Пролетна сряда: Слънчева и топла, с температури до 21° градуса

В четвъртък и петък времето ще е без промяна
6 фев 2024 17:20, Анисия Иванова
5
Пролетна сряда: Слънчева и топла, с температури до 21° градуса
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Североизточна България ще духа до умерен югозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са между 4° и 9°, по-ниски на места в котловините на Западна България, в София – около 3°.

Утре отново ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – умерен вятър от запад-югозапад. Топло с максимални температури между 16° и 21°, в София – около 17°.

По Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 5°.

В четвъртък и петък ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Сутринта на места в низините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 13° и 18°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може би: Това е раят, слънце и топличковреме, каквото трябва да е, такова е било когато по Бг земите е имало лъвове и хората са ходили с леки дрехи. Жителите на Бг не са пътували в близкото минало, но са виждали лъвове и не случайно и гербът е с лъв и Левски носи това величествено име лъв.:))
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зимните жеги дойдоха, хахахаха.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лятото ще е +40+
2
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
А зима кога? Всеки месец е пролетно, то не беше пролет през декември, прилет през януари, прилет през февруари, аман от тия горещини 25 градуса на 5 , 6, 7 и не му се види края даже. много гадно
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
:)