Украйна готова за контраофанзива в края на 2024 г. или началото на 2025 г.

Киев очаква опит за засилени атаки на Русия през лятото
335
Украйна готова за контраофанзива в края на 2024 г. или началото на 2025 г.
Снимка: БГНЕС

Украинските отбранителни сили ще могат да стабилизират фронтовите линии през следващите месеци на фона на продължаващата руска офанзива, съобщиха от Института за изследване на войната, предава Укринформ.

„Много вероятно е Украйна е да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци и може да успее да започне ограничени контранастъпателни операции в края на 2024 г. или началото на 2025 г.“, се казва в доклада.
Според анализаторите на ИИВ руските сили все още страдат от широко разпространени тактически провали и украинските сили все още ще могат да се възползват от тези провали, докато руското военно командване продължава да има проблеми с адаптации на тактическо ниво.

Още по темата

„Украйна ще може да неутрализира много от материалните ограничения, пред които е изправена в момента, през следващите седмици и предприема стъпки за облекчаване на предизвикателствата си с личния състав през следващите месеци, но Русия ще продължи да използва собствените си предимства, докато украинските способности се подобряват“, посочва докладът.

Анализаторите на ИИВ са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия.

„Въпреки това руските сили ще използват избрани предимства и приспособяване към ситуацията, за да
представляват значителна заплаха за Украйна това лято“, заключава Институтът за изследване на войната./БТА, Петя Гергова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европа стана по бедна и от Африка и Латинска Америка благодарение на тази провокирана от Америка война
183
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И докато ни разтягате поредната порция локуми украинците са избягали с 200 от още 2 населени места,ама те сигурно са отишли да обсъжда предстоящата контраофанзива догодина. Няма друго обяснение.
182
1
 
7
 
! Отговори
Стиа фе, ни мои бъди преди 1 месец
Та това е твърде много време, до тогава руските войници ще получат новите си кирки и лопати, и пак ще ви набият! Аре по- пърже, Запада!!!
181
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте как изглежда Николаев тази сутрин, преди да се опитате да повярвате на небивалицата, формулирана в заглавието.
180
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-ужасени от всички са са украинските момчета, отвличани от улицата и домавете им. Ужас
179
2
 
14
 
! Отговори
Доооообре!!! преди 1 месец
Пудел джавка срещу Кавказка овчарка, че ще е готово да хапе в края на 2024 г. или началото на 2025 г.
178
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тротинетки да ви припомня отново,според британците и шефа на ЦРУ Украйна може да загуби войната още тази година. Дори те проумяха че въпросът не е дали а кога ше загуби Украйна,само вашите кухи кратуни не могат да го проумеят.
177
3
 
14
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Който е писал тази статия явно се е концентрирал върху хонорара и да направи шефовети щастливи..НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТА.
176
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на къде ще е офанзивата на Украйна ?Посока Полша или Румъния или направо към Молдова да тръгват!
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно съмнително!
174
2
 
11
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 месец
Ако до края на годината фашистката дупка Уссраойна съществува на картата ,това ще бъде голям успех за всички фашисти ,бандеровци ,евроатлантици и обикновени краварофили!!!Въпроса е какво ще ги правим после навлеците от Укропия ,които вече 3 години живеят на наш гръб и сеят само престъпност ,болести и разврат???Това не са хора.Това са едни нагли ,мързеливи ,мрънкащи ,вечно пияни и незачитащи нашите закони същества.Кой и защо ни натресе тази воняща напаст?Кой?Кой?Кой?
173
2
 
10
 
! Отговори
Готввят се ! преди 1 месец
Урките изкупуват земята около гробищните паркове и ги разширяват!
172
1
 
10
 
! Отговори
От The Guardian преди 1 месец
Следващата година ще бъде трудна и е напълно възможно Украйна да трябва да отстъпи още повече територия, преди ситуацията да се стабилизира, пише The Guardian.
171
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обичам да дразня тротинетките като 82-омбр с факти. Хохлите чакаха Хаймарс,получиха ги,минимален ефект,после танкове Чаланджър,Абмрамс,Леопард, резултат НУЛА. После нашите тротинетки се надяваха на касетъчните боеприпаси,украинците ги получиха, резултат НУЛА И ПОЛОВИНА...... Нищо лично,само сухи факти.
170
0
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Показателно е, че когато питат представител на Белият дом как си представя победата на Украйна, всички отбягват да отговорят. Както изглежда никой не вярва, че Украйна може да спечели война срещу Русия. Ако е така, тогава за какво се харчат тези милиарди а не се преговаря за мир.
169
0
 
9
 
! Отговори
Кръгом и пак напред преди 1 месец
Бойци от 68-а отделна егерска бригада на украинските въоръжени сили набързо са напуснали позициите си в района на Очеретино (ДНР). На записа се вижда как украински бойци, напуснали позициите си, набързо се натоварват приближаващ пикап. Паникьосаните всушници дори не са забелязали (или не са искали да забележат), че са оставили един свой "брат", който е нямал време да скочи в заминаващия транспорт.
168
0
 
10
 
! Отговори
АМИ СЕГА? преди 1 месец
До 82-ОМБР : "кримската война" - ами сега чий е Крим? :):)
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен : 1989г - история не свършва нали? :):)
166
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Готова и ще бъде готова са 2 много различни неща. Ако наистина е готова да я започва сега, какво чакат? Ако Ще бъде готова - това звучи като бълнуванията на Зеленски. Нищо общо с действителността, каквато беше и предната контраофанзива - пълен смях и потрош за украинските сили.
165
2
 
4
 
! Отговори
както казват рашките преди 1 месец
До 82-ОМБР : "Да поживеем и ще видим!" :)