Перфектната рутинна грижа за сухата кожа

Какво съветват дерматолозите
12 май 2024 12:00, Дарена Найденова
7
Перфектната рутинна грижа за сухата кожа
Снимка: iStock

Ако се чудите дали съществува перфектната рутинна грижа за кожата, отговорът е "Да" и тя е разделена на много лесни стъпки, които всеки може да следва.

Сухата кожа означава, че лицето ви не може да се защити, както би трябвало, от околната среда. В този случай се развиват малко пукнатини във външния слой, които пречат на способността й да поддържа правилно хидратация. Ако се борите с този проблем, е особено важно да имате правилна рутина, за да подготвите кожата си за деня.

Съставките, които да търсите

Най-добрият овлажняващ крем за суха кожа ще има комбинация от емолиенти, овлажнители и оклузиви. Емолиентите са съставки, които се прилагат върху кожата и добавят влага към кожната бариера. Някои често срещани са петролатум, масло от ший и какаово масло. Оклузивите, от своя страна, добавят влага към кожата и физическа бариера между нея и околната среда, за да предотвратят трансепидермалната загуба на вода, като блокират добавената хидратация. Обичайните оклузиви включват пчелен восък, арганово масло, масло от жожоба и минерално масло. Овлажнителите пък действат като привличат вода от въздуха или по-дълбоко в кожата, за да добавят влага към кожната бариера. Хиалурновата киселина и глицеринът са най-популярните съставки тук.

Цялата  статия четете в Тialoto.bg

Източн ик: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: суха кожа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Шу Мфу Шите преди 1 седмица
Поредната жуналистическа noлюцuя , наречена статия , след прочитането на която знаеш по-малко , отколкото преди това ! Че и да захлебим и "Тиалото.бг",т.е. питай брат ми -лъжеца ...
1
2
 
3
 
! Отговори
9 преди 1 седмица
Сменяш я с мокра кожа и готово. Няма да е суха. :)