Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумното поведение на майката води до последици и за близките й. Не коментирам таскиметровия водач казва ли истината, нито първия минал с колата си през нея. От "любимите"ми самотни майки. А за да са такива, житейските ми наблюдения показват, че те си го избират. Детето е било достатъчно благоразумно и е отказало да отиде с нея на караваната, а е отишло при баща си! По нощите, без пари и осигурен транспорт сама да ходи по кръчми!!!! Застраховките щети от безотговорно поведение не поемат!
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кои са застрахователите?
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 77 ТонитаАко няма застраховка да,но има!А ти си за линчуване!
73
1
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Егати схемата и как така никакви доказателства няма? Това ли е нивото на нашите родни милиционери?
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поправка - От девет Дола вода ще докарат кожОдерите измамници,за да смажат това семейСтво
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От девет вола вода ще докарат кожоодерите измамници,за дасмажат това семесйтво,по-евтино ще му излезе на бащата да си купи пистолет и да го опре в оня,който е подписал документите,не върне ли документите,да го приключи.Така като изгърмят няколко служители на тези кредитораздаватели-мошеници или шефа им, друга песен ще запеят!
70
21
 
2
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Логично,кой да го изплати?Наследяваш не само приходи,но И задължения!
69
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съобщете коя е фирмата застраховател за да я бойкотираме всички.Утре може да е някой от нас.На такива безскруполни типове трябва да се реагира на мига!Да излети с шут от пазара!Не ги е срам!!!!Ковчези да си купят с тия пари!
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е днешна България - Панама на Балканите.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://youtube/watch?v=ANrGCJHgtwEГледайте просто като пример как се ограбват български граждани,някой западняк сключва(договаря се) договор с някой българин,западняка му осигурява защита и става недосегаем, а българина дере кожите на хората в България в полза на западняка и е лицето ,което е видимо и стои отпред, но де факто и той взима само процент, за да върши мръсната работа,това е системата и докато има алчни и подчиняващи се българи-предатели,ще страда цялото население.
66
2
 
30
 
! Отговори
GGG преди 3 години
Това е същата жена, която колите бяха минавали през нея с часове, като прегазено куче и я бяха направили на ваденка. А за застрахователите на стената и разстрел.
65
2
 
27
 
! Отговори
Простак преди 3 години
Да кажат кой е застрахователя и никой да не посещава офисите му за година.
64
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведе ли дело детето ще го спечли,но те разчитат,че няма да го направи.
63
5
 
7
 
! Отговори
ко40 преди 3 години
пдираzi застрахователи да не коментират и цъкат минуси, защото мршкляците няма да изплащат застраховка живот при смърт от ваксина
62
3
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
В България всичко е възможно. Дядо на 85 години влезе в затвора за трафик на бежанци, а то се оказа, че са му откраднали личната карта и на негово има се регистрирали камион, с който превозват бежанците. Дядото още е в затвора. С 300 лева пенсия не може да плаща на адвокати да осъди смотаната държава.
61
0
 
22
 
! Отговори
Онли хиър преди 3 години
Някъде в България: - Да пийнем по едно? - Не мога, ще пресичаме улица на връщане, а имам потребителски кредит със застраховка живот.
60
0
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
Обсъждам правните последици от това да не спазиш ЗДвП и да те убият. Правните последици са, че може дори и застраховката живот да ти откажат, но трудно, камо ли застраховка на кредит.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов обесен като Левски публично , няма друго спасение за Държавата
58
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Абе, пич, ти нормален ли си? Или платен да променяш общ.мнение? Какво ми обсъждаш наказуемостта на поведението на вече мъртъв пешеходец?! Не четеш ли, че блъскат жената, тя умира и си измъкват. Кой си измъква, освен ако не е надрусана мутра или дете на надрусана мутра? На всикото отгоре е слязла от такси, защото е била измамена. Всички по веригата трябва да бъдат наказани с отнемане на книжката завинаги, затвор и обезщетение, както съответсва на ролите им в това престъпление
57
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете коя е застрахователнат компания. Тия трябва да бъдат фалирани.. всички са големи *** и измамници... гледат само да взимат вноски и като стане нещо нищо не изплащат явяват се 1000 оправдания и глупости... сякаш хората се застраховат да печелят от тия