Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация

Страните от НАТО вече били въвлечени в конфликта около Украйна
Обновена: 4 апр 2024 15:58 | 4 апр 2024 15:57, Елка Василева
115
Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация
Снимка: архив, БГНЕС

Отношенията между Русия и НАТО са спаднали до ниво на пряка конфронтация, след като воденият от САЩ пакт е вече въвлечен в конфликта в Украйна и продължава да се разширява към границите с Русия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
„Фактически сега тези отношения спаднаха до равнище на пряка конфронтация. Всъщност страните от НАТО и алиансът сам по себе си вече са въвлечени в конфликта около Украйна. НАТО продължава движението си към нашите граници, разширява своята военна инфраструктура към тях“, заяви Песков.

Представителят на руските власти нарече НАТО дестабилизиращ фактор на европейския континент, който не спомага за сигурността.

Същевременно според Песков в момента не се планират контакти между президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон, но руският лидер остава готов на диалог.

„Той [Путин] води активен международен диалог с онези, които проявяват интерес към развитието на отношенията с нашата страна. Путин е винаги готов за диалог за решаване на сложните, понякога най-сложни, световни и регионални проблеми. В момента няма каквито и да е планове по провеждането на контакти на най-висше равнище“, заяви Песков  в отговор на въпрос дали се очакват контакти на високо ниво след скорошния телефонен разговор между френския и руския военен министър.

Същевременно Песков заяви, че е абсурд грузинската опозиция да представя за руски проект готвения от властите проектозакон за чуждите агенти. Той допълни, че Русия иска стабилност и предвидимост от съседната страна.

Вчера управляващата партия „Грузинска мечта“ отново заяви, че ще въведе законодателство, изискващо организациите, приемащи средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти. Това се случва малко повече от година, след като отстъпи от планираното заради мащабни протести.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Русия м0жеха вече да имат западен стандарт и 3 пъти по-висок БВП, ак0 бяха слушали запада, ама пусти инат задунайски азиатски. Беше им предложено дори да влязат в НАТО. Ами на ви сега." - Това чичко телевизор ли ти го каза? Русия е искала да стане част от НАТО и НАТО отказва на Русия. Явно има доста шарани като теб. Иначе аз лично не желая да живея в държава, в която вкарват в затвора хора, които не са съгласни с управляващите, както е в Русия, но да изопачаваш фактите също е доста гну_сно.
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На кой му пука?? И да има конфронтация, ще дойде, ще мине и ще замине...
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да му са изтpoпа Лавров под мустака!
33
9
 
13
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
Въпросът е, че РФ търси конфронтация, а не НАТО.
32
9
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 2 месеца
Ами, спрете да изисквате чужди земи и да нападате чужда държава и война няма да има! Ама Рашите са нагли.
31
9
 
12
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 месеца
Мечкарника е на път да стане ядрена пустиня ми се струва.
30
8
 
12
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 месеца
До До 17 26 Точно Путин каза че влизането в НАТО е било шега.Как си представяш Русия да клекне на НАТО. Къде ще отиде руската безкрайна военна мощ ? Руснаците никога няма да се съгласят на такова нещо. НАТО е отбранителен съюз и съществува заради войнствена Русия.
29
5
 
3
 
! Отговори
Почна ли се? преди 2 месеца
Руснаците фиксирана, че и при някои нападения срещу техни мирни жилищни квартали са намерени останки от техника, произведена в страни от НАТО...... И значи какво сега? --> Почна ли се?
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер. Събирайте монголите и да ви наритаме един път завинаги. Този път САЩ няма да ви спасяват г1зза.
27
2
 
6
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
До 28. А какви са данните за 2023година? :)))))))))
26
10
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
Русия е с по голямо БВП на глава от населението спрямо България по богата във всяко едно отношение. По данни за 2013г Русия е с 19к $ а БГ е 17к$
25
10
 
2
 
! Отговори
до 22 фкптн преди 2 месеца
Много си смел, възхищавам ти се! Вероятно си си сложил и украинско знаменце в инстаграм, нали? Ако не си, веднага поправи тази грешка, това за Путин е като чесън за Вампир. Направо се изприщва целия, честно! :D
24
8
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 2 месеца
До АнонименТочно обратното - на Русия ѝ беше отказано да влезе в НАТО. Причината е, че ако Русия стане част от НАТО, това обезмисля целта на съюза - именно възпиране на Русия, а от там и целия военнопромишлен комплекс на запада щеше да остане без поръчки. Повече от ясно е, че няма как да се позволи на Русия да се присъедени, даже напротив - по всякакъв начин се търси конфликт с нея. Руските военни разбира се нямат нищо против, защото това оправдада и техните бюджети. Да го дyxaт войниците.
23
5
 
10
 
! Отговори
Димончики преди 2 месеца
Карикатура
22
8
 
19
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
Песков , не виждаш ли до къде ви докара Путин ? Всичко е заради войната.Каквото търсите , ще си го намерите. Търпението на НАТО има край.
21
7
 
5
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Ами действайте тогава ,кво ги бавете още!В едно скорошно интервю Путин заяви че ако се стигне до размяна на ядрени удари то Русия трябва първа да нанесе масиран стратегически удар. Това е от съществена важност. Искате да ви изпреварят ли?
20
8
 
14
 
! Отговори
Цанко преди 2 месеца
Русия може да npъgнe на yя на НАТО. И това самият Путин ви го каза,драги pycopoби
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
орко4урките за 1 година половин село не могат да завземат, за НАТОвска земя бленуват...
18
6
 
17
 
! Отговори
Да бе преди 2 месеца
Е с какво ще се конфронтират с НАТО бе , с на Ким ракетите ли ..... Ще трябва да си намерят още 100 държави като Северна Корея Да им правят ракети
17
4
 
3
 
! Отговори
До Фют, Е щом ти се преди 2 месеца
виждат малко следващия път дай 10 милиарда, става ли?