Лятото е тук, макар и мокро! Кога да ходим на море?

Циганско лято в края на септември, прогнозира климатолог
30 юли 2018 08:20,
8
Лятото е тук, макар и мокро! Кога да ходим на море?
Снимка: flickr

Лятото е тук, само е по-мокро, настоя климатологът проф. Георги Рачев. След 3 август по думите му ще има затопляне, а в средата на месеца ще е подходящо за море.

"Тук си е слънцето и лятото е навън. Нищо му няма на лятото, по-влажно е - такова, каквото беше само преди 4 години. А още по-мокро беше лятото през 2005-а", припомни той и изтъкна, че в последните десетина години сме станали "доста по-чувствителни".

"Възприемаме и най-малките отклонения от това средно, за което ние имаме представа, че трябва да бъде, и го смятаме за някакъв голям катаклизъм", поясни той пред "Дарик".

Още в първите дни на август времето ще се стабилизира, обеща Рачев.

Слънцето ще се показва повече и на повече места, а валежите ще стават все по-малко, на изолирани места и ще са типично летни - с висок интензитет за кратко време.

От 3-4 август ще започне по-продължителен топъл период със сухо време. В средата на август месец температурите се очаква да надвишат 35 градуса, сочат средномесечните прогнози на метеорологичните центрове.

"В температурно отношение няма да има разлика. Август ще бъде такъв, какъвто го познаваме в последните 20 години. Валежите се очертава да бъдат малко по-високи от нормалното в западната половина на страната и по-малко по морето", допълни експертът.

Възможно е циганско лято в края на септември, прогнозира още Георги Рачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
ДВД преди 5 години
Какво лято на север от Северна Македония?
6
2
 
7
 
! Отговори
Ц.е.н.з.у.р.а. преди 5 години
"Възможно е **** лято в края на септември" - това не трябва ли да е цензурирано?!!О, забравих! Цензузират се само коментарите под статията.
5
9
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Като пекне слънце ще се ходи на море.....но далече от Черно море.Не искам моите деца да почиват м/у диваци и чалгарки.Предпочитам чисто море,вкусна храна,добро обслужване и усмихнати хора.За това у гръкцо и турско.
4
5
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Бе кво лято бре! Секи ден ходиш с чадър и яке! Какво лято е това!? То само сняг дето не завъля, само по това може да се каже, че май е лято!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможно е
2
4
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Ходете да...почивате на планина,над 1000 метра надморска височина.Укрепва нервите и...дишането,а е и малко вероятно да срещнеш някой...дупетат или политик от кабинета;тях...тишината ги плаши.
1
6
 
31
 
! Отговори
уффф преди 5 години
Мокрото лято завъди пълчища бълхи из софийските улици, а кметицата не обработва площите - вече всичко е на самотек. Гадория!!!