Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!

Премиерът провери дейностите по разширението на газопреносната инфраструктура
Обновена: 20 май 2019 19:46 | 20 май 2019 19:44,
254
Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!
Снимка: МС

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. кубически метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. кубически метра. И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификация. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, след като се запознал с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е уточнил, че компресорните станции са американски.

Още по темата

"Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим", е добавил още министър-председателят и е уточнил, че трасето трябва да е готово до октомври.

Министър-председателят Борисов е наблюдавал полагането на тръби за изграждане на нов газопровод с дължина 11 километра от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". На място се изгражда и газоизмервателна станция "Странджа". Общата стойност на двата проекта е 75 млн. лв. - изцяло инвестиция на "Булгартрансгаз".

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г.

Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако проверявате всичко, свързано с ГЕРБ, както досега, значи нищо да не очакваме.То не беше Делянчо, Московски, Горанов ...
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кога сте видели ,при скандална ситуация Борисов да се появи и да вземе отношение? Напротив покрива се и чака ,да отмине бурята , а после се прави , че проблем изобщо никога не е имало...
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 10 до 12 милиарда годишно краде мафията гербаджийска! От ДДС, от НЗОК, от НАП, от НОИ, от ДОД, от всичките ваши пари, когато си плащате сметките, когато си плащате градините, училищата, университетите, болница, от ГО, от техническите ви прегледи, от водата, от тока , от парното, от всичко, за което се сетите - те ви крадат гербаджиите вече десет години...!!!!
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките не са достатъчни! Къде са данъчните! Къде е комисията за отнемане на незаконно придобито имущество! Как така държавни служители като Цецка със заплата от 3 000 лв дава 200 000 евро за апартамент! Къде са данъчните!
45
3
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Ама преди години козирува на баба Меркел и утрепа Южен Поток с което загубихме едни 500 милиона годишно
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАТЪТ НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ С ГРАТИСЕН АПАРТАМЕНТ ОТ ФИРМА БЛИЗКА НА ВЛАСТТАИМОТНА СДЕЛКА НА СЛЕДОВАТЕЛ 1: СИНЪТ НА БОРИСЛАВ САРАФОВ КУПУВА КЪЩА ОТ РАЗСЛЕДВАН ОТ БАЩА МУ! Огромното смущение в тази сделка идва обаче не от стойността й/като произходът на парите отново е невъзможен за доказване/, колкото от страните по нея. Както споменахме, купувач е Боби Борислав Сарафов син на Директора на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Борислав Сарафов. Продавач обаче е Емил Станимиров Жеков син на разследвания от Борислав Сарафов в края на 90-те години и в началото на века и осъжд
43
3
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Управлява ни психично болен човек!
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШЕФЪТ НА ДНСК С ГОЛЯМ АПАРТАМЕНТ НА ПЪРВА ЛИНИЯ В СОЗОПОЛ ЗА 17 000 ЛВ. НА ИМЕТО НА ТЪЩА МУСЛАВА НА ГЕРБЕРАСТКИТЕ КРАДЦИБОРИСОВ - НИ ЛУК ЯЛ, НИ ЛУК МИРИСАЛ
41
2
 
18
 
! Отговори
трол преди 5 години
тоя или съвсем е изкуфял или просто вече тотално мисли всички да ***. Последните дни обикаля телевизии и говори пълни лъжи, но г-н ЛъЖа не спира до тук а сега ходи да нагледа преместено камъче, пресушена локва, но защо не се разходи с кандидат-ефродепутатите по графа или градинките ремонтирани от фандъка? ааа. сетих се защото и един депутат няма да вкарат!!
40
2
 
17
 
! Отговори
КОАЛИЦИОННО ШКЕМБЕ преди 5 години
ТЕРАСИТЕ НА КАРАКАЧАНОВ СЕ ОКАЗАХА ПЕТ ТРИ ОТ ТЯХ ОСТЪКЛЕНИ
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Цветанов се сдобил в края на април 2019 с нов апартамент от 384 квадрата на преференциална цена от 320 евро на кв.метър.Честито на всички пенсионери.
38
2
 
17
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
До АнонименКъщите за гости умишлено не се проверяваха, макар да има капацитет за проверки самото ДФЗ - не беше изгодно да се проверяват!
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е при Суджуците - асансьори и тераси да има1. Лидер по демографски срив и изчезващ народ! За справка, от 89та година ТУРЦИЯ си увеличи населението с 26 МИЛИОНА! Ние намаляхме с 3 милиона или ЕДНА ТРЕТА.2. Лидер по бедност с един милион човека под чертата на пари за оцеляване! Хора умират от глад и студ всяка зима изгорили вече дограми и мебели.3. Лидер по срив в свободата на словото! 99 процента от медиите собственост на държавната мафия.4. Лидер по битова престъпност.И още много "лидерски" успехи.Честито да ни е на всички
36
2
 
20
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 5 години
И БЕЗ ЦВЪКИ ЦВЪКНА НОВ БИСЕР, БРАВО! ЕТО ГО: "ПАРАЛЕРНО С ДИПЛОМАЦИЯТА - СТРОИМ." САМО ДА НЕ ГО ПОПИТАТЕ: "ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НА ДИПЛОМАЦИЯТА, КАКВО ПРАВИ?", ЧЕ НЕ Е БИЛ В ЧАС ПО ПЕРПЕНДИКУЛЯРНОСТ!!!
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов бетер Цачева!Безкраен, безсрамен фалш!
34
3
 
18
 
! Отговори
Наглец преди 5 години
*** мутра. С чужда пита помен прави . Пак развя санирнето ( разбирай купуването на гласове) предизборно. По-*** от него са само тези, които му пригласят.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко успешно разиграва сценки за крадливите му другарчета, а простия народ му вярва. Време е за наказание!Бойко успешно разиграва сценки за палавите му другари, а простия народ му вярва. Време е за наказание!
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефа на шайката, натрупала за 10 години несметни богатства за сметка на народа. Каламбурите му вече не са ни интересни, нито забавни. Облякъл е агнешката кожа предизборно, за да омайва овчия електорат. След изборите пак ще бълва змии и гущери по опонентите и ще се хвали какво уж бил направил. Репертоара му го знаем вече наизуст и освен досада, не предизвиква нищо друго у нас.
31
2
 
16
 
! Отговори
- преди 5 години
Гнусотия! На 26 ще има "доместос" за герб - убива ги до крак......микробите де!
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им имах проблемите - да дойдат да видят положението в София и мафията ГЕРБ.Фирми на ГЕРБ са окупирали всичко и източват бюджета на Държавата и Общината в собствените си сметки. Всичко се върши само на хартия.