Времето днес: Облачно, на места ще превали дъжд

Максималните температури ще достигнат 17 градуса
Обновена: 29 мар 2021 07:09 | 29 мар 2021 06:52, Александър Попов
0
Времето днес: Облачно, на места ще превали дъжд
Снимка: БГНЕС

Днес ни очаква сравнително хладно време с променлива облачност, като на отделни места в планинските и източните райони ще превали слаб дъжд.

В сутрешните часове температурите ще са в интервала от 1 до 6 градуса. С напредването на деня градусите ще се покачат и максималните ще достигнат до 17 градуса в Южна и Югозападна България. За района на София температурата ще е 12 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месец март.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по Северното Черноморие, слабо ще превали.

Максималните температури на въздуха ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините на места ще превали слаб дъжд, над около 1500 метра - сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Във вторник и сряда вятърът ще се обърне от североизток, през първия ден временно ще бъде умерен и с него дневните температури още малко ще се понижат – максималните ще бъдат предимно между 10° и 15°. Облачността ще бъде по-често значителна и на места във вторник в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, ще превали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, дневните температури ще се повишат с 3-4°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари