Проект "Безсмъртие": Дълъг живот с мозък в тяло на робот

Руснак агитира милиардери и 30 учени, за да правят аватари
Обновена: 22 юли 2012 17:07 | 22 юли 2012 13:32,
119
Проект "Безсмъртие": Дълъг живот с мозък в тяло на робот
Алек Гинес в една от най-запомнящите си роли на джедая Оби-Уан Кеноби, който след първата серия от сагата "Междузвездни войни" се превърна и в холограмен образ. Снимка: Reuters

Вечната човешка мечта за безсмъртие придобива конкретни очертания с огласяването на грандиозен проект по разработването на технология за трансплантиране на мозък в роботизирано тяло.

Революционното хрумване е на руския медиен предприемач Дмитрий Ицков, чийто клиенти ще бъдат милиардери, пише британският всекидневник „Дейли Мейл“.

Срокът за създаване на холограмния аватар по проекта "кибер безсмъртие“, получил наименованието си заради едноименния филмов касоразбивач на Джеймс Камерън, е 2045 г.

Ицков твърди, че вече е склонил 30-ина учени и се бил свързал с милиардери от класацията на сп. „Форбс“, които били помолени да отворят банковите си сметки и да инвестират в проекта му.

За инициативата учени от цял свят ще бъдат свързани в интернет за създаване на международен научен център.

Щабът ще се занимава с антропоморфна роботика, моделиране на живи системи и на мозък и съзнание.

До десет години трябва да бъде разработен проектът на самата технология. На следващия етап "индивидуалното съзнание" ще се прехвърля в изкуствен носител без хирургия - трупът ще остава като празна черупка, а човекът ще продължи да живее в робота.

Последната стъпка ще е холографно човешко тяло. С него кандидатът за безсмъртие ще може да минава през стени, Ще могат да се движат със скоростта на светлината, като ефирния образ на великия майстор джедай от култовата холивудска сага „Междузвездни войни“ - Оби Уан Кеноби.

Неотдавнашни открития позволиха на учените да "надникнат" в човешки мозък за първи път с машини. Никой обаче досега не се е ангажирал да създаде роботизиран аватар.

Американската агенция за авангардни изследвания в областта на отбраната има разработки с военни цели за дистанционно контролиране на андроиди с мозъчни вълни, така че те да могат да заемат мястото на войници в сражения.

Нейната програма, наречена също "Аватар", разработва интерфейси и алгоритми, с които "войник ефективно да може да си партнира с полуавтономна двукрака машина, заключва "Дейли Мейл", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
12
 
! Отговори
Посока преди 11 години
Няма съмнение, че нашето тяло е само носител на човешката душа т.е. самият човек. Носителят може да бъде всякакъв тип, който изпълнява изискванията и нуждите на душата. До момента никой не може да каже къде е "кабинката" където се помещава. Някой си щял да премести бордния компютър и очаква, че така ще премести и самия човек. Велика глупост! И това ще стане, но засега никой не работи в правилната посока. Бог е водач и съдник в този процес.
85
2
 
5
 
! Отговори
a sega de преди 11 години
още един за лудницата, това няма да се случи поне още 50г
84
8
 
11
 
! Отговори
Томас преди 11 години
87 - Кой ти каза, че Бог трябвало да отговаря на молитви - според тебе излиза, че Бог е задължен да прави нещо, което няма нищо общо с истината. Бог отговаря на които молитви прецени.
83
11
 
14
 
! Отговори
Томас преди 11 години
86Антихрист ще се прави на Христос и мнозина ще са измамени - наистина ще има много холограми и хората ще си мислят, че виждат нещо, но то ще е съвсем различно.
82
11
 
20
 
! Отговори
Простосмъртен преди 11 години
Безсмъртието е дяволска лъжа още от ябълката на ***.В Матей 10:28 е казано"Не се страхувайте от тези,които убиват тялото,а душата не могат,но по-скоро се бойте от Него,който може и тяло и душа да погуби в пъкъла".Само Бог е безсмъртен и може да дари възкресение след второто идване на Исус Христос.
81
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ако неможеш да е.еш, да пиеш ракийка с шопска салата за чии ти е да си безсмъртен?
80
5
 
