БГ сирене 16 лв./кг в Ав$тралия
БГ сирене 16 лв./кг в Ав$тралия
Чисто висококачествено БГ сирене тук в Сидни Ав$тралия е 11.99 AUD за 900гр. По курса 11.99 AUD = 14.81 лв. за 900гр. Или 1кг. излиза 16.45 лв. Сирене Made in Bulgaria по БДС. Колко ви го продават там? Ако е по евтино да ви пращам от тук е 16 лв./кг, където минималната работна заплата е 4000 долара, а чистачката на сградата където работя на центъра CBD, зима повече от българско ИТ, аахахаха! А помните ли висящото кафе преди години? Проглушихте ни ушите с тия висящи кафета! На ви ся висящо сирене Снимка: От Сидней Ав$тралия | 19 мар 2023 20:44
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
455
67507
68
46
Напиши коментар Коментари
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено, че ше намаляват. За гастарбайтерите тоя месец примерно -200 евро като му вземе инфлацията е това дето е изпращал едвам на изоставените си родители. Иначе индиректно наливайки някави пари в икономиката да, може да се каже, че достигат до всички. Но ако сметнем какво останалите наливаме в икономиката ежемесечно то, гастарбайтерчета, квото щете правете все ми е тая. Гледайте си вас дето живеете по 6 човека и мизерствате та да изпратите на бабите некви 2-300 евро и то не всеки месец.
227
7
 
4
 
! Отговори
реалиста преди 2 месеца
Никога не е имало изпращане на пари от имигранти . Нито един не може да покаже какъвто и да е документ за парите които праща. Още повече за парите които ужким печели на запад . Да речем в Мюнхен . Всичко са измислици. Бачкат за минимална надница и накрая ако им останат 100 евро е добре .
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спокойно, изпращанията намаляват, не се бой :). Явно няма смисъл да ти се обяснява как тези пари индиректно стигат и до теб - не вдяваш. Ама ти с на а ка ния си г ъ з и повече от жалките си данъци, много гръмки изказвания правиш. И да, не е като в другите държави, поне до тука ти стига пипето. Аре лека
225
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе не знам до сега някой гастарбайтер да ми е давал на мене или на някой познат и не знам колко идва от тях за подпомагане на техните си роднини ама знам, че с нашите данъци и плащания от тук се върти целия оборот на държавата, пенсии, соц. плащания, обещетения, майчински и още други. Да, може да не са като в другите страни като суми но все пак 2 мил българи избягаха да си спасяват само техните си гзве и сега изпращали били. Ами вземете си и родата и не изпращайте ве, някой да ви кара насила?
224
4
 
1
 
! Отговори
До реалиста преди 2 месеца
Абе той има само 200 евро защото другото го праща в България да подържа пенсиите и такива дървени философи като теб. Нали знаеш колко идват на година от такива като него?! Иначе с тези смешни лафчета, на пейката пред входа на по пластмасарка
223
6
 
6
 
! Отговори
Реалиста преди 2 месеца
До emigrant Важното е че ти си успял . Имаш 200 евро в джоба и стая под наем на 100 километра от окръжния град в който живееш . Веднъж в годината си взимаш дрехи , защото тогава е разпродажбата . И когато идваш в България взимаш кола под наем . Мерцедес .
222
3
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 2 месеца
do206а още по-важно е в каква държава живееш.България е далечко още от нормална държава!!!!
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бат Минко, лятото мина, а нищо не ни показа от Луксозенец тази година! Свиреха ли момите на мандолината?! Уискиту хармония ли беше?! ;)
220
10
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
И какво са толкова успели в Германия ??? Една карта за транспорт в Мюнхен е 200 евро . Наема е 1000 . Местата с хубава заплата и позиция са заети . Германия беше добре за гастербайтери допреди 10 години . Сега е все тая . И не се знае след време като натежи клона на пенсиите в Германия да не се отреже . Да ти кажат - пенсия ама в Германия . И тогава ще видим с 1000 евро какво ще правиш . 800 наем и 200 комунални .
219
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Далеч не всички българи са се реализирали добре в чужбина. Обаче, тук няма никаква друга алтернатива - повечето от заводите бяха закрити още от средата на 90-те, тогава реалната безработица бе над 60%. Не всеки може да живее на село, но дори там няма никаква гаранция за продаване на продукцията. Ако в момента се върнат 2 милионата българи зад граница, тук ще настане хаос, хранителните вериги няма да могат да поемат тези хора.
218
2
 
4
 
! Отговори
фен(бивш) преди 3 месеца
Съгласен с218.Много нашенци,СЕ РЕАЛИЗИРАХА НАВЪН!ИМАМЕ ПОЗНАТИ12г в Германия.тука едва кретаха.Там са добре.Ще вземат хубави пенсии,не като тук,блъскаш40,45гза300лв.В момента са тук,викат що да се връщаме.А РАБОТЯТ,ОБИКНОВННА РАБОТА.
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пепи, душичке, избягали са от ***. Никой не ги е гонил, просто бяха освободени. Това кой какво е постигнал си е тяхна работа. Сигурен съм, че има и много успели, и обратното. Ти не ги жали.
216
9
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
До До ссс 2 милиона избягали . От какво са бягали ??? Някой ги е гонил . И като са отишли в чужбина какво са постигнали . Апартамент - личен деца хубава позиция във фирмата ??? Или кретат на най ниското ниво на социалната пирамида .
215
3
 
9
 
! Отговори
Ламбда сонда преди 3 месеца
Продавам полуоска от голф за кенгура с отстъпка
214
4
 
8
 
! Отговори
До ссс преди 3 месеца
Ами от над 2 милиона избягали, това че са се върнали 15 семейства и ги тръбят по медиите, е точно обратното на което казваш. България е рай, но за съжаление е пълна със Синдьовци. Синьото си е ***.
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коректен
212
2
 
3
 
! Отговори
до по-долния преди 3 месеца
Ами всеки с нямането си бе,човек!Кво се чудиш!?В оная "Младост"дето е до Пазарджик все са такива!Сиромах е човека,това е!
211
7
 
1
 
! Отговори
ссс преди 3 месеца
що народ се връща от чужбина... купуват къщи по селата и казват тука е родината и рая... тоз го е ухапал нещо отровно и ръси мозък кой колко пари имал...
210
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоя комплексар Сидно бил жив помислих че отровен паяк го е ухапал той иначе в акъла няма да се оправи човека тотално асоциален и коплексар ама да е жив и здрав да ни разсмива
209
4
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
А аз си гледам фермата в реброво и уча Python . Вече това е модерно .