Жълт код за високи температури в 13 области, в други 6 ще вали и гърми

На места са възможни и градушки
21
Жълт код за високи температури в 13 области, в други 6 ще вали и гърми
Снимка: БГНЕС

Жълт код за високи температури е в сила за 13 области в страната за днес. Предупреждението за високи температури важи за областите Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич. Максималните температури в тези области ще са около и над 35°.

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за областите Силистра, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново и Габрово. Вечерта и през нощта срещу петък там ще се развият мощни гръмотевични бури и ще има интензивни валежи, на места количествата ще са около 40-50 mm. Има условия и за градушки.

Предупреждение за гръмотевици е валидно за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град и София-област. В тези области около и след обяд ще се развият гръмотевични бури.

Днес ще е предимно слънчево, но около обяд над Западна и Централна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. По-късно вечерта и през нощта срещу петък явленията ще обхванат и източните райони, като в Североизточна България се очаква гръмотевичните бури да са мощни, с повишена вероятност за обилни валежи и градушки, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Отново ще е горещо с максимални температури предимно между 33° и 38°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вечерта облачността над северното крайбрежие ще се увеличи и през нощта срещу петък ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурите остават високи, максималните ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 23° и 25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

В петък, главно в Южна и Източна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има повишена вероятност за градушки и локални значителни количества на валежите. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 27° и 32°. През почивните дни ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми. В събота ще бъде хладно за началото на юли с максимални температури в повечето райони под 30°, в неделя ще е малко по-топло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Давам кинта който гласува за мен,Божков плаща😁
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До селянин--------------------------- На който му е мек не му падат.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SHEFA (на водопада) - ракетите против градушка са си тук и се изстрелват. Може да отидеш до някой от полигоните и да гледаш как ги изстрелват. И спри да викаш, не си си на мегдана у село.
10
3
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КАДЕ СА РАКЕТИТЕ ПРОТИВ ГРАДУШКА?????????????-НЕ МИ СПЕТЕ А РАБОТЕТЕ ПО ВЪПРОСА-ТАКА ЛИ ВИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ?-ЩЕ ПРОВЕРИМЕ РАЗХОДА -АКО ТРЕБЕ И ТАМ ЩЕ ВИ СМЕНИМЕ ВСИЧКИ И ДО ТОЗИ ДЕТО СЪОБЩАВА ВРЕМЕТО.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехории.. Жълти кодове и алабализми. Лято е, сняг ли да вали.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен10 Вие може и да сте лято... аз лично съм човек. Всеки сам избира какво да бъде.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикИ се хвалиш, че си един пияница мързел ?
6
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
В парк Възраждане има страхотен аквапарк. Чудя се дали да не отскоча по някое време
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак сме лято.Едно време нямаше такива кодове.
4
5
 
4
 
! Отговори
селянин преди 2 години
голи жени дали ке падат и дека
3
2
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Който бачка и то някъде навън да му мисли :))) Айлякчиите си седим на климатици по къщите и поркаме
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2: щото така е модерно сега. Отвори Фейса и всички се поздраеяват за джулай. Смятай каква деградация и заличаване на езика ни има. Жалка държава, *** народ
1
6
 
16
 
! Отговори
x преди 2 години
По бай тошово време си беше лятна жега, а сега му викат жълт код за опасно време.