смъртното наказание и наркозависимитегендари да се евтаназират
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 53 АнонименКолкоБезмозъчни същества има в скапана софия ! То ежедневното друсане води до обезмозъчаване типична черта на софииските евроатлантици
43
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Режима на руския диктатор така или иначе избива който си иска в Русия. Разликата е, че сега ще могат да си устройват зловещи процеси, в които да въвличат и "нормалното" общество, докарвайки го до пълно сатанизиране и оскотяване - точно както в средните векове.
42
12
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТО СИ ИМА И СЕГА! НАРИЧА СЕ ТРОМБИ И СЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗА ПРОТИВНИЦИ НА НЕЛЕГИТИМНИЯ РЕЖИМ ТАМ :D ИНАЧЕ МАСОВИ УБИЙЦИ СЕ ПУСКАТ НА СВОБОДА СТИГА ДА СЕ БИЯТ ЗА РЕЖИМА
41
6
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
А, то пък сега щото няма :)))))))))
40
19
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Най големия терорист е Владимир Путин. Дали ще въведе закон против себе си ?В залата избите 200 човека , а във войната избити над 600 000.
39
4
 
15
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
В руски ,а и щатски затвор мисля че доживотна присъда е по-тежко наказание от смъртна...особено в руски затвор.Там доживотната ще е няколко месеца или години в най-добрия случай за тия *** от Таджикистан.Така че не виждам много смисъл от това предложение..
38
8
 
12
 
! Отговори
ФАБ доказано лекува преди 1 месец
Помага при най-различни състояния на полова и политическа дезориентация. Лекува! Масовото производство на ФАБ-3000 започна. Лекът иде, не се притеснявайте евроатланти, ще има за всички!!!
37
4
 
16
 
! Отговори
Айде пимислете преди 1 месец
Ако това се случи в САЩ какво щеше да е наказанието? Доживот в Гуантанамо? Или отровна инжекция! *** демократична ха ха ха
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарството е ФАБ, руският ВПК премина към масово производство на планиращи и управляеми ФАБ-3000. Какво следва? Да кажа или сами искате да се сетите?
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паланчиката ти си я обърнал отдавна Емилио. В САЩ в половината щати има смъртно наказание, но там предателството се поощрява. Типичен пример са зоните без всякакъв контрол CHOP и CHAZ след нападението и палежа от черните върху полицейският участък и редица магазини и сгради и се наложи да се вика гвардията. Освен това и корупцията е легална, наричат го лобизъм. За наркотиците и гейовете да не споменавам. Тръмп като беше даже обяви извънредно заради над милион на хероин.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
38, троляяяк, в любимата ти америка що прилагат смъртно наказание в повечето щати?! Ама това е демократучно? *** сте!
33
7
 
15
 
! Отговори
Лекарството е ФАБ преди 1 месец
Средно на всеки час някъде на територия 404 пада по едно ФАБ-че. Това е лекарството, което доктор Вова изписа. Помага безотказно за денацификацията!