Очаква ни облачно време, жълт код в 5 области за валежи

Температурата ще стигне 28 градуса
16
Очаква ни облачно време, жълт код в 5 области за валежи
Снимка: БГНЕС

Днес облачността ще обхване по-голямата част от страната, след обяд и през нощта срещу вторник ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на места в Югозападна България и Рило-Родопския масив интензивни и значителни по количество, валежи от дъжд и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълт код е обявен в 5 области на Югозападна България за гръмотевични бури и валежи. Кодът е в сила за областите Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска, Кърджалийска. В тези области след обяд и през нощта срещу вторник ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Количества 20-30 мм, локално и повече.

Без валежи ще е в крайните североизточни райони, където ще бъде предимно слънчево, а привечер и над останалата част от Северна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Ще е почти тихо.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб предимно от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16-18°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд ще има краткотрайни, в масивите от Западна България интензивни, валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. На много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд временно интензивни, с гръмотевични бури, по време на които вятърът ще се усилва и ще бъде с променлива посока. Има условия за градушки. Временно отслабване и затихване на явленията ще има след полунощ, когато ще бъде почти тихо, ще се изяснява, а с повече слънчеви часове, главно сутрин, ще е в сряда и четвъртък.

Дневните температури ще са предимно между 23° и 28°, с един-два градуса по-високи към средата на седмицата. През периода по-малко ще са валежите в крайните източни райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Божа работа е всичко случващо се в Природата.Аз и моите приятели, които уважаваме БТВ като елитна медия,не можахме да вменим на ръководството й,да ограмоти една подвизаваща се в същата медия,Станислава Цалова. Собственици,директори,защо не виждате как работи госпожата със стаж почти за пенсия?Ако не вървят надписи върху камерата,тази ще се чуди в кое кьоше да гледа. Няма такава "синоптичка",дори и в току що прохождащите кабелни телевизии!Тъжна картина,която е срам за БТВ!