На места дъжд, температурите стигат 13° и 17°

Над Черноморието ще е слънчево
7 мар 2020 08:45, Петя Славова
0
На места дъжд, температурите стигат 13° и 17°
Снимка: БГНЕС

Днес над Източна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, докато над Западна България ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни в следобедните часове и през нощта срещу неделя.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до умерен, в Югоизточна България временно силен юг-югозападен вятър, но в Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 12 - 13° във високите полета на Западна България до 19-20° в източните райони от страната.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен южен вятър, който постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 9 - 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремедъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари