Песков: Русия няма да приеме наложени ѝ правила за преговори с Украйна

Неприемливи били правила, изготвени от някой друг
29 мар 2024 15:00, Елка Василева
53
Песков: Русия няма да приеме наложени ѝ правила за преговори с Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия няма да приеме и каквито и да е „правила“, наложени ѝ за преговори за решаване на конфликта с Украйна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
В коментар на думите на украинския външен министър Дмитро Кулеба за т.нар. формула за мир, според която трябва да протекат преговорите, говорителят на Кремъл каза: „За нас са неприемливи каквито и да било правила, които сме длъжни да спазваме и които ще бъдат изготвени от някой друг ".

Той напомни също, че изявлението на Кулеба "абсолютно противоречи на кодифицираната забрана на президента на Украйна да бъдат водени преговори с Русия".

В отговор на медийни публикации Песков добави също, че няма официални изявления от властите за възможността певицата Алла Пугачова да бъде призната за чуждестранен агент.

"Не, не съм чувал нищо за това. И не съм чувал каквито и да било официални изявления по този въпрос", каза той пред журналистите.

Ръководителят на Федералния проект за безопасност и борба с корупцията Виталий Бородин по-рано написа в своя канал в „Телеграм“, че е получил отговор по този въпрос от Главната прокуратура на Руската федерация. По думите му прокуратурата иска Министерството на правосъдието да признае Пугачова за чуждестранен агент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
12
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
Представям си как Сталин води преговори с Хитлер в края на войната!! ПРЕГОВОРИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА!! ИМА ПОБЕДИТЕЛИ И ПОБЕДЕНИ!! Европа заедно с България е УЧАСТНИК в тази война!! При победа на Русия ние с Европа ще плащаме РЕПАРАЦИИ!! Не ми се мисли за съдбата на ПРОНАТОВСКИТЕ ни атлантици!! ТЯХ КУЧЕТАТА ГИ ЯЛИ!! Да са му мислили когато са ни вкарали в тази война!!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джихадистите от ИДИЛ, не се оставят, да бъдат заловени живи!
8
14
 
20
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 месец
Преговорите приключиха Април 2022г ходете и питайте Борис Джонсън и Нуланд защо ви забраниха мир? Цара ви вече е гол!! Кой ще се откаже от категоричната и бесусловна военна победа? Вие дали щяхте да приемете преговори ако аз бях гол?!?!? Приключиха преговорите. Ще завиждате на размазаната *** на пода !!!!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една седмица от атентата Крокус и няма нито един уволнен!
6
4
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Лавров сега ПЕСков ред е и на МЕДВЕДя да се изцепи.
5
14
 
9
 
! Отговори
Така де! преди 1 месец
Зеления фасул не е отменил забраната да преговарят с Русия. Всички ги урежда положението - без набутващия се запад .. като че ли?
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой може ли смислено да обясни, за какво се изби толкова народ? Рано или късно хората и от двете страни на барикадата ще си зададат този въпрос, но нищо вече няма да върне погубените млади животи. Всичко можеше да се реши на масата на преговорите, но някой здраво насъскваше отстрани... Скоро ще дойде Видовден.
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зявлението на Кулеба противоречи на кодифицираната забрана на президента на Украйна да бъдат водени преговори с Русия. Тези хора нарушават собствените си закони, когато си искат. За да проведат преговори с Русия, първо трябва да отменят забраняващия закон.
2
8
 
11
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Долкото знам Зелката прокара закон забраняващ преговорите с Русия. Кулеба трябва да понесе наказателна отговорност защото нарушава собствените си закони. Лавров им го каза още септември, каза го и вчера. Този конфликт може и трябва да бъде решен единственно по военен път !!!
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дежурното изказване за деня на куклата на конци в сатиричния театър на путин.