Атентатът в Русия няма да наруши етническия мир там

Политическата мобилизация заради войната в Украйна е широка
26 мар 2024 09:43, Елка Василева
40
Атентатът в Русия няма да наруши етническия мир там
Снимка: архив, БГНЕС

Атентатът в Русия е класически терористичен акт, извършен от терористи - самотни вълци. Това коментира пред БНТ международният анализатор доц. Искрен Иванов.

По думите му това са лица, извървели пълния цикъл на радикализация, които осъществяват политически мотивирано насилие с цел да наранят цивилни.

Още по темата
"Не считам, че етническият мир в Русия е застрашен, най-малкото защото политическата мобилизация предвид войната в Украйна е много широка и решителна. За да има някакви промени в политическата формула в Русия, е необходимо задвижването на огромни процеси, които да доведат до сътресения. Съмнявам се, че този атентат би могъл да ги породи", каза анализаторът.

Никоя страна не е защитена от терористични атаки, посочи доц. Иванов. Според него основните причини за трагедията са две - че Русия не е послушала предупрежденията на САЩ и Великобритания отпреди няколко седмици, както и фактът, че страната вече не е член на партньорските съвети към НАТО, които са я известявали какви терористични атаки се планират на нейна територия.

"Когато става въпрос за такъв тип атентати, е много трудно да говорим за поръчители, защото навлизаме в конспиративни теории. Тепърва ще слушаме, че Западът е отговорен за тези атентати, че Украйна е отговорна. Даже вече започва да се шири един слух, че Русия сама си е устроила атентатите, в което аз също не вярвам. Фактите са, че "Ислямска държава" организира атентат в Русия", каза Иванов.

Според него е догадка, че атентаторите са опитали да избягат към Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
А ти от "модерния ислямизъм" си толкова далече,колкото от правото и логиката.
33
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Ти кой(я) беше.Най- напред си измисли някакво "партизанско" име и тогава се прави на мъж,пък ако искаш и на жена.Трябва да знам на кого отговарям, с кого и с колко си имам работа.Все пак не съм "общинският бик",че да ви карам наред."Под ред" може,наред не.Трябва да знам коя отпред и кого отзад.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Юлиян 22 и 23. Много ти е стара информацията. Ти в кой век живееш? ИДИЛ захтря, отдавна плаща на наети бедни гладни хора да свършат част от черната работа. А младите ислямисти са компютърно поколение и не вярват на шашмата с девиците. Камикадзетата останаха в историята, те са анахронизъм. Тези твои разработки от умствен бълвоч, Юлке, ги разправяй на крепостните си сънароднички и не подценявай българските форумци.
31
3
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 1 месец
Първичните показания на задържаните за атентата потвърждават украинската следа.Очаквайте развитие
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
29 Хахахахах;0 Дори не съм преминала на ниво МПП/ международно публично право/, защото именно то прогласява коя държава е държавата- агресор, коя държава е нападнатата държава и противно на това, което ти си въобразяваш, нападнатата държава е Украйна, а държавата агресор е русия. Може никак да не ти харесва, но това е обективното положение.И не съм ''той'' или ''то'', а ''тя''- биологична хетерожена;-0
29
5
 
0
 
! Отговори
юлиян преди 1 месец
Не мога да се стърпя!Сегашните ви ''магистратури'' са точно на нивото на едновремешните свидетелства за зрелост.Даже и по-зле.Не отричам ,че по коментарите ти си личи,че си поне едно-две нива над останалите ти колеги евроатлантици,които се опитват да драскат нещо,но...само толкова.Не случайно в момента ''гордо'' заемаме последно място по образование в Европа.Сега вече точно дотук...Не се притеснявай,довечера ще те открия,ако имам време.По стила на писане ще те позная.
28
6
 
0
 
! Отговори
юлиян преди 1 месец
Последно до 24.Какво се промени и какво би могло да се промени след атентата.Военните действия продължават по същия начин,в същия дух.Да си видял,чул,разбрал за някаква ескалация,за употреба на ядрено или химическо оръжие от страна на Русия?Някакви масови убийства,въобще нещо,което би оправдало подобен ''самоатентат''?Всичко върви по план,само дето украинците са използвали отново химическо оръжие,мисля някъде в Запорожието беше.Дотук.Излизам.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путинисти, путинистииии, никакви ви няма в изследването на причинно-следствените връзки, както и в логическите конструкти...Наистина сте смешни за всеки един бг правоспособен юрист- обърквате причина и следствие, а това означава, че нито един от аргументите ви не издържа дори на елементарната логика, да не говорим за надграждането й- юридическата логика;0
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
25 Виж сега, НИЩО не можеш да ми направиш, в моята Родина България аз не съм клошарка, така, че- леко на завоите;0 Родителите ми са биологичен хетеромъж и биологична хетерожена и са ме създали в законен брак. Да кажем, че една от магистратурите ми дава професионални знания и умения, заради които ти зададох въпросите си в мой коментар 25. Нещо не те влече отговорът на моя въпрос- да не натиснах болното място с имено на пригожин;0
25
4
 
0
 
! Отговори
юлиян до анонимко/а преди 1 месец
Радвай се,че нямам време.Щеше да се наложи да бягаш и от тук.Хайде,Анонимко/е мой/я евроатлантически/а.Много поздрави на родител номер1 и родител номер2!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23- Тъй, тъй, чухме какви НЕ СА. А защо тогава изключвате КОИ СА и защо в този кръг изключвате фсб, а...Фсб ИМАТ интерес да направят тази операция под фалшив флаг. Да сте чували нещо за кремълските властови кули, кръстени така от ''великият'' готвач на пу- пригожин;0
23
2
 
0
 
! Отговори
юлиян до 5.. преди 1 месец
Не би допуснал да му плащат,още по-малко на карта и то ако успее с атентата.За всички джихадисти най-голямата награда е да убие повече''неверници''и да умре,но задължително трябва да е пролял кръвта си,иначе няма да отиде в мюсюлманския''рай''.Затова те никога не се дават живи и носят пояси с експлозиви.Най-ужасната смърт за пленените муджахидини в Афганистан е била,когато ги обесят,обикновенно на цевта на танка.Тогава душата му не може да отиде в''рая''.Разбра ли защо не са хора на ИДИЛ?Едва ли
22
3
 
0
 
! Отговори
юлиян до 5 преди 1 месец
Здравей,анонимк-о/е!Да не губя време,че трябва да тръгвам.Само и най-вече за ПОВТАРЯЩИТЕ първи и втори клас и тези,които повтарят по няколко пъти един и същи коментар:Джихадист атентатор/смъртник/ не се плаши от смъртта.Не взема пари.Прави го по религиозни убеждения.Стреля почти до последния патрон и носи задължително пояс с експлозиви, за да се взриви и да нанесе по-голямо поражение.По правило не бяга, а ако бяга не допуска да го хванат жив...следва..
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Юлиян Ти си голям майтап. Искаш да убедиш ИДИЛците, че не са те, при положение, че те вчера разпространиха видеа как са те. Мамашке Юлия, тук не е родната ти Раша и хората могат да разсъждават сами по фактите. Тук няма как да ти мине номера със силовото убеждаване, митрофанска подлого!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АбдокодирХоджибобоев Да бе, как ли пък няма да накаже КГБ-то си! Дрън-дрън путинска!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как един незначителен за Путин атентат ще наруши розовия свят на мирната Рашка идилия? Няма начин. Пък и нали трябва да се пращат мюсюлмани срещу християните в Украйна. Отгоре на всичко КГБто прилага зверски мъчения в ареста. Затова Раша цъфти и вързва в мир и любов :).
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В деня след него и най-високата кула в Дубай, ОАЕ е била оцветена в светлините на руското знаме в знак на солидарност.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости. Това е вътрешно Активно мероприятие, кото логично ще бъде използвано за вътрешна употреба. Умряли накакви си 150 човека! За русия това никога не е било проблем, та те на ден губят повече на фронта. Обаче замислете се колко точно пасва всичко - "изборите" минаха, сега "новия" президент съвсем логично може да започне мобилизация, репересии, да обвинява и какво ли не. Точно навреме
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атентатът в Русия не е нито на етническа, нито на религиозна основа. В деня след него най-високата кула в Саудитска Арабия е била оцветена в светлините на руското знаме в знак на солидарност.Пита се в задачата: Кой е в състояние да даде огромни суми за зрелищни публични демонстративни масови убийства? Кой?
15
6
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Погледни картата ти. Къде е Таджикистан? На хиляди км от Москва. Естествено, че бягат към най-близката граница. То бива-бива мозъкът ти да е засран от руската пропаганда, но чак до там не бива.