Подлагат терористите от Москва на брутални мъчения

Един от тях остана без едно ухо
25 мар 2024 20:00, Нели Христова
704
Подлагат терористите от Москва на брутални мъчения
Снимка: БГНЕС

Терористите, които почерниха Москва, са подложени на адски мъчения. Изтезават ги с ток, който пускат по гениталиите им. Това разкри известният руски  военен кореспондент Александър Сладков, който е и специален кореспондент на програмата Известия.

"Такива брутални разпити не съм виждал от началото на 2000-те години, свързаха електрически заряд директно в гениталиите на тази измет. Квичи като прасе!", написа той в своя телеграм под снимка, на която се вижда как един от терористите се превива гол на земята. "Но това е само началото! За нашия народ, кучи синове!! И така ще бъде с всяка измет! Всички терористи ще бъдат разпитани."

И това дори не е най-страшното. Кратко видео, разпространявано в руските канали на Telegram, показва очевидното арестуване на един от заподозрените за петъчната терористична атака край Москва. Съобщава се, че заподозреният във видеото е 30-годишен мъж на име Раджаб Ализаде.

В 24-секундното видео човек, облечен в камуфлаж, приковава Ализаде към земята, отрязва дясното му ухо и след това пъха отрязаната плът в устата на Ализаде, преди да го удари с юмрук в лицето. На кадрите Ализаде лежи на гърдите си, а ръцете му са вързани, пишат от Meduza.

В друго видео, очевидно записано след това, дясната страна на главата на Ализаде е покрита с кръв и част от ухото му липсва. Други видеоклипове показват главата му превързана и напоена с кръв. В записа глас извън камерата казва: "Отговаряйте възможно най-добре! Tук съм! Остана ти едно ухо!"
 
Междувременно двама обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала "Крокус сити хол" край Москва (б.а. Мирзоев и Рачабализода) се признаха за виновни.

Съдът в московския район Басманни определи мярка за неотклонение арест до 22 май на четирима души, срещу които бяха повдигнати обвинения за извършване на терористичния акт, при който загинаха 137 души, а най-малко 182 бяха ранени, съобщи ТАСС.

Обвинените са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.

Мирзоев, Рачабализода и Файзов са граждани на Таджикистан. В информацията не се уточнява гражданството на Фаридуни.

Файзов беше докаран в съдебната зала с носилка, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър, уточнява агенцията. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", но руският президент Владимир Путин заяви, че извършителите са бягали към Украйна, която според него е подготвяла "прозорец", който да им позволи за се скрият на украинска територия.

Единият от обвиняемите, идентифициран като Далерджон Мирзоев, заяви пред съдията, че е гражданин на Таджикистан.

Другият обвиняем е идентифициран в съобщение в Телеграм на районния съд на район Басманни като Саидакрами Муродали Рачабализода, съобщи Ройтерс. Националността му не се уточнява.

Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор.

Около сградата на Басманския съд в Москва имаше засилено полицейско присъствие. Съдът публикува видео, на което се вижда как полицаи отвеждат двамата заподозрени с белезници в съдебната зала, също както и снимки, на които двамата са седнали зад стъклена преграда вътре в залата.

Руските власти съобщиха, че във връзка с нападението са задържани общо 11 души, включително двамата преки извършители, които са били задържани в Брянска област на около 340 км югозападно от Москва.

Сред загиналите има и една арменска гражданка, съобщи арменското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
641
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
До АнонименКой точно е невинен ? Кой изби тези хора в киното ? КОй стреляше по невинните хора и ги застреляха като кучета ? ДОлни главорези ! Невинни били !
640
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедни невинни хорица, подлъгали са ги да откарат колата за 5 000 долара нанякъде а то какво им се случи . Бият ги защото им казали да тръгнат към Украйна а те тръгнали към Беларус.
639
1
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Тоя на снимката с анцуга Адидас явно е някакъв боксьор!
638
3
 
4
 
! Отговори
наивници преди 1 месец
е като са повярвали на Путин че ще ги награди и няма да ги измъчва... Пак да следват указанията на Путин лъжеца.
637
8
 
5
 
! Отговори
1262 преди 1 месец
Не че ни пука за терористите, ама тези неграмотни общи работници не са терористите.
636
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко им е.Чака ги дълги години мъчения,изтезания и унижения които напълно заслужават.
635
2
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Какви мъчения са пък тези? Почесват ги с някое ножче, където ги сърби. Щом няма пробиване на кол или вадене на зъби си е обикновен разпит. Справка: Захари Стоянов за Батак.
634
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
А бе,не Путин,за Зеленски става въпрос!Пак не си разбрал.Ами мисли бе,мисли!Защо я носиш тая "каска".
633
16
 
9
 
! Отговори
? преди 1 месец
А кой ще накаже Путин, който до момента уби 500 000 руснаци. За украинците не говоря
632
16
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Садистите на Вова -некадърните тумбаци от ФСБ и Спецназ си го изкарват на ислямистките варвари. А законът? Законът в Русия налага до пет години за изтезания и мъчения. Но кой в путинистан следва закона. А мъченията са характерни за примитивните народи. И каква истина очакват да чуят от тези измъчени нещастници. Ми ако сложат на дъртия пергиш Вова ток по похотливия му комплексарски ***...? След пет секунди ще *** и ще признае, че сам е ръководил атентата.
631
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нищо им няма там горе ги чакат 40 девици мислете за семеиствата наизбитите и ранените а не за ***
630
4
 
33
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 месец
Тоест, тия са очаквали, че ще изтрепят с калашника по 50-100 обикновени хорица и после никой с пръст няма да ги докосне? Ще живея дълго и щастливо с натрупаните кинти без никакви последствия?
629
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да върнем у нас смъртната присъда. Ако не дай си боже и при нас се случи това, все ще е някаква превенция. Не е хуманно, ама и тия не са хора
628
2
 
15
 
! Отговори
gg преди 1 месец
Ислямска държава - ех, как не нападнаха ни веднъж големия ислямски враг Израел! А, извинявам се, нападнаха го веднъж и веднага се извиниха, че било погрешка. И Израел веднага им прости. Иначе редовно трепят в ислямска Сирия и Ислямска република Иран. Сега и в Масква.
627
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е само началото за тези ***
626
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не че нещо, ама наистина ли вярвате че тия таджики са извършителите, ако е така то тотално сте изгубили връзка с реалноста, че и тръгнали да бягат през фронтовата линия.А по повод мъченията, преди години в Израел се допускаха подобни действия при непосредственно предотвратяване на терористични нападения, после ги забраниха, щото се оказа, че не само метода е неефективен, ами доста често службите са пращани за зелен хайвер
625
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са хора, съсипали десетки, дори стотици съдби! Включително детски. За съдбите на невинните жертви се грижете, не за терористите! Те са отишли по собствен избор там да убиват и раняват хора. Това са нещастни *** продали душите си на дявола
624
4
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 1 месец
Ужас! Вместо да им направят маникюр, масаж и подхранваща маска, да ги заведат на сайна и басейн, да си отдъхнат като хора след напрежението, те имат нахалството да им създават дискомфорт! Горките терористи, ей лоши руснаци, ейййй....
623
3
 
16
 
! Отговори
Няма пощада за такив преди 1 месец
Убиха за пари толкова невинни, така им се пада! Дано стигнат до поръчителите на това престъпление! Ясно е, че тези *** са само изпълнители на чужда поръчка.
622
1
 
17
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Защо ревете за тези, които за пари безразборно избиват хора, просто ей така. Ако там бяха вашите деца и родители и приятели, друга песен ще пеете. Заслужават си наказанията, че даже им е малко.