"Експериментът Филаделфия" – ток, който телепортира... кораб

След експеримента през 1943-а голяма част от екипажа полудява
Обновена: 6 ное 2018 10:03 | 5 ное 2018 20:45, Нели Христова
95
"Експериментът Филаделфия" – ток, който телепортира... кораб
Снимка: Pinterest
Лятото на 1943 година – вече две години САЩ е част от Втората световна война. Океаните са пълни с бойни кораби и подводници. А във Филаделфия, чисто новият разрушител "Елдрич" е на път да стане част от "Проекта Дъга", който ще даде невиждано предимство на американската армия и ще промени хода на войната.
 
Корабът и екипажът му ще станат невидими за вражеските радари, благодарение на сложна технология, създадена от самия Никола Тесла и се основава на "Общата теория на полета", открита от Айнщайн. 
 
Благодарение на електромагнитното излъчване и гравитацията, "Елдрич" трябва да остане скрит от противника, ала не точно това се случва. На пристанището във Филаделфия, корабът е опасан със система от генератори и бобини, задействането на които ще промени хода не само на войната, но и на света.  
 
Всичко се случва пред очите на стотици хора – генераторите са включени и "Елдрич" не просто става невидим за радарите. Той изчезва напълно и за секунди се появява на стотици километри - до Норфолк, Вирджиния. 
 
Очевидците казват, че синьо-зелена мъгла обвила кораба и той просто се... изпарил. После дошли и данните за новото му местоположение. Часове по-късно отново се появил на пристанището във Филаделфия, но екипажът му вече не бил същия. 
 
Много от моряците били дезориантирани, а по телата им имало изгаряния. Други били вградени в стените на машината, сякаш атомите са се разпаднали и сглобили отново, но по ужасяващ начин. Проблемите за оцелелите продължили години след това – някои минавали през стени, други се самозапалвали, трети били така обгърнати от лудостта, че се самоубили. 
 
Разбира се, американското правителство веднага покрило неуспешния си експеримент. Сякаш телепортирането никога не се е случвало, но мъж на име Карлос Алиенде изпраща писмо, описващо цялата история на астронома Морис Джесъл, който веднага я разпространява.
 
Учените по цял свят се разделили – някои вярвали, че казаното от Алиенде е истина, а други  - че е пълна измислица. Така "Експериментът Филаделфия" се превърнал в една от най-любимите конспирации на човечеството. 
 
Ала той далеч не е първият в историята на американската армия. Месеци преди това друг кораб е подложен на същата технология. Той става невидим за секунди, но не успява да се телепортира. 40 години след "Филаделфия" пък започват експериментът "Монтоук", а целта му е подобна. 
 
Документално, корабите опасани с генератори и бобини са факт. Дали разказите след това са истина не е ясно, но те се връзват с желанието на Никола Тесла да намери начин да пътува през времето и пространството.
 
Самият той, а и приближените му твърдят, че физикът едва не умира при един от експериментите в дома си, когато чрез магнитното поле, което създал, се озовал в съвсем различно време и видял миналото, настоящето и бъдещето. 
 
Никола Тесла се отказва от "Проекта Дъга", вероятно знаейки какъв ще е изхода от него година по-рано. Умира няколко месеца, преди правителството да започне разследване за случилото се във Филаделфия, а от дома му са иззети близо два камиона с документация, съдържаща всички изследвания на физика. ФБР веднага ги засекретява, тъй като представлявали заплаха за националната сигурност. Част от тях мистериозно изгарят, а мистерията, която обгражда кораба "Елдрич", едва ли някога ще бъде разгадана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МухахаЯкоооооооооооооо
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МухахаАз пък се надявам колкото се може повече мал.оумници да се омотаят с бобини, да настроят телефона за селфи и да пуснат тока.Така де, трябва да има фаворит за Дарвиновите награди.
84
1
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Надявам се тази "новина" няма да поддикне изобретателни читатели да се омотаят с кабели с бобини и да се включат към електрическата мрежа в желанието си да повторят триумфа на "Проекта Дъга" . Въпреки че бих се зарадвал следващия коментар да е от Малдивите писан от читател на статията извършил успешно експеримента . Леко пообгорял не от високото напрежение а от яркото и горещо слънце в този така прекрасен курорт . Нека проект " Високоволтова дъга " започне.... СЕГА !
83
4
 
6
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Ражбира се,че може и да има по-идиотско писание,но аз в момента не се сещам за такова!
82
1
 
1
 
! Отговори
няма значение преди 5 години
До Анонимти ме уби с тея нинджи с фалоси хахахахах
81
1
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Invazia преди 5 години
Открихме вражеска за земята и слънцето техника на Земята маскирана като фотоволтаични колектори централи и соларни лампи. Ползва се от тежко въоръжена вражеска цивилизация. Има над 600 техни малки военни кораба в близка зона до Атмосферния океан на дистация до 600 000 километра от тихия океан. Преди дни са свалени три техни проникнали пробни без екипажи кораба в тихия океан вдигна се врява ..НАправихме опити да позлваме тяхната система чрез солрани скенери качени на автомобили Има резултати
80
3
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Статията явно е редактирана- снощи подводниците бяха ядрени, днес са просто подводници. Но "Общата теория на полета" на Айнщайн още си стои.
79
2
 
6
 
! Отговори
tester1 преди 5 години
***, ***, с тази статия направо се "самоуби". Как не ви е срам да публикувате такава боза от неточности и откровени измислици.
78
2
 
3
 
! Отговори
tester1 преди 5 години
***, ***, с тази статия направо се "самоуби". Как не ви е срам да публикувате такава боза от неточности и откровени измислици.
77
2
 
3
 
! Отговори
tester1 преди 5 години
***, ***, с тази статия направо се "самоуби". Как не ви е срам да публикувате такава боза от неточности и откровени измислици.
76
1
 
1
 
! Отговори
Тошибиян преди 5 години
Къде прочетохте ядрени подводници
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лятото на 1943 година вече две години САЩ е част от Втората световна война" - ДА, и това е истина...
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, като чета написаното от колегите по-долу не мога да не да не стигна до извода, че: ЧУКЧА ПИСАТЕЛЬ, НЕ ЧИТАТЕЛЬ! Авторката е написала БОЙНИ кораби и подводници! Къде видяхте АТОМНИ?
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това "Общата теория на полета" ме разби.
72
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Напълно невярна статия! 1943 год-какви ядрени подводници? Как така два месеца след този проект и починал, когато Никола Тесла умира в началото на същата година, т.е. месеци преди Филаделфия? Журналистката нещо превежда, ама какво- и тя самата не знае! По-точно, важното е да напишем нещо, а дали е истина, какво ни дреме?
71
1
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
ядрени подводници през 1943...браво...не мога да намеря думи...
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ядрени подводници през 1943?Това някакъв филм ли е или комикс?
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
W.Cидеров и той е бил там, намерили са го вграден в една стена с кубинска пура в устата.Оттогава умее да свири качествено на барабани.
68
3
 
5
 
! Отговори
взрив в мрежата преди 5 години
Определено Валери е намесен. Искал е да намали звуковата вълна, но е изпортил Тесла.
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов е бил на кораба и се е оказал в 21 век с мозъчно увреждане.