Седмицата започва с топло време, градусите до 35

В сряда започва ново захлаждане
23 авг 2021 06:51, Александър Попов
1
Седмицата започва с топло време, градусите до 35
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новата седмица започва със слънчево време, дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 27° и 29°, а на морската вода - 26°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 16°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието. По-късно през деня над западните райони от страната ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планините, ще превали и прегърми.

В средата на седмицата от северозапад ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. В сряда явленията ще са главно в Западна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - на много места из цялата страна. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари