С всичко се свиква :Д
С всичко се свиква :Д
Снимка: Марина | 13 дек 2014 16:57
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
35
8816
30
10
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
lelka преди 9 години
А някой случайно да е запознат с теорията на Фром?
24
2
 
0
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Ето това вече е качествена дискусия. Хора, които са наясно с материята. Само искам да отбележа, че аз съм анархист и отричам всички теории и системи. Тоталната анархия гарантира най-строгите закони. Тук вече съм готов да споря с всеки. Маркс, Смит, Рикардо... са ми само за загрявка. Благодарение на тези теоретици си разчиствам пътя от плявата, към качествените умове.
23
2
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 9 години
Точно тук Маркс греши най-силно! Няма такова нещо като акумулиране на огромно богатство от някакъв ограничен кръг хора, задушаващ всички останали. Първо защото когато ние имаме монопол или олигопол, просто няма пазарна икономика и второ защото икономиката е един много динамичен жив организъм, който непрекъснато се променя и развива. Рецептата на Маркс за общо увеличение на благосъстоянието е много погрешна - когато отнемеш на икономиката нейната динамика и стремеж за развитие ти я унищожаваш.
22
2
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Да кажем, че съм доста по наясно от теб, защото освен с теориите на Маркс имам представа и от тези на Адам Смит, Кейнс, Фон Хайек и т.н. има да правя изводи, а не механично да възпроизвеждам разни цитати. Защо Маркс все още се изучава? Първо защото той е част от историята и слава богу ще си остане там завинаги, но и второ, защото той дава едно добро обяснение за възникването на икономически кризи в пазарните икономики, на базата на което след това истински икономисти създават теориите си.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До робин лудРуският директор на проектната компания Южен поток България АД Игор Елкин получава над 15 500 евро, или 31 000 лева, заплата на месец.0 000 евро е заплатата на техническия директор на проекта, който е руснак.8 хил. евро е месечната заплатата на неговия заместник, който също е руснак.7 хил. евро, или 14 000 лева, взема счетоводителката на Южен поток България, която е българка. Ало ало Робине?За НАШИ ХОРА. другари, виж как хубаво работи капитализмът?;))
20
1
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Това, от своя страна, ще предизвика икономически кризи и изостряне на конфликта между богаташите и работническата класа. "Акумулирането на богатства на единия полюс означава същевременно акумулиране на мизерия, агония, робство, невежество, жестокост и умствена деградация на другия полюс,"
19
1
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Да кажем,че не си съвсем наясно с Маркс. Той все още се изучава в повечето икономически университети и то не като отрицания на теориите му. И се оказа,че тъкмо трябва да го забравим и той пак се появи във връзка с кризата: Според теорията на Маркс, капиталистическата система неизбежно ще доведе до обедняване на масите, тъй като световното богатство ще се концентрира в ръцете на един ограничен и алчен елит.
18
5
 
2
 
! Отговори
До 21, 22, 23 преди 9 години
Защо не вземете да прочетете Маркс, и тогава да освободите напъните си...
17
3
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
След тоталния фалит във всяко едно отношение на комунизма във всички точки на света, където той се е появявал винаги насилствено между другото, кой точно очакваш да запали нова революция? Може би 60 годишни промити мозъци с нацапани ***?
16
2
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
БКП какво значи? Комунизма има много пророци, Маркс е само един от тях - кой си ти за да твърдиш кой е най-истинския? Да комунизъм е има, защото най-малкото режимите в бившия Източен блок се наричаха комунистически! Няма такова нещо като истински комунизъм и капитализъм, всичко е въпрос на възприятие на базата на някакви съвсем общи принципи. Конкретно Маркс е обрисувал едно тотално нереално комунистическо общество, тотална утопия, абсолютно неприложимо в действителност.
15
6
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Едва ли имаш умствения потенциал да говориш за разликата между истински комунизъм и капитализъм. Това, което е било в България не е било комунизма описан от създателя на идеята му - Карл Маркс. Самия той е казал, че комунизма е висша форма на управление, която може да се наложи само в развитите държави. За съжаление СССР по онова време не е била такава.Но деня на истинския комунизъм идва и все повече събития показват, че това в правилния път.
14
2
 
1
 
! Отговори
джо камата преди 9 години
абе ей...***....когато пишете коментари в сайта на мястото на "Име" се отбелязвайте все едно как...когато сте АНОНИМНИ няма как да си получите репликата защото номерът ви на поста търпи промяна поради изтриването на предходен неподходящ сперед правилата на сайта пост............легитимирайте се дори и по най-тъпия начин ако искате начин за да може ,когато псувам да знам към кого да отправя благословията си...трибуквеници !!!!!!!!!!!!!!!
13
3
 
2
 
! Отговори
лимонадения джо преди 9 години
До Анонимен19 -ти,казваш ,че си започнал бизнес миналата година и твърдиш ,че си станал много вещ в занаята ,като си позволяваш да правиш квалификации ,които със сигурност не са нужни на никого....пожелавам ти да пишеш по повод новоизлюпения си бизнес след 10 години ,защото за 5-6 години дръпнаха кепенците хиляди бизннесмени с дългогодишни фирми...дерзай,младеж!
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бездарниците отното обвиняват другите за собствената си мизерия, за да се почустват по-добре поне за миг. Точно когато ставаха най-големите панаири миналата година започнах бизнес с пари колкото за един хубав телфон, какъвто повече от вас имат. За сега не правим милиони, но 4-*** човека изкарват добри заплати и имат добри условия на работа, всички са доволни. Скоро вероятно ще сме повече. Вие ще си купихте новото галакси, а не направихте тва, а? Мързели бездарни...
11
10
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Бъдещето е на умните хора, а комунизма не вирее сред тези среди, така че сам си прави сметка какво бъдеще има червената античовешка идеология.
10
4
 
10
 
! Отговори
робин луд преди 9 години
все ми е едно дали ще го наречете социализъм,комунизъм или капитализъм..искам,когато отивам на работа да ЗНАМ,че ще получа възнаграждение ,което да ми позволи да се чувствам,като човек...при днешния "капитализъм" това НЕ Е ТАКА,...много голяма част от трудещите се са едни пребити от експлоатация хора,което съвпада точно с картинката от статията...за съжаление..........................
9
3
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
ей ***, я да не хвърляш прах в очите на хората, *** ***!
8
10
 
7
 
! Отговори
без комуняги преди 9 години
Руска пропаганда в действие.Наемните работници показани в червено!Този тръбач,който има претенции,че е чел Маркс да спре,защото не го е чел.Този същият Маркс,чието истинско име е Мордехай и е евреин е живял като *** и е умрял като такъв.Така се е изказал за него вашият вожд Ленин,червено паразитче нещастно.Наистина трябва повече да четеш, ако можеш де.Престанете да лижете гъзовете на тъпите руснаци.
7
8
 
8
 
! Отговори
Хи хи хи хи преди 9 години
1 долар -= една торба рубли
6
11
 
10
 
! Отговори
Зелени преди 9 години
1 долар = 57 рубли зелени русофилчета ,как сте , ставате ли по зелени .