Снегът спира, ветровете намаляват, но остава студено в понеделник

Максималните температури ще са между 0° и 5°
26 ное 2023 17:20, Красимир Ангелов
6
Снегът спира, ветровете намаляват, но остава студено в понеделник
Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, ще е почти без валежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ще отслабва, но ще остане умерен, временно и силен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, на места в котловините до минус 8° - минус 11°, в София - около минус 7°. Атмосферното налягане бързо ще се повиши и вечерта ще е близко до средното за месеца.

В понеделник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен, вятър от запад-северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често намаляваща до слънчево. Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне, но ще е силен, от запад-северозапад, Максималните температури ще бъдат 3°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но още преди обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, главно в сутрешните часове, все още със слаб снеговалеж. Ще духа силен, сутринта - и бурен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

Във вторник, със слаб до умерен, в източните райони - временно силен, юг-югозападен вятър ще се затопли. Ще преобладава облачно време, ще започнат валежи, в по-голямата част от страната от дъжд, в Западна България - от дъжд и сняг; там ще има условия за поледици.

През нощта срещу сряда вятърът отново ще се обърне от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува нова порция студен въздух. В сряда ще бъде ветровито, температурите ще са с малък дневен ход, от около нулата на места в Западна България до около 10° в Югоизточна. Само на отделни места в Южна България са възможни слаби валежи, предимно от дъжд. Облачността ще се разкъса и ще намалее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 4 месеца
Утре на шейните, а тези дето нямат накива, да вадят по един найлон и пързул...
4
0
 
4
 
! Отговори
Грета преди 4 месеца
Какво бе, това е най-топлия ноември в историята, излизайте навън по къси *** казах! Да не сте ми се оплакали, че ви студено ей, че като полудея, като се нацупя.....
3
4
 
1
 
! Отговори
Зимата е турска, преди 4 месеца
На обяд слънце и разтапяне на снега. Ще е мочорливо и нормално студено. Всеки да разчисти пръчките и да направи по една пъртина. Изненада снега и синоптиците.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На бедните българи не ни трябва студ
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нестабилно и затопляне на времето!