Първите панорамни кадри от тъмната страна на Луната

Там има само кратери и никакви извънземни, видя "Чанъе-4"
11 яну 2019 18:00, Нели Христова
83

Снимки: Ройтерс

Луноходът "Юйту-2", който кацна на Луната благодарение на летателния апарат "Чанъе-4" продължава своята разходка по тъмната страна на спътника ни.

Още по темата

От китайското космическо ведомство се похвалиха, че машините се намират в стабилно състояние, но не разкриват подробности около мисията си. Това, което се знае е, че на борда на "Чанъе-4" има живи организми, които китайските учени искат да проверят, дали могат да оцелеят в Космоса. 

Според НАСА и другите космически организации, мисията на Китай е много повече от обикновен експеримент, който да хвърли светлина върху тъмната страна на Луната. Твърди се, че на "Чанъе-4" има оръжие, което може да бъде използвано за сваляне на чужди сателити. Азиатската държава, разбира се, отрича.

Въпреки слуховете, "Чанъе-4" и  "Юйту-2" за сега си вършат работата перфектно. Благодарение на сателита "Цюецяо" до Земята стигнаха първите панорамни кадри от машините на "тъмната страна на Луната" и за жалост на хората, които предполагаха, че именно там се крият извънземните, за да не можем да ги видим – това не е така.

Дори мистичната част от спътника ни е просто покрита с кратери и прах, но не и с тайни лунни бази.
 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До само питам

Щото Луната отразява далеч по-силна светлина. Гледай право към една ламБа и виж около нея дали ще нидиш нещо. Също Основи на фотографията. Фотоапарата не е човешко око.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През деня виждаш ли звездите? Тъмната страна на луната означава, че ние не я виждаме, не означава, че там не грее и това греене понеже няма атмосфера лекичко е по-силно от рехава светлинка на далечни звезди ...
60
5
 
3
 
! Отговори
само питам преди 1 година
защо от Земята се виждат милиони звезди,съзвездия,а на тази снимка в далечината само мрак
59
0
 
0
 
! Отговори
Как си го представяш преди 1 година
Е сега ще оповестим всичките провали на програмата Аполо, искахме още четири пъти да се разходим до там, но се появиха едни бюрократи и актьори дето не бяха мечтатели като JFK и станаха и едни други аварии ... Имахме си и едни други проблеми по онова време, харчеха се много пари за 2000 ядрени бойни глави и 100 ядрени опита в Тихия океан и СССР бяха някак си там...и стана така, че студената война стана по-важна от някакво си космическо бъдеще векове напред и те така ..
58
2
 
11
 
! Отговори
Армстронг - цитат преди 1 година
Това е една малка крачка на човек, но е огромно постижение в световната филмова индустрия.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 знаем ... А са били планирани още ... Това са хора мислещи в последователност и скокове. Какво ще правим през 13, 14, 15, 16 и се появява Рейгън и Картър и режими на икономии ...но са били планирани поне още 4... Няма го официално, било е в много работен вариант и така нататък. Funding cuts I bye, bye, Apollo ...
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и странно да ти звучи мисия Аполо 20 е била в етап разработка до спирането на финансирането и няколко войни. И Half-Life 3 е само мит, но не точно. Цялата програма Аполо е била с доста по големи цели ...
55
0
 
0
 
! Отговори
ЦИЦО ЦАЧЕВ преди 1 година
абе има нещо извън нас,но никой не знае какво е то!нали ще е интересно да научим????
54
0
 
2
 
! Отговори
на луната преди 1 година
"тъмната страна на луната" - колко пък да е тъмна
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това къде е правено - в студио Мосфилм, вероятно.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от НАСА яд ли ги е?
.
Че за какво да ги е яд? Тебе яд ли те е че някой друг преди теб е бил някъде?
51
3
 
9
 
! Отговори
Алф преди 1 година
Абе, китайците защо не покажат снимки с флага на САЩ забит от Армстронг.
За си спомним също, че първият полет към обратната страна на Луната бе осъществен от екипа на Брус Уилис когато помляха астероида, който заплашваше да унищожи земята --- това всичко беше заснето на документалния филм Армагедон.
50
0
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Това е обратната страна на Луната а не тъмната страна, когато е новолуние обратната страна на Луната е много светла.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пращат "заек" да ни убеди че там няма нищо! Някой ще ви повярват други не! За любопитните само ще подскажа Аполо 20 ;)
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да има извънземни на Луната сякаш ще ни ги покажат.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми те извънземните се показват само на американци. Затова
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло това са само първите стъпки, падаш ставаш, падаш ставаш и колония след тридесет години най-рано при сегашните геополитически истории и война за ресурси. Всъщност космическа цивилизация се става адски трудно. Много трудно е без ред и ясни правила за цялото човечество да се насочат ресурси към едно"нищо" въпреки ясните и видими ползи след сто, двеста, хиляда години. Още не можем да се справим с религиозните конфликти между невидимите проекции на глупостите ни.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път от много време някой направи нещо смислено. Замисляли ли сте се за първите кацания, че за пръв път се е излизало в открит космос и са нямали и представа за количеството радиация, за светлинките в очите и за хипотетичната възможност, че да оправдаеш милиардите похарчени трябва да покажеш снимки, които са с леко изгоряли негативи по времето на несъществуващи дигитални матрици. От тук обаче идва въпроса за живите предавания, които няма начин да се фалшифицират. И оборудването там ...
44
1
 
8
 
! Отговори
лунен джендер преди 1 година
С втория полет ще заминат на Луната сифииските джендерпротестери за да организират Лунен прайд.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от НАСА яд ли ги е?Ауу, кръв нямат!!!