Путин отстрани Шойгу

Новият министър е Андрей Белоусов
Обновена: 12 май 2024 23:37 | 12 май 2024 22:10, Стела Стоянова
214
Путин отстрани Шойгу
Снимка БГНЕС, архив

Путин отстрани министъра на отбраната Шойгу, предават световните информационни агенции, пише БГНЕС.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че назначаването на Андрей Белоусов за министър на отбраната няма да промени военната стратегия на страната, тъй като тя е във властта на Генералния щаб.

"Що се отнася до военния компонент, това назначение по никакъв начин няма да промени сегашната система от координации, военният компонент винаги е бил в прерогативите на началника на Генералния щаб, той ще продължи своята дейност, засега не се предвиждат никакви промени в това отношение", заяви Песков пред журналисти, коментирайки внасянето от президента на кандидатурата на Андрей Белоусов за поста министър на отбраната.

На въпрос на журналисти дали Белоусов ще получи военно звание, Песков отговори: "Това не е най-важното в момента. Говорим за това, че цивилно лице е станало министър на отбраната".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Путин Шойгу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
2
 
! Отговори
Гризел преди 1 месец
До До ГризелБългария и сега има държава,ама разни максималисти искат да бъдем на 3 морета,както е било по времето на двама наши царе.Хубави мечти,ама нито руснаците,нито който и да било не е длъжен да се съобразява с тях и да ни съдейства.А иначе,то и турците си може да си мечтаят за Османската империя,може и световните сили да искат да си възстановят предишните владения,но това значи непрестанна война.Но ако те могат да си го позволят,ние не можем.Славата ни отдавна е залязла.
85
10
 
4
 
! Отговори
Ааахахахахах преди 1 месец
НАТО станаха разногледи. Отвсякъде падат села и територия ,а укри да се бият вече НЯМА!
84
5
 
2
 
! Отговори
до до Гризел преди 1 месец
Берлинският конгрес е свикан, защото Великите сили (Австро-Унгария, Германия и Великобритания), са недоволни от разширяващото се влияние на Русия, както и излаза на България на Бяло море. Англия заплашва Русия с открити военни действия. Франция и Италия я подкрепят застават до нея! Та, значи на Русия не и оставаше нищо друго освен да воюва едновремено срещу Турция, Англия, Франция и Италия!!!!
83
2
 
3
 
! Отговори
Гризел преди 1 месец
До До ГризелКой ни е карал да водим Междусъюзническа война?Нали сме извършили Съединението и сме получили независимост през 1908г.?Да,ама сме се полакомили да си върнем всички земи,които някога сме владеели.Да,ама който иска много,губи и малкото.То и Гърция може да иска да е колкото Византия,но реалността е друга.Могли сме да се задоволим с Одринска Тракия и да отстъпим Македония на гърците и сърбите.Ама нали винаги сме били лоши дипломати,от съюзници ставаме врагове.
82
6
 
2
 
! Отговори
Хахахахха преди 1 месец
Волчанск е обграден, Красногоровка и тя !
81
10
 
4
 
! Отговори
Е? преди 1 месец
Зеления е продал украинската земя за центове на Америка 2022 г. Русия си я завоюва честно обратно, за това реват козяците ааахахахахах
80
3
 
10
 
! Отговори
До Гризел преди 1 месец
Копейките сте предатели, изменници, врагове на род, родина и всичко свято. Служите на чужда държава, която всякога е била против свободна и независима България. Нищо не става от мен, вървете по дяволите и горете в деветия кръг на ада при юда искариотски и останалите предатели.
79
2
 
13
 
! Отговори
До Гризел преди 1 месец
Какво помощ отвън??? Северна Добруджа е дадена на Румъния, а Македония и Беломорието остават при турците. България е разпарчетосана на берлинския конгрес и не ми обяснявай, че това станало против волята на Русия, тъй като Русия застава срещу Съединението и си изтегля офицерите в навечерието на войната със Сърбия и после сваля Батенберг. Русия винаги е гледала на България като на васал и нищо повече. Руската дипломация организира Междусъюзническата война и ни хвърля в първата национална катастроф
78
1
 
7
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Андрей Белоусов - икономист-кибернитик. Толкова ли немаше поне един честен Общовойскови генерал в Руската армия, та назначи на поста Министър на Отбраната - икономиск кибернетик (квото и да означава това)???
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че той и Шойгу си беше цивилен, даже казарма не е ходи.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не е останал доволен от г3й парада на червената армия за девети май.
75
3
 
6
 
! Отговори
Гризел преди 1 месец
До Захари Стоянов :Да,нашите революционери са искали да имаме национално самочувствие и достоинство,но какво да се прави,след като борбата е била неравна и не сме били подготвени.Героизмът на нашите революционери не го отричам.Поклон пред тяхната смелост!На практика обаче не сме имали силите да се освободим сами и ако не е била помощта отвън,нашите опълченци щяха да имат съдбата на събратята си от Батак,Панагюрище,Перущица и т.н.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде отиде братската любов,снимките по голи гърди, лова и риболова,брането на гъби??? Ех,Шойгу! ШО ти трябваше резил на стари години? Само няколко дни след Парада да ти вземат генералската глава!?
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия се отчита, че България досега е дала на Украйна няколко милиарда евро военна помощ и както заяви Зеленски, в началото на войната Украйна се е спасила само благодарение на боеприпасите от България. За Русия и за руснаците българите са неблагодарници, врагове и предатели. Така мисли обикновения руснак, така мислят и политиците, и това ще се отчита при новите договорености и разпределения в света които предстоят.
72
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След края на СВО ЕС се разпада и ще има ново разпределение на геополитически зони. Турция ще бъде фронтофиса на Путин за разпределянето на газта за Европа и важен фактор в Европа. А Ердоган ще възстанови паметника на Червената Армия, но за сметка на това паметниците на терористи като Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, Георги Бенковски и всякакви хайдуци и разбойници ще бъдат разрушени на новите(стари) територии на Турция.
71
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът много бързо се промени. Ще има нови решения и нови споразумения, и България отново ще се върне към историческите си корени, там където беше 500 години, и където заслужава да бъде.
70
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По руската телевизия преди време казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция.
69
7
 
4
 
! Отговори
Само казвам преди 1 месец
Осем села са превзети вчера! Около 100 кв.километра
68
7
 
13
 
! Отговори
До Захари Стоянов преди 1 месец
Копейките мразят българските национални герои, защото им пречат да си пробутат менте "национализЪма". Виж какво ти казват - Раковски бил масон, Левски бил убиец, Ботев бил такъв, Стамболов онакъв. Копейките отдавна са се отказали от корените си и са се продали на лукавия. Те и Църквата ни превзеха, и раса сложиха...
67
7
 
4
 
! Отговори
ъцз преди 1 месец
това е много лоша новина за Украйна...