2011 MD ще прелети покрай Земята

Сблъсък между астериода и планетата ни е изключен
Обновена: 27 юни 2011 07:40 | 27 юни 2011 07:12,
71
2011 MD ще прелети покрай Земята
Изображение: NASA/JPL-Caltech

Днес астероидът 2011 MD с размери от 8 до 18 м ще прелети близо до Земята, по-ниско от геостационарните спътници, съобщи НАСА.

В 13,26 ч. по Гринуич небесното тяло ще прелети на разстояние от 0,00012 астрономически единици – около 18 хил. км, което е два пъти по-малко отколкото височината на орбитата на геостационарните спътници.

2011 MD е бил открит на 22 юни.

Траекторията на астероида в момента на най-близкото му положение до Земята ще приляга над бреговете на Антарктида.

Според учените сблъсък между астериода и Земята е изключен, но има ненулева вероятност от ПТП с участието на спътници или космически отпадъци. Освен това гравитацията на Земята може да измести орбитата на 2011 MD.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: астероид2011 MD
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
КАТ преди 12 години
в орбита има и пьт и транспорт! пьтя е орбитата на сателита а транспорта е самя тои. астероида играе ролята на пиян джигит преминавашт на червено :)))
69
1
 
1
 
! Отговори
veso преди 12 години
Hahahaha kude e tova PTP samo ne moga da se setq !! :D Tiq ot dnes.bg sa pulni s biseri hahaha
68
1
 
1
 
! Отговори
aaa преди 12 години
kraq na sveta
67
1
 
3
 
! Отговори
мама Божка преди 12 години
до 64 - Жоре Бекъма - *** как няма да *** обичаш бе майче, на мама миличкия ми той, мама кюфтенца ще си му изпържи. Хапни си първо от мекичките маменце, че с мас съм ги пържила, по-мазнички са чедо, а после от гамбите си хапни Жоре, дет съм напраила по мойта рецепта, тя таа твойта Мара едни гамби поне да можеше да ти приготви... Чакай да звънна на профиесора, да знае, че почти си готов вече, да не вземе майче да се унесе по онез балерини чедо, че отиде ни телевизията...
66
2
 
1
 
! Отговори
N1B1RU преди 12 години
Ти си бледо подобие на лъйнце.Има опастност от сблъсък и то голяма! Просто НАСА няма да ви каже истината!
65
1
 
2
 
! Отговори
ИНС преди 12 години
Ами астероида премина дори по близо от очакваното..имам теория за това в сверата на научната фантастика така ,че не я четете .Значи това е делигацията на изванземни представители минават по наблизо за да могат евентуално да се телепортират успешно на местен терен и така следва великото преселение от тяхна страна начало 8-ми ..база луната тарааа
64
2
 
1
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 12 години
А бе къде да го видиме тоя камък как лети?
63
2
 
2
 
! Отговори
Жоре Бекъма преди 12 години
до 61 - Мамчето ми - ДОООООООООООООООООООБРЕ МАМЕ.... ПОЧВАМ ДА СЕ ПОДГОТВИМ КАКТО СИ ТРЕБЕ.... :) И ДА ЗНАИШШШ... ОБИЧАМММ ТААА... КАТО ДИВО ПРАСЕЕЕ ТА ОБИЧАМ МАМЕ !!!!!.....
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаха голям смях ...мерси днес.бг продължавайте в същия дух ...
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъова с ПТП-то наистина е яко, ако не им е ясно на тези от сайта идва от пътно-транспортно проишествие, а в Космоса ни път, ни транспорт.
60
0
 
4
 
! Отговори
мама Божка преди 12 години
до 55 - Жоре Бекъма - Жоре, бе маме, това е името на стадиона бе маме, такъв квартал няма бе чедо мамино писано златно. Спокойно бе маме, няма да мине при нас бе чедо, само леля ти Маруля може да мине, ама спокойно маме. Хайде сега подготвяй се майче, че нали ще си водещ в телевизията миличък, ох на мама, той, умничкият ми - културната рубрика ще води!!!!!
59
0
 
4
 
! Отговори
Po-goliam преди 12 години
Този е малък, вижте какво ще мине през ноември !.. "На 8 ноември астероид с диаметър 400 м и тегло от 50 млн. тона, наречен 2005 YU55, се очаква да навлезе в орбитата на Луната. Той ще премине на разстояние от едва 323 478 км и ще е най-големият обект, който някога се е приближавал толкова много до планетата ни."
58
2
 
15
 
! Отговори
boby преди 12 години
Ахахахахахах, ПТП със спътници, това ме разсмя истински, първия ми качествен смях за днес, мерси Днес.бг :)
57
0
 
7
 
! Отговори
същата преди 12 години
до 53 - Прав сте да се гневите, но и не съвсем. Ще се опитам да се защитя, като отново наблегна на мнението си, че Космосът наистина не е по възможностите на днешните учени. Що се отнася до Земята - прав сте, че не само те са отговорни за нейното опазване. Но колко РАЗРАБОТКИ НА УЧЕНИ довеждат до нейното непрекъснато унищожение, било то под формата на торове, оръжия, болести, лекарства и т.н. ?!
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да качим всичкото *** на астероида и да им помахаме
55
3
 
4
 
! Отговори
Бойко: преди 12 години
-"къв си ти бе метеорит ли си къв си ааа?..."-"цветанов ,тоя метеорит да бъде спрян за проверка! Винетка има ли , преглед минал ли е?... И го дръжте далеч от магистрала люлин...да не ми потроши чисто новите мантинели !....казах ! "
54
4
 
2
 
! Отговори
Жоре Бекъма преди 12 години
....Ауеее... НЕВЪЗМОЖЕН... НЕВЪЗМОЖЕН.... КОЛКО ДА Е НЕВЪЗМОЖЕН ?!? АУЕЕЕ ?!?!.... Ж. К. "МЕТАЛУРГ" ке пострада ли уе ?!?!........
53
3
 
5
 
! Отговори
n;j;o[ преди 12 години
Ако стане напечено,Бочко ще набие метеорита и ще каже на Цецо да го арестува!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 51Защо учените да ти оправят Земята? Те отдавна съветват какво да се направи. Или си поредния ***, който се вярва на глупавите провокации, че учените само харчат пари и са виновни за всичко?
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом има "ненулева вероятност от ПТП", да пратим една патрулка за Антарктид-ско. Момчетата все някак ще се оправят със ситуацията и потенциалния нарушител!