Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация

Страните от НАТО вече били въвлечени в конфликта около Украйна
Обновена: 4 апр 2024 15:58 | 4 апр 2024 15:57, Елка Василева
115
Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация
Снимка: архив, БГНЕС

Отношенията между Русия и НАТО са спаднали до ниво на пряка конфронтация, след като воденият от САЩ пакт е вече въвлечен в конфликта в Украйна и продължава да се разширява към границите с Русия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
„Фактически сега тези отношения спаднаха до равнище на пряка конфронтация. Всъщност страните от НАТО и алиансът сам по себе си вече са въвлечени в конфликта около Украйна. НАТО продължава движението си към нашите граници, разширява своята военна инфраструктура към тях“, заяви Песков.

Представителят на руските власти нарече НАТО дестабилизиращ фактор на европейския континент, който не спомага за сигурността.

Същевременно според Песков в момента не се планират контакти между президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон, но руският лидер остава готов на диалог.

„Той [Путин] води активен международен диалог с онези, които проявяват интерес към развитието на отношенията с нашата страна. Путин е винаги готов за диалог за решаване на сложните, понякога най-сложни, световни и регионални проблеми. В момента няма каквито и да е планове по провеждането на контакти на най-висше равнище“, заяви Песков  в отговор на въпрос дали се очакват контакти на високо ниво след скорошния телефонен разговор между френския и руския военен министър.

Същевременно Песков заяви, че е абсурд грузинската опозиция да представя за руски проект готвения от властите проектозакон за чуждите агенти. Той допълни, че Русия иска стабилност и предвидимост от съседната страна.

Вчера управляващата партия „Грузинска мечта“ отново заяви, че ще въведе законодателство, изискващо организациите, приемащи средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти. Това се случва малко повече от година, след като отстъпи от планираното заради мащабни протести.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия м0жеха вече да имат западен стандарт и 3 пъти по-висок БВП, ак0 бяха слушали запада, ама пусти инат задунайски азиатски. Беше им предложено дори да влязат в НАТО. Ами на ви сега.
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ежедневната порция руски небивалици.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който има познати в Греат Британ да ги пита как пазарят там. Доста прилича на положението в бегейско месеци преди да въведат купонната система 1992
13
12
 
2
 
! Отговори
да преди 2 месеца
позната се върна от санкт петербург - няма да повярвате как добре си живеят там, от всичко задоволени и голяма евтиния!
12
6
 
12
 
! Отговори
Ххехех преди 2 месеца
Е Путин може да е терорист , но не е глупав.... Конфликтът с НАТО ще приключи за три дни, като резултата няма да е в полза на Русия... С нейните 100 Милр. за отбрана...
11
2
 
5
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
До Ами не е излъгал. 7 "Доста тенекия и пари наляха в Украйна също, дори ние сме налели поне 3,6 милиарда и кой знае какво са взели от военните ни складове." ....Ти прочете ли какво си написал...3,6 милиарда хахахахахахахахахахах
10
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Лошо много лошо...
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руски голтаци бедни, НАТО е защитен съюз и няма НИКАКВА полза да ви напада! Вие сте толкова бедни, че никой не ви смята за живи! С БВП на глава от населението наполовина на бедна България и с БВП колкото Лос Анджелис и предградията му, сте за никъде! Нормално е всички да се обединят срещу вас, защото където и да отидете, когото и да поробите, носите МИЗЕРИЯ, СМЪРТ и БЕДНОСТ! Не забравяйте- НАТО има 1 цел, а вие- доста повече. Ставате пустиня, ако опитате нещо!
8
9
 
5
 
! Отговори
ало ало преди 2 месеца
абе, какво го шикалкавиш, заграждай, избивай и баста! бий, да те уважават! - фашисти освен от бой, от друго не разбират!
7
12
 
7
 
! Отговори
КуКлус преди 2 месеца
НАТО са страните членки на този съюз с изключение на САЩ ! Те са господарите и само заповядват кой какво да праща къде и как ! Собственик на банда кучета да се крие зад тях ! Само се замислете за американската мечта ! Война ЕС срещу Русия в Европа ? Мечта просто !
6
13
 
9
 
! Отговори
Ами не е излъгал. преди 2 месеца
Доста наемници има, които идват от натовските страни. Доста тенекия и пари наляха в Украйна също, дори ние сме налели поне 3,6 милиарда и кой знае какво са взели от военните ни складове. Никой не ни казва, все едно не сме народа на тая държава, а някакви чужденци. Правителството взема решения въпреки настроенията на хората, после се чудят защо народа ги мрази. Нема такива kретени, но така е в "свободния свят"!
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
русия заприличва все повече на северна корея.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Песк, кви ги вършите беее :( Изкъртихте икономиките на натото. В англия опашки за яйца, скъпотия до шия и в Германия за България да не говорим - 7 месеца - 100% инфлация ми то така ще падне западния блок този път
3
6
 
9
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
Я, хамстера се показа и отново ръси умнопростотии :)))))))))
2
8
 
15
 
! Отговори
offf преди 2 месеца
Какъв конфликт с НАТО бе , вземете първо двете области на Украйна.... НАТО да не ти е грузия и чечня...
1
6
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 2 месеца
Натовски петух, десният ти вятър се разпада:)))