Йотова: Много европейски гласове са на мнението на Радев

Българските политици само политиканстват
29 май 2024 13:51, Инна Ангелова
90
Йотова: Много европейски гласове са на мнението на Радев
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази притеснението си относно приетата декларация за подкрепа на Украйна до победа. На 27 май в София се проведе Парламентарната асамблея на НАТО.
 
Йотова коментира темата пред журналисти в отговор на въпрос за реакциите на българските политици относно позицията на държавния глава, предаде БТА. Вицепрезидентът сподели, че не е чула нищо ново, а упрекицте към президента са вече от няколко години.

„Има вече много европейски гласове, които не са съгласни с това, което беше прието в София. В края на юни месец се очаква ново заседание на Съвета на ЕС, в което отново ще се обсъжда тази тема, включително и финансовото обезпечение“, каза още Йотова.

Попитана дали очаква да се повтори миналогодишният сценарий за срещата на върха на НАТО, когато правителството реши да отиде премиерът, Йотова заяви, че не очаква такова нещо, защото президентът има лична покана за тази срща.

С позицията, която той взе през тези дни, мисля че такива гласове трябва да се чуват, защото чрез неговата позиция не говори само държавният глава, който има отговорност към гражданите, говори гласът на разума. Говори и един генерал, който е и професионално повече подготвен от тези, които политиканстват, коментира още Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
За евроатлантиците всеки политик, който защитава националните интереси (а не интересите на Брюксел и Вашингтон) е Путинист. Разликата между защита на националните интереси и русофилство те просто се мъчат да не я забелязват. А практиката показва, че има пряка зависимост между липсата на суверенитет и вредните за държавата икономически решения. Примери много: Ако не беше слугинажът на Бойко например можехме да имаме поне АЕЦ Белене.
74
0
 
0
 
! Отговори
Рано е за мир преди 1 месец
За мир в САЩ и ЕС никой не говори. Някой от Вашингтон или Брюксел да е казал "Време е да се преговаря за мир"? Няма такъв. Има все пак някаква промяна. Доскоро дядо Байдън казваше: "Ще помагаме на Украйна колкото трябва", а сега вече казва "Ще помагаме на Украйна колкото можем". Рано е за мир. На евроатлантиците им трябва поне още една година война за да втасат.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак има в коментарите някакви,които халюцинират комунисти и СССР,а такива неща няма от над 30 г.Не е нормално това.Нещо са им направили на тези хора.В Естония примерно Кая Калас каза,че СССР искал да нападне Съветския съюз.Не е майтап...кажете сега това изказване на Кая не е ли шизoфpeнично?Побъркват ги и така война ще предизвикат...Да се лекуват!
72
1
 
0
 
! Отговори
Виждаме преди 1 месец
До Руя Виждаме! И ти с нас на фронта - иначе разстрел - по русскому - нали искаш да е като в русия ?
71
2
 
2
 
! Отговори
OOoха мамашааа преди 1 месец
И ти и радев скоро излитате от хранилката! Ще ви поставят там, където ви е мястото - в русия - на НАТО-вска територия за вас няма да има благинки!!!
70
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян до "готов преди 1 месец
да воюват като мъже".Някой от вас освен "оная си работа" в държал ли е нещо друго в ръцете си.За оръжие изобщо няма и да питам.И не забравяйте,не става въпрос за "Чирпанска сватба" или празнична заря.
69
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
"Истинският българин" да не си забрави думите,когато дойде време да се воюва.Да не стане номера с"пръдам,кашлям,дружина ке продам,комита не стаям"?Обикновено тия,които вдигат най-много шум,когато "опре ножа до кокала",никакви ги няма.Баш тогава се сещат за болежките си и "неотложните"ангажименти.
68
3
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
Тази девойка и Радев са комунисти и държат за СССР.
67
1
 
4
 
! Отговори
ВСЕКИ ИСТИНСКИ преди 1 месец
БЪЛГАРИН, ШЕ ЗАЩИТИ РОДИНАТА СИ, КАКТО ГО ПРАВИ УКРАЙНА----ПЕЕЕРАСИ И КОМУНИСТИ ДА СИ ПРОДАВАТ ГЗ, ДОКАТО Е ВРЕМЕ И ДА ХОДЯТ В РУСИЯ---В Б ЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА ПЕЕЕРАСИ И ПРОДАЖНИЦИ!!!
66
1
 
3
 
! Отговори
ЩОМ ИМА ВОЙНА. преди 1 месец
...ЩЕ ВОЮВАМЕ, КАТО МЪЖЕ А, НЕМА ДА СИ ПРОДАВАМЕ ГЗ, КАТО ЛЕВИ ПЕЕЕАСИ...И КОМУНИСТИ!!!КОЙТО Е БЪЛГАРИН И ОБИЧА БЪЛГЙРИЯ, ЩЕ МЕ. РАЗБЕРЕ!НАЛИ РЕВЕГЕ , КАТО МАГАРЕТА " БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО"......ХАХАХА
65
2
 
4
 
! Отговори
333 преди 1 месец
ЗАЩО ИМАМЕ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ? ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА ?
64
4
 
9
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Говори един генерал, който е руски слуга и недоубит комунист! Радев няма място на тази среща!
63
4
 
7
 
! Отговори
И, КВО СЕГА..... преди 1 месец
....ПАК ЛИ ЩЕ СИ ЗАЛАГАМЕ ГЗ, НА РУСИЯ И ЩЕ ИМ РОБУВАМЕ...ТОВА ЛИ ИСКА РАДЕВ???АКО, ЩЕ РОБУВАМЕ ПОНЕ, ДА Е НА ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН----- ТА ДА ИМА НЕКАКВА, ФАЙДА....ХАХАХАААА
62
3
 
8
 
! Отговори
АЙДЕ, БЕ.... преди 1 месец
КВО РАЗБИРА ТАЯ ИХТИМАНСКА ДРУСЛА ОТ ВОЕННА МУЗИКА.....ХАХАХА..ОСВЕН ДА ВИРНЕ КРАКАТА ПАК, ПРЕД ГУНДЯЕВ...!
61
5
 
5
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Всички защитници на НАТО какво ще направят в гащите си когато войната се разрасне и България се окаже яко вътре в нея ааааа.Не виждате ли че вървим към световна война и всички ще станем на пепел.
60
3
 
9
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 1 месец
Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
59
2
 
6
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 1 месец
Ако ГЕРБ ДПС ИТН управляват България пак нямаше да има пари за нищо!! Бог да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
58
1
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Това си зли езици , Йотова и са малко.
57
4
 
5
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 1 месец
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев слуга на СССР и възбуждане -Атака и НДСВ НФСБ ВМРО бандата на прехода!!!!!всички ревът срещу ПП ДБ защото им объркаха сметките!!!! Хора гласувайте за които си решите но после да не страдате със замразени доходи и ниски заплати!!! Цялата ни фамилия ще гласуваме за ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята
56
4
 
5
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 1 месец
Много неприятно същество ни представлява !! Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев мачкали България лагери затвори....