Норвегия ограничава още повече достъпа на руски туристи

Причината е продължаващата война в Украйна
23 май 2024 10:45, Елка Василева
151
Норвегия ограничава още повече достъпа на руски туристи
Снимка: архив, БГНЕС

Норвегия ще ограничи още повече достъпа на руски туристи заради продължаващата война в Украйна, съобщи тази сутрин норвежкото министерство на правосъдието, цитирано от Ройтерс.

Норвегия, която е член на НАТО, има обща граница с Русия в Арктика с дължина почти 200 км. Осло за първи път затегна режима за даване на туристически визи на руснаци през 2022 година.

„Решението за затягане на правилата за влизане в страната е в съответствие с норвежкия подход за подкрепа на съюзниците и партньорите в отговор на незаконната агресивна война на Русия срещу Украйна“, се казва в изявление на норвежката министърка на правосъдието Емили Енгер Мел.

Руските граждани, чиято цел е туризъм и други несъществени пътувания, няма да бъдат допускани да влизат през външната граница. Изключения могат да бъдат направени в случаи като посещения на близки роднини, пребиваващи в Норвегия, пояснява министерството.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от Русия
Не трябва ли да се гордее: Има ли връзка култът към Сталин в Грузия с размириците в страната?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В друга статия пишат, че санкциите не работят, а тус пак санкции. На какво да вярваш?
140
5
 
3
 
! Отговори
приматите са самодос преди 3 седмици
татъчни...нали? Не ги допускайте в нормалните страни.
139
6
 
6
 
! Отговори
usa преди 3 седмици
да си стоят в "прекрасната" държава!не им трябва прогнилия запад!ха ха , не.щаст,ни,ци!!!
138
4
 
7
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 3 седмици
Ограничаваш туристите = ограничаваш печалбите си!
137
15
 
13
 
! Отговори
Здрасти преди 3 седмици
Норвегия е богата и подредена страна. От ватнишки просяци нужда няма
136
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А БЕ РУСКИТЕ ТУРИСТИ ТАМ НА МОРЕ ЛИ ХОДЯТ? Е-БА-ТИ УМРЯЛАТА НОРВЕГИЯ ЩЕ И ПРЪДНАТ НА ГР-Е-З-ДЕЯ НА РУСИЯ
135
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То в Русия нямат тайга и сняг, та тръгнали на екскурция при Брайвик, за да видят сняг и студ. Норвижка им работа, пинокиовска.
134
6
 
10
 
! Отговори
БРеивик преди 3 седмици
Руснаци не,но африканчета и марбелки ком цу мир.Чакам ви с любов !
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рекламодателя знае ли че използваш рекламата за пречене на писането на мнение. Определени реклами ми пискаш така че да ми изчезне мнението от екранчето. Това е ужасна цензура. Писна ми.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прекаляваш а цензурата срещу мен лично. Ръководството знае ли че си позволяваш разни игрички а хората. Потресаваща цензура на връх 24май.
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо непрекъснато ми пречиш модерратора. Пускаш ми крредоуеб и той изяда написаното от екрана. Утре може нещо друго да изяде. Рекламата.
130
5
 
9
 
! Отговори
Ранду преди 3 седмици
Руснаците си имат С.Корея. Там било много хубаво разправят
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То, доста голяма част от населението, има руски корени, поне тези, живеещи близко до границата с рашките. Контролът по границата се установява след 45 год, когато се е видял апетита на страната - победител. Преди това е било като разграден двор.
128
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 82-ОМБР "К'во стана с "великите",но винаги втори,превзеха ли Киев или още малко им трява?" Стигнаха до Киев не за 3 дни, а за 3 часа. И щяха да са го прегазили, ако Западните Началници на Зеленски не ги бяха излъгали да си изтеглят армията, уж, че Зеленски ще подпише мирният договор. Няма нужда да превземат Киев, след Капитулацията на Украйна ще го получат без бой.
127
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам как Украйна ще се оправи със законовият батак в който я вкара Заленски. Всеки може свободно да нарича СВО в Украйна Война, но официално няма издаден Акт на война, нито от Русия, нито от Украйна. А законодателството на Украйна е ясно по въпроса за съответните законови ограничения при Военно положение и при Война. Военното положение има за цел пряка подготовка за военните действия, и или се прекратява, или се обявява война. Такива удължавания са много нетипични.
126
9
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 седмици
К'во стана с "великите",но винаги втори,превзеха ли Киев или още малко им трява?
125
9
 
8
 
! Отговори
do 124 преди 3 седмици
САЩ могат да завладеят Мексико за 1 месец, а Куба сигурно за 1 седмица, но не го правят. Впроса е защо СССР (Русия) анексирса Литва. Латвя, Естония, Молдова...
124
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Минимална заплата в САЩ и ЕВроап 2000 Долара или евро Минимальная зарплата Путина 180 Евро Няма повече какво да се коментира Затова никакви бежанци не се стремят към путинския рай
123
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако САЩ искат могат за един месец например да завладеят Мексико , но не го правят и не биха го направили защото са цивилизована страна А Русия е изостанала страна с примитивен народ и диктатор масов убиец
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 118. Ти сериозен ли си? А за какво са започвали САЩ войни? Какъв просперитет са донесли на Виетнам, Ирак, Либия, Югославия, Сирия. В момента са окупирали част от Сирия и точат нефт в несвяст. Какъв просперитет донесоха на нас? Къде са ни промишлеността, енергетиката, армията, образованието? Вземат безплатно златото ни и много други неща. Какво е взела Русия от Грузия? Можеше, ако иска, цялата да я вземе.