Не Бог, метеорит заличава библейския Содом

Откриха доказателства за космически взрив в Мъртво море
29 ное 2018 21:50, Нели Христова
74
Не Бог, метеорит заличава библейския Содом
Снимка: Flickr

"Внезапно като гръм от ясно небе се вдигна буря. Господ изсипа от небето сяра и огън върху градовете на плодородната равнина. Техните дворци и храмове, скъпи домове, градини и лозя и веселите, жадни за удоволствие тълпи, които предишната нощ бяха похулили небесните вестители – всичко бе поразено“.

Заради греховете на хората, Содом, близо до Мъртво море е унищожен от Бог. Но дали наистина има нещо божествено в изгарянето на библейския град? 

Навярно не. Учени от Югозападния университет Албакърки в САЩ откриха следи от космически взрив, който е заличил обществата на север от Мъртво море в Среден Гор – районът на Тал ел Хамам, намиращ се в днешна Йордания. Именно там се счита, че са се намирали библейските Содом и Гомор.

Преди около 3700 години малък метеорит или комета навлиза в земната атмосфера. Според археолога Филип Силва, между 40 и 64 хил. човека са били убити от взрива. Градовете в радиус от 500 км. са били сравнени със земята на 100%, а на почвата и трябвали поне 600 години, за да се възстанови и отново да стане подходяща за отглеждане на култури.

"Сигурно е било почти толкова горещо, колкото повърхността на Слънцето", твърди Силва. Сред откритията са парчета керамика, чиято повърхност била превърната в стъкло. А за да се случи подобно нещо са нужни повече от 4 хил. градуса по Целзий. Но огънят не горял достатъчно дълго, че да превърне цялата керамика в стъкло – части от нея останали недокоснати.

Единственото нещо в природата, което може да причини подобно масово разрушение, според Силва, е именно космически взрив. Такива е имало няколко през цялата история на човечеството, като най-мощно е било падането на Тунгуския метеорит.

Учените изследват територията на Среден Гор в продължение на 13 години, като техните проучвания продължават и след това огромно откритие. Но Силва е категоричен, че случилото се на града Тал ел Хамам и всички около него напомнят невероятно много на "Битие: Глава 19".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"са били сравнени със земята"Ахахахах!!! "Сравнени". Ще кажа на шпакловчика да сравни малко стените! ;)
8
2
 
4
 
! Отговори
Божин преди 5 години
Не бил Бог......а метеорита кой го пратил?
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаах, оххх, че глупости се леят в този сайт. А този метеорит съвсем случайно е паднал, то всеки ден падат метеорити на земята :d
6
3
 
10
 
! Отговори
8 преди 5 години
След като интернет от 10 години гърми със снимки и доказателства, с половин уста така наречените учени признават, че тези градове са унищожени от удар дошъл от небето, което даже и да е така си е доста странно съвпадение. Шом за 2 града *** е имало такова нещо, какво ли чудо ще застигне цели държави с ***? Може би по-големичък метеорит, или малък астероид? Важно е да е научно коректно :)
5
6
 
3
 
! Отговори
Бойко се чуди преди 5 години
Малее, Путин от космодрума нали не изстрелва и метеорити???
4
11
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Религиозните м.акаци пак заблееха.. ...God=Dog!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е шанса някой метеорит да удари Содом и да не изгори в атмосферата вие колко метеорита видяхте да разрушават традове или маймуни да се превръщат в човеци ?
2
3
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Е, и така да е, значи Бог е пратил метеорит. Няма нищо случайно.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря,.Само, и, една-карта, да-имаше,.