16
 
! Отговори
до Гошо Тъпото преди 11 години
Храната, водата и секса, за изисквания на тялото. След като го няма тялото и тези изисквания изчезват. Разума и съзнанието са нещата, които могат да съществуват напълно самостоятелно. При Гошо *** съзнанието се е развило до нивото на *** и е достатъчно да бъде поен, хранен и е.ан, за да живее пълноценно.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проекта трябва да се нарича Робокоп, защото е много по-близо до него като концепция:)А иначе още преди 50 г има опити човешкия мозък да съществува автономно от тялото. Колкото повече се доближаваме до БОГ, толкова по-голям ще става риска да отворим кутията на Пандора.
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е да, ама доколкото знам той трябва да отговаря на молитви и т.н. Нали е всемогъщ? Помоли го да излекува някой беден човек без крака.Виждал ли си Господ?
77
2
 
6
 
! Отговори
Холограф преди 11 години
Та като става дума за холографно тяло,някои твърдят,че така ще се инсценира идването на Христос,а това ще е Антихриста.
76
2
 
6
 
! Отговори
cornflakes преди 11 години
toia narod bulgarski ne samo ze niama hristianski zennosti,no niama i moralni takiva,nito puk kulturnivseki si izliva pomiata natrupana ot denia vurhu niakoi,zashtoto misleneto mu e urodlivo i ne uvazava nikogo,,,po delata im shte gi poznaete,, bog shte otdade vsekimu zasluzenoto ,nikoi koito se krie zad bogohulni dumi ili zad maski niama da ostane nerazkrit i izoblizen,dori i tezi,koito se podigravat i huliat tova koeto ne razbirat po niakakuv svoi izvraten nazin...
75
5
 
12
 
! Отговори
мупи преди 11 години
Човечеството е готово в деградацията си да се изкефи и с това. За двайсет години ще изчезнат всички живи и ще останат само милиардерите с желязни механизми. Но това е невъзможно да стане, тъй като има и други мераклии - военната върхушка, разни уважаеми мафиози които ще поставят ултиматуми - или безсмъртие за мен и моята, или взривявам болницата. Също докторското съсловие ако не си оближи пръстите, кой? Ще има много послеоперационни усложнения и мозъка изгнил, но всичко е платено. А евреите?!!!
74
6
 
5
 
! Отговори
Томас преди 11 години
77Защо Бог трябва да лекува всички хора с ампутирани крайници - Той не е златна рибка, която изпълнява желания.
73
5
 
7
 
! Отговори
Томас преди 11 години
80Колкото и да хулиш и да обиждаш това няма да даде повече тежест на думите ти. Кой ти е казал, че човека днес е същия като при сътворението? От там всичките ти глупави твърдения пропадат.
72
12
 
10
 
! Отговори
Бухала преди 11 години
Абе Томас, ти някъв ш*бан фанатик ли си да го ***? Какви са ти литургии, какво е това чудо дето си писал бре. Бог онова, бог това, знам само че в миризливата "книга на книгите" пише, че господ създал човека ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ, което ме навежда на мисълта, че тоя въпросен бог е лицемер, ***, педофил, изнасилвач, ***, крадец и т.н., както са повечето хора за съжеление на този свят. А християнсвтото за мен не нищо повече от една юдейска секта а сега марш да целуваш на някой поп мъдете
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То без п и шка какъв живот?
70
1
 
2
 
! Отговори
godness преди 11 години
Vanilla sky
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, Томасе, ти виждал ли си Господ? А защо не се помолиш на Бог да излекува хората с ампутирани крайници..?
68
1
 
12
 
! Отговори
325 преди 11 години
Фантастиката след години става реалност
67
0
 
5
 
! Отговори
апостол преди 11 години
в USA-то са още по -напред ама малко хора са наясно с тея неща и още повече да ги приемат насериозно Струва им се фантастично...............