Говорят ли ни? Учени уловиха сигнал от извънземен живот

Сигналите идват от съзвездието Херкулес – на 95 светлинни г. от нас
Обновена: 30 авг 2016 12:19 | 30 авг 2016 12:14,
78
Говорят ли ни? Учени уловиха сигнал от извънземен живот
Снимка: архив Reuters

Международният екип от учени към програмата СЕТИ, която цели да открие извънземен живот, изследва мистериозен сигнал. Пикове идват от звезда в съзвездие Херкулес, което се намира на 95 светлинни години от Земята.

Необичайният сигнал е засечен на 15 май 2015 г. от радио-телескопът РАТАН-600, който се използва от Руската академия на науките. Откритието е пазено в тайно до този момент.

Звездата е с име HD164595 и според учени е много подобна на нашето Слънце. До момента е открита една единствена планета, която обикаля в орбита около нея.

Според математикът Клаудио Мачоне, който работи в програмата СЕТИ, и руският астрофизик Николай Бурсов сигналът трябва да продължи да се следи.

Според изследователския екип това отговаря на всички изисквания за умишлено предаван сигнал от извънземен живот.

От Руската академия на науките са категорични, че сигналът трябва да се следи. От скоро към тях се е присъединил екипът на СЕТИ, които са насочили голяма част от радио-телескопите си към същото място на звездното небе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крили са го защото нашият физик Киро Слепока го е разшифрирал и съобщението е звучало по следния начин: Москалей на гиляку. Слава Украине!
14
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако там има някой, той със сигурност е много по-напреднал от нас ... дори може вече да не съществува, все пак този сигнал е тръгнал преди много много милиони годиниинтересно, интересно ...
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да ни говорят, по-добре да не отговаряме.Най-доброто място за слепи срещи с извънземни е по средата на пътя между двете цивилизации, което би предположило идентичен технологичен напредък, което изключва сценарии от тип "ацтеки гледат как испански конквистадори слизат на южноамериканския бряг".
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимния дето го чака царство небесноОт 2000 г повтаряте едни и същи уж казани от Христос думи, а нищо не се случва. Може да залъгвате само заблудени и необразовани хора с вашето натрапчиво блеене.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някога в бъдещето ще осъзнаем, че живота съществува и в различни измерения, плътности и паралелни вселени, и ще сме еволюирали да пътуваме м/у световете, както и сега някои пътуват, и чат-пат се отбиват насам да видят дойде ли му акъла на човечеството или още ще си създава негативна реалност за преживяване заблуден от ограниченото си съзнание(егото) осъзнаващо една мн малка част от честотният спектър на цялото - триизмерната реалност :D
10
23
 
8
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Щом от гнездото на бившата соцсистема идва съобщението,познайте колко е вярно.
9
2
 
33
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРЗащо са го крили ли? Защото учените, за разлика от политиците, първо събират научнообосновани факти, подкрепящи дадено откритие и след това го разгласяват, докато политиците първо изплюват някакви глупости в публичното пространство и след това всячески се опитват да го обосноват... къде вярно, къде не!
8
5
 
22
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Пичове, не се лъжете, че е далече. Скоро ще се разбере, че тая мярка "светлинна година" е човешка измишльотина. Разумните в Космоса ползват други мерки...
7
2
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Космически шум няма дамги заблуди. Има и сигнали от пулсари, коитомсамтолкова постоянни, все едно предава радиофар. Но този сигнал явно има друг произход, щом го крият. Или може би още не са установили произхода, за да предизвикат сензация.
6
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Покайте се, защото наближи царството небесно."Иисус Христос
5
0
 
20
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Точно там е разликата: ако има шум, значи няма сигнал, и обратното. Хубаво е да се прочете книгата "The Signal and the Noise", там много добре е обяснено кое от двете какво е.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците ще сключат едностранен договор с новите извънземни и ще изолират сащ и компания ауууу ужас
3
0
 
12
 
! Отговори
Влечугото преди 7 години
Бре ти наистина ше излезеш Умен гущер. Щом знаеш такива понятия ;))))
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какъв е сигнала? Има ли смисъл? Сигнали бол просто повечето са си космически шум.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интригуващо!