Топло за декември ще е утре, максимални температури до 10°С

Сряда и четвъртък ще застудее, очакват се валежи
4 дек 2023 17:45, Анисия Иванова
3
Топло за декември ще е утре, максимални температури до 10°С
Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, но в равнината част от страната ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, малко по-високо по Черноморието, в София - около минус 2°.

Утре облачността над страната ще бъде значителна, почти без валежи. До обяд на места в низините и котловините видимостта ще остане намалена. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 5° и 10°, по-ниски ще останат в Северозападна България, в София - около 6°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб и умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 метра - от сняг. През втория ден, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат и в много райони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Има повишена вероятност за значителни количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
10 градуса топло ли му викате ?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще бъде хубаво!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Десет градуса откога е топло!